torsdag 11 mars 2010

Varm potatissallad med halloumi

Var tog solen och våren vägen? Vi hade ju en hel del fina dagar förra veckan men denna veckan har vädret visat sej från den gråa och tråkiga sidan. Man riktigt känner hur all energi man lyckades samla på sej bara försvinner och själen skriker efter ljus och värme. Då är det skönt att liva upp vardagen lite och ett enkelt sätt att göra det är att festa till menyn mitt i veckan. Vi hade egentligen tänkt att vi skulle äta sill/strömming ikväll men ingen av oss var så sugna på det idag, så vad göra? Vi gick från fisk till fågel och plockade fram kycklingfilè från frysen som vi gav ett snabbt uppkok och sedan stekte färdigt. Till detta hade vi en varm potatissallad och njöt av ett glas rött, svårare än så är det inte att sätta guldkant på tillvaron.


Varm potatissallad    2 port
4-5 potatisar
ca 50 g ruccolasallad
Halloumiost eller fetaost
smör
Skala och skiva potatisen i pommes frites bitar och kok dom i ca 10 minuter.
Lägg en klick smör i en ugnssäker form och ställ in i ugnen tills smöret har smält.
Lägg ner potatisbitarna i formen och ställ dom i ugn på 225 tills de fått färg och är genomstekta.
Får de inte tillräckligt med färg så kör dom på grill en stund.
Skölj salladen och låt den torka.
Skiva och stek halloumiosten eller tärna fetaosten.
Blanda potatisen med salladen och osten i en skål och häll på lite balsamvinäger och olivolja.
Servera salladen till kycklingen.

Vi ringlade balsamcrème över hela portionen för lite extra smak och den vi använde i dag var ICAs Crema di Balsamico med hallonsmak.
Så, kära läsare, har vi veckodagen fredag imorgon igen. Känns som att veckorna rusar iväg men det gör väl i och för sig inte så mycket eftersom vi längtar efter våren. Vad bjuder er helg på, blir det mysiga hemmakvällar med familjen eller festligheter i glada vänners lag? För vår del blir är det jobb på lördag för Håkan så denna helgen blir lugn och stillsam, med god mat och dryck.

Smaklig spis!/ Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!