tisdag 11 maj 2010

Säg omelett!

På tisdagar blir det oftast något lite lättare på tallikarna här hemma eftersom Håkan jobbar extra sent då och ikväll var det inget undantag. Det fick bli en kokt kalkonkorv från Ingelsta Kalkon, en med extra krydda som heter Brännare till Håkan och en knake till Anki. Till det åt vi en omelett med riven Västerbottenost och hackade tomater i, enkelt, snabblagat och gott!

Omelett    2 personer
5 ägg
1 dl mjölk
salt och peppar
Riven Västerbottenost
1 grovhackad tomat
Vispa samman ägg och mjölk i en skål. Riv i osten och krydda med salt och peppar. Rör till sist ner tomathacket och slå smeten i stekjärnet. Vi brukar vika samman omeletten när den är lite rinnig på ytan men låt den bli genomstekt om ni inte gillar rinniga ägg...

Mästerverket innan vikning och servering.

Nu ska det slappas i soffan innan det är tid att säga godnatt och stänga ögonen. 

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails