söndag 26 september 2010

Limefromage

I gårkväll blev det en smarrig efterrätt efter att vi njutit av den goda fläskfilén. Ett recept vi inte provat för och som vi klipp ur någon tidning. Vi ville först testa den själv innan vi bjuder på någon annan, bäst att vara på den säkra sidan eftersom det inte alltid blir så att man blir nöjd med slutresultatet. Denna fromagen en klar bjudrätt men nästa gång kommer vi att ta i mer limesaft eftersom vi tyckte det kunde varit lite mer syrlig smak. Vi skriver dock receptet som vi följde så får ni själv smaka er fram till hur ni vill ha den. 

Limefromage


Limefromage   4-6 portioner (beroende på storleken på formarna)
4 gelatinblad
2 ägg
4 msk flytande honung
4 dl mild yoghurt 3%
saft från 2 lime
Lägg gelatinbladen i blöt minst 5 minuter.
Vispa samman ägg, honung och limesaft med elvisp några minuter.
Rör ner yoghurten.
Krama ur gelatinbladen och smält på svag värme, helst i en teflonbelagd gryta.
Häll ner yoghurtblandningen i grytan och rör runt så gelatinen blir helt utblandad, dvs utan klumpar. Slå smeten i portionsformar och ställ dom i kylen några timmar till fromagen har stelnat.
Dekorera med en skiva lime, vi även stödde på lite violdekoration från Dr. Oetker.

Så var det söndag och helgen som snart gått har bjudit på både det ena och det andra. I dag har vi varit flitiga och rensat ur i vårt källarförråd, något som verkligen behövdes... Efter det blev det en tur till återvinningstunnorna och en liten inköpsrunda, vår köksvåg har nämligen sagt upp sej så vi behövde investera i en ny. Nu är det dags att gnugga inspirationsknölarna och planera veckans meny. Som tur är så finns det kvar två skålar fromage i kylen så vi har något att stärka oss med under tiden...

Smaklig spis! / Anki och Håkan

7 kommentarer:

  1. En dessert som jag gillar. Lite syrligt och fräscht!! God avslutning på en god middag!

    SvaraRadera
  2. Låter mycket mumsigt, syrliga efterätter är alltid gott

    SvaraRadera
  3. Håller med föregående talara ;) Sött och syrligt kan aldrig bli fel, mums vad gott det ser ut!

    SvaraRadera
  4. Jag kan också bara hålla med. Jag gillar sötsyrliga desserter. Och så fin dessutom.

    SvaraRadera
  5. tack för krya-på-dig-hälsningen! lite god dessert är nog precis vad jag skulle behöva just nu, och jag är ett stort fan av just syrliga efterrätter. mums!

    SvaraRadera
  6. Så gott! En efterrätt helt i min smak!!

    Hoppas Ni får en fin Tisdag

    SvaraRadera
  7. Så vackert! Lime är otroligt gott; friskt och härligt. Säkert jättegott i balans med honung.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!