fredag 26 mars 2010

Du härliga fredag!

Då är vi här igen, framme vid veckans bästa dag som dessutom har bjudit oss på fortsatt soligt vårväder. Håkan har haft ledigt idag (ska jobba imorgon) och han har hunnit med massor. Det har putsats fönster, städats och handlats hem till morgondagens middag. I morgon kommer det nämligen middagsgäster till Mårtenssons kök, det är våra gamla kompisar och deras barn som kommer på besök. Vad vi ska bjuda dom på är lite hemligt eftersom vi vet att de tittar in här ibland och vi tycker det är roligt att överraska lite. Men om ni kikar in till oss på söndag så lovar vi att berätta då.

Kvällens middag kan vi i alla fall berätta för er om, det blev en ny kycklingrätt som tillhör kategorin "recept som legat till sej lite". Vi har läst receptet flera gånger men aldrig riktigt känt för att laga till det, men nu blev det äntligen av och den var riktigt god. Nästa gång kommer vi att prova med att ta i mer kokosmjölk än vad som står i receptet, men vi skriver originalreceptet här så får ni avgöra själv hur ni vill ha det.

Kyckling med kokossky
kycklingfilé
Marinad
1 dl olivolja
1 msk mango chutney
2 msk torkad basilika
2 pressade vitlöksklyftor
Kokossky
½ rödlök
2 msk riven ingefära
2 vitlöksklyftor
4 msk mango chutney
1 dl vitt vin
2 dl kokosmjölk
1 msk pressad citron
Strimla kycklingen och marinera i minst två timmar. Hacka löken och fräs upp den tillsammans med pressad vitlök och mango chutney på svag värme. Häll i vin och ingefära och låt det puttra en stund. Slå i kokosmjölk och smaka av med citron. Stek kycklingen tills den är genomstekt och lägg ner i skyn och servera med ris.

Så gott med en rejäl sallad och fetaost till middagen.

Så där, nu lämnar vi er för ikväll, nu ska vi se finalen av Let's dance! Heja Claudia!!!

Smaklig spis! Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails