söndag 12 september 2010

Mjölkchokladpannacotta


Denna chokladpannacotta  ligger högt på vår topp tio lista över efterrätter, vi har skrivit om den tidigare men den förtjänar verkligen ett inlägg till. Som ni kanske har listat ut redan så var det denna som vi smarrade på i gårkväll efter laxmiddagen. Lika god som alltid var den, perfekt mängd kardemumma lyckades vi får till denna gången. Detta får bli vårt bidrag till Söta sakers septembertema som är choklad, allt för att sprida den lycka som man känner när man får denna ljuvliga efterrätt i munnen! Förhoppningsvis kommer många att bli sugna på att prova den.

Chokladpannacotta    ca 4 glas
2 gelatinblad
200 g mjölkchoklad
4 dl vispgrädde
½ dl muscovadosocker
½ msk apelsinlikör eller apelsinblomvatten om man inte vill ha sprit i
½ krm krossade kardemummafrön
Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter.
Koka upp grädden tillsammans med sockret och låt det sedan svalna ca 5 minuter, tänk på att om grädden är för varm så blir smeten gryning.
Bryt chokladen i bitar, rör ner i grädden med hjälp av en handvisp och rör till all choklad har smält.
Om den inte blir slät och glansig så kan man vispa smeten hårt.
Rör ner likör/vattnet och kardemumman.
Krama ur gelatinbladen lätt och rör ner dom i smeten så de löses upp helt.
Häll smeten i små glas som ställs i kylen för att stelna minst 5 timmar.

Söndagseftermiddagen har spenderats i skogen där vi tog en fotosafari. Många foton blev det och flera djur var vänliga nog att agera fotomodeller, bl.a ekorrar, paddor, myror och spindlar. En del björnbäsrplockning blev det också och myggbetten som nu kliar på benen fick vi till på köpet.

När som helst kommer Tarzan svingande i en lian...

Sommarens sista hallon?

Ser du en groda på livets stig, ryck den i svansen och hälsa från mig!


Nu är det dax för söndagsmiddag, det blir en kyckling som har förberetts sedan gårdagen, ett nytt recept som ska bli spännande att smaka. Vad bjuder er söndagsmiddag på?

Smaklig spis! / Anki och Håkan

8 kommentarer:

  1. Går bra med nya kameran ser jag. Efterrätts bilden är jättefin. Var säkert ruggigt gott också...

    SvaraRadera
  2. Den här pannacottan hör oxå till vår favorit! Den är ju bara såååååå god! Det är så man får göra STORA portioner :-) Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  3. Ser farligt god ut :) Åh vad sugen jag blev nu!

    SvaraRadera
  4. Lovely! Vilken efterrätt! och vilken fin bild sen. Låter och ser fantastiskt gott ut.

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig efterrätt och med mina initialer och allt ;-)

    SvaraRadera
  6. jag dööööör. fy fasiken vad god den där efterrätten ser ut! jag är bara rädd att den är så god att jag inte vill bjuda någon på den utan äta upp allt själv... :)

    SvaraRadera
  7. Länkade hit från Frostrosor. Det här såg riktigt riktigt gott ut. Kan tänka mig att kardemumman och touchen av apelsin gör det där lilla extra!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!