måndag 12 april 2010

Fiskgratäng med tomat och bailika

Tänk, vårt hundrade inlägg kom och gick utan att vi ens märkte det själva... så fort tiden går, men så är det ju när man har roligt och än så länge tycker vi detta är kul och givande. Vi borde ju nästan firat med champagne, men det får vänta för idag blev det torsk till middag. Ett nytt recept som vi hittat i en veckotidning, vet inte vilken, som vi gjorde för första gången idag. Vi blev väldigt nöjda med resultatet, det var en riktigt god fiskgratäng med mycket smaker och så enkel att kocka till, den kommer vi att göra många gånger till. Ett riktigt lyckokast med andra ord!


Tomat och basilkatorsk
200 g torskfilé
2 stora tomater
2 msk strimlad basilika
2 tsk olivolja
1 dl riven ost
Lägg fisken i en smord ugnsfast form och krydda med salt och peppar.
Hacka tomaterna grovt och lägg på fisken tillsammans med basilikan.
Droppa över olja och strö över osten.
Ställ in i ugn, 200 grader i ca 10-15 minuter.
Garnera med basilika.
Vi åt vår med kokt potatis, pressad citron och rapsolja smaksatt med basilika.

Rapsoljan köpte vi igår när vi var på marknad, vi köpte även en som var smaksatt med vitlök och en med citron. Oljan med citron har vi haft innan och den är väldigt god till fisk, de andra två ska bli spännande att att ha i olika marinader nu när grillsäsongen närmar sej. Oftast blir det mat eller köksrelaterade inköp vi gör när vi är iväg någonstans. När vi reser hamnar vi nästan alltid i matbutiker eller i affärer med köksattiraljer där vi älskar att botanisera bland hyllorna båda två. Alltid hittar vi något spännande som vi bara måste prova...
Hur är det för er, brukar ni också leta upp mataffärerna på era utflykter och resor så ni kommer hem med väskorna fulla av nya, spännande grejor att prova i köket?

Så då får vi se hur vi ska klara kvällen nu när "halv 8 hos mej" har tagit en paus, hoppas inte abstinensen blir för svår. Vi hade tänkt att gå på bio istället med oturligt nog så visas det inga filmer, varken ikväll eller i morgon kväll! Vi får väl se om det är någon bra film på tv och poppa popcorn här hemma istället.

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

1 kommentar:

  1. Goda smaker - tomat, fisk, basilika, ost och olivolja. Ibland är det "enkla" godare än det avancerade!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!