tisdag 13 april 2010

Panikpasta

Kycklingfiléer är ofta vår räddning när det händer något oförutsett i vårt kök som idag! Vi hade bestämt att ta en köttgryta från frysen till middag ikväll, men i burken som togs ut fanns inte köttgryta... så snabbt som ögat fick planerna ändras. Tog ut två kycklingfiléer från frysen som fick tina upp i ugnen på låg värme och stå tills dom blev helt genomstekta. Sen slängdes en sås samman, kycklingen delades och kastades ner i såsen som vi sedan käkade med pastaskruvar, kidneybönor och ruccolasallad. Snabbt, gott och mättande!


Panikpastasås med kyckling    2 port
2 kycklingfiléer
2½ dl matlagningsgrädde
2 vitlöksklyftor
1 liten burk hela champinjoner
hackad rödlök
½ dl hackade basilikablad
½ burk vitlöksost (vi hade castello)
Strimla kycklingfiléerna och stek. Hacka rödlöken, dela champinjonerna och stek båda tillsammans med pressad vitlök. Slå i grädden och rör ner vitlöksosten. Ta i kycklingen och låt puttra en stund innan basilikan läggs i precis innan serveringen. Servera gärna med ruccolasallad och kidneybönor.

Smaklig måltid! / Anki och Håkan
x

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails