måndag 1 februari 2010

Marinerad kasslergratäng

I går kockade vi till en rätt som vi inte gjort på länge, alldeles för länge faktiskt. Ibland blir det så att vi gör en rätt så ofta att till sist blir den uttjatad och vi är inte alls sugna på den mer. Så blev det med kassler i rödvinsmarinad, ett recept som vi fick för många herrans år sedan av en f.d arbetskompis till Anki. Hon heter Susanne så den går numera under namnet Susannes kassler här hemma. I orginalreceptet ingår det 1 msk curry, men det utesluter vi eftersom det är bland det värsta Anki vet.

Susannes kassler
500 g tunnskivad kassler
1 dl rött vin
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk dragon
2½ dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
2 dl riven ost (vi brukar ta västerbottenost)
paprikapulver
Lägg köttet omlott i en ugnsfast form.
Blanda vin, vitlök och dragon och slå över köttet.
Låt köttet marineras minst en timme i kylen.
Rör samman grädde, tomatpuré, paprikapulver och riven ost (och ev. curry), häll över köttet och ställ in i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter.
Servera med pressad potatis så den goa såsen kommer med.


Dagens middag blir bruna bönor med stekt rökt fläsk och då menar vi fläsk som blivit rökat "på rktigt" och inte den sorten som bara har fått rökarom tillsatt. Håkan är kock eftersom han är en fena på just denna maträtten, rätt man på rätt plats med andra ord!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!