fredag 9 april 2010

Kotletter med tomater och aprikoser

Ibland räcker tiden inte till riktigt till allt man vill göra och behöver fixa och gårdagen var en sådan dag för oss. Vi fick ingen tid över att blogga, men idag är vi tillbaka igen. Dagens recept blir på gårdagens middag, kotletter med tomater och aprikoser med lite afrikansk touch på kryddningen. Har man inte kotletter kan man använda röran på kycklingfilé.


Kotletter i tomatkross med aprikoser
1 kotlett per person
1 hackad gul lök
10-15 hackade, torkade aprikoser
1 burk krossade tomater
½ tsk malen ingefära
1 krm kanel
1 krm cayennepeppar
1 tsk vinäger (vilken som går bra)
Stek kotletterna och lägg över i en ugnsfast form.
Fräs löken mjuk och häll i övriga ingredienser.
Låt röran puttra 5-6 minuter och slå sedan över kotletterna.
Gratinera i 15-20 minuter på 225 grader.
Passar bra till både ris och potatis.

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

3 kommentarer:

  1. Låter fantastiskt gott och en smaskig kombination med tomat och aprikos. MUMS!!

    SvaraRadera
  2. Underbart gott! Provade det igår till middag och hela familjen älskade det! :)

    SvaraRadera
  3. Ja Sofia, det passar väldigt bra ihopa!

    Så kul att höra när någon provat recepten hos oss och vad ni tycker!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!