tisdag 5 januari 2010

Bakdax!

Ankis gamla bakglädje (och med det menar vi glädje över att baka och inget annat!) har återuppstått sen vi fick en ny spis i köket! Tack, säger vi till hyresvärden. Mazariner, med mycket glasyr, tillhör en av fruns absoluta favoriter men de är lite mer insatskrävande och det kände hon inte för idag. Det fick bli Mazarintårta som görs efter ett superenkelt recept som jag fått av min jobbkompis Lisa, tack.

Mazarintårta
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
200 g smält smör
1-2 droppar bittermandelolja
Glasyr av florsocker, vatten och karamellfärg.
Vispa ägg och socker.
Häll i mjöl och bittermandelolja och rör samman.
Slå det varma smöret ner i smeten, och vispa.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten och grädda 20 minuter på 200 grader.
Glasyren rör man snabbt ihop; florsocker rörs med vatten (ta lite i taget) till lagom kletighet och färgas med karamellfärg.
När kakan är färdig låt den svalna, innan du glaserar den.

Jodå, 200 g smör ska det vara i den, men man ska ju inte äta hela kakan själv, det räcker med en bit (åt gången i alla fall...)
Nu ska fruM ta sig en kopp kaffe och provsmaka en bit kaka.


Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

1 kommentar:

  1. Vassego! Det är enkelt men gott, 2-2-2-receptet!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!