onsdag 27 januari 2010

God marinad som passar till det mesta

är det just nu i Mårtenssons kök. Vi grillar nämligen fläskkarré som Håkan la i marinad tidigt i förmiddags. Utanför fönstret vräker snön ner och det blåser full storm, då känns det härligt med lite sommardofter så man kan drömma sej bort. Till karrén äter vi coleslaw, som vi tipsat om i ett tidigare inlägg, marinerade vitlöksklyftor, sallad och klyftpotatis. Kanske dricker vi ett glas rött vin till, jodå det går bra det också fast det bara är onsdag...

Marinad a'la Håkan
½ dl rapsolja
1/4 dl rödvinsvinäger
2 tsk honung
i skvätt worchestershiresås
1 skvätt vitt vin
1 skvätt kinesisk soja
rosmarin
2 krossade enbär
1 pressad vitlöksklyfta
Grillglädje från Österlen
Blanda samman allt och marinera valfritt kött ett par timmar.
Grilla, njut och dröm om sommaren....

Så lämnar vi er idag med en bild (mindre bra bild men ändå) av vår eftermiddagsfika. En kopp varm kakao toppad med vispgrädde och till det knäckebröd med ost. Det smakade underbart efter vår promenad i snöovädret, kan det bli bättre? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!