onsdag 7 juli 2010

Frittata med gravad lax


Ja igår var det alltså Ankis födelsedag och middagen intogs på restaurang, en nyöppnad sådan. "Stig in" heter det senaste nytillskottet i våran stad, mitt på gågatan huserar dom i lokaler där det varit restauranger innan också även om ägarna har skiftat lite genom åren. Ett tag var det vårt absoluta favoritställe och vi åt där ständigt och jämt, men på senare år har det varit färre besök från vår sida, men det kommer det att bli ändring på nu! Riktigt god mat, kanske inte så enormt stor meny, men vad gör väl det så länge maten som finns på den håller bra klass och det gjorde den verkligen, alla fall det vi åt.

Ursäkta bildkvalitén...

Vi hade ganska svårt att välja båda två, vi velade hit och dit mellan lammracks, lax och schnitzel men till slut bestämde vi oss för att ta kvällens specialare som var rostbiff, rödvinssås och friterad nypotatis. Vi blev väldigt nöjda och med så bra priser på menyn så kommer ni att hitta oss här ofta! Efterrätt blev det naturligtvis också, Anki tog en Bailys cheescake och Håkan valde friterad camembert, båda lika goda.

Men nu till dagens mat vars ingredienser ser ut såhär bl.a:


Gravad laxfrittata
150 g broccoli
300 g blomkål
4 ägg
½ dl mjölk
salt och svartpeppar
200 g gravad lax
50 g riven västerbottenost
Vispa samman ägg och mjölk, salta och peppra och blanda ner ost.
Skär broccoli och blomkål i småbuketter och lägg med laxen i en smord ugnsfast form.
Slå på äggsmeten och grädda i ugnen på 225 grader i 35 min.

Ett nytt recept för vår del så ni får vänta på recensionen och bild på resultatet, men det klarar ni väl?

Så där ja, en liten uppdatering som ni kanske märker. Måltiden avslutad, bild tagen och recensionen: Anki gillade det skarpt men Håkan däremot gillade inte det så väldans mycket...

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

8 kommentarer:

  1. Grattis Anki i efterskott!
    Kanske godare med kallrökt lax? En del tycker det i laxpudding och liknande.

    SvaraRadera
  2. Grattis i efterskott får man säga då! Hoppas dagen var underbar!

    SvaraRadera
  3. Grattis i efterskott! Vad mycket gott ni lagar hos er jag tittar snart in igen!

    SvaraRadera
  4. grattis i efterskott! låter som att ni hade en fin dag tillsammans(precis som det ska vara på födelsedagar!)

    SvaraRadera
  5. Det ser ut som ni hade en jättetrevlig kväll! Det är så mysigt att gå ut och äta.
    Baileyscheesecake...? Nu blev jag inspirerad! :-)

    SvaraRadera
  6. flantastiskt ;) och baileyscheesecake låter ju inte alls fel! mmm.. baileys!

    den där laxrätten såg inte alls dum ut, tyvärr har jag en fiskvägrande sambo så det blir aldrig någon lax här hemma. men jag passar på när han är bortrest, eller jag själv är bortrest, då frossas det!

    SvaraRadera
  7. Googlade och kom fram till eran sida när jag var ute efter ett recept med gravad lax o blomkål och hittade detta. Skitgott tack!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!