lördag 1 maj 2010

Parmesanpanerade kycklingfiléer

Då är det plötsligt maj månad och sommaren närmar sej med stormsteg, härligt! Här hemma har vi stuvat undan alla vinterkläder, mössor, vantar och annat har förpassats upp på vinden och nu hänger det vår- och sommarkläder i våra garderober.

Hur hade ni det igår på Valborg? Vi gjorde inget speciellt alls faktiskt, åt en god middag, slötittade på tv och lyssnade till ungdomarnas hallabalo ute på stan (undrar om vi har blivit gamla...?) Men i kväll blir det festligheter istället, vi ska hem till familjen Persson på middag och det känns som det var länge sedan nu. Vad dom bjuder på får ni veta i morgon.

Vi tänkte i alla fall bjuda er på ett recept på en kycklingrätt som Håkan kockade till i onsdags och som blev en ny favorit för vår del. Det bästa är att dela kycklingfiléerna så det blir tunna köttbitar som både är lättare att panera och går snabbare att steka. Vi hade ett granatäpple i kylen så vi strödde kärnorna över rotfrukterna för en friskare smak.


Parmesan- och vitlökspanerade kycklingfiléer
1 kycklingfilé per person
1 dl finriven parmesanost
½ dl ströbröd
2 finhackade vitlöksklyftor
Blanda samman ost, vitlök och ströbröd.
Dela kycklingfiléerna i 2 tunna halvor och panera dom i ostmixen.
Stek filéerna gyllenbruna i smör och olivolja, ställ i ugn till de är genomstekta.
Servera med en kall vitlökssås och ugnsstekta rotfrukter.

Nu ska vi dra på promenadskorna och ge oss ut i vårsolen, kanske ta en tur längs stranden och lapa lite sol på en bänk, vem vet?

Ha en skön fortsatt helg! /Anki och Håkan
x

1 kommentar:

  1. Låter som en supersmaskig panad. Måste jag testa någon gång. Bojkottade oxå valborgsfirandet. Man är för gammal för sånt. Blev pizza och TV. Lugna gatan idag oxå... Ganska skönt faktiskt!! Hoppas ni får en mysig och god kväll!!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!