lördag 26 juni 2010

Midsommarrapport

Hoppas ni har/haft en härlig midsommar, det har i alla fall vi. Solen visade sig titt som tätt på himlen och det blev dessutom faktiskt riktigt varmt igår, så härligt. Vi var hos våra vänner familjen Persson på knytkalas där vi bidrog med matjessilltårta, recept här, en krämig potatissallad, recept här, och våra inlagda coctailtomater, här. Matjessilltårtan fick en fiskdekoration av hackad gräslök och rödlöksringar som var väldigt enkelt att fixa till! (Kom ihåg var ni såg det först...)

Skåra ett fiskmönster med kniv i tårtan lite svagt och fyll i med gräslök, skär små lökringar och lägg som luftbubblor. Receptet hittar du här.


Till varmrätt blev det en grillad lammfilé, potatissallad och en kall salviasås som var underbart god. Recept på sås och marinad bjuder vi er på vid ett senare tillfälle. Som avslutning på måltiden blev det en smarrig tårta med lite blandade bär, bl.a jordgubbar såklart! Vi hann även med att grilla marshmallows, något av det godaste som man kan sätta tänderna i!  En riktigt härlig matkväll med andra ord... 

Av någon konstig anledning är det lite segt i huvudet idag, kan bero på att klockan blev sen innan vi stupade i säng, så det blir en enkelt tillagad middag ikväll. Jensens färdigmarinerade revben hamnar på grillen och till det blir det resterna från gårdagens sallad och tomater, enkelt och gott! Efterrätt blir det också, den snurrar just nu runt i glassmaskinen, en mangopassionsfruktsglass med Malibu mango i, ska bli väldigt spännande att smaka eftersom det är första gången vi gör glass med sprit i. Recept och bild kommer i morgon!

Väderleksrapporten lovar att det ska bli en riktigt solig och varm dag i morgon och om det stämmer så har ni två stycken här som trampar ner till stranden då! Längtar så efter att få ligga på ett badlakan i sanden med näsan i en bra bok och känna solens värme över kroppen, precis vad en frusen skåning behöver!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

  1. Oh, vilken härlig matkväll ni hade igår och inte bara sill, utan även något rejält att sätta tänderna i! :)

    Vi hade buffé på jobbet och tårta och det var inte dumt det heller. Gjorde det lite lättare att jobba.

    SvaraRadera
  2. Vilken bra ide med fisken! Den tänker jag sno till nästa gång. =)

    SvaraRadera
  3. Det var det sötaste matjessilltårtan jag sett!

    SvaraRadera
  4. Vilken söt silltårta!!! Låter som ni hade en härlig midsommar. Här blev den också jättebra med god nubbetårta och de inlagda tomaterna var toppen till köttet! Ha det skönt i solen!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!