onsdag 15 december 2010

Fiskgryta

Om någon av er undrar så är det inte Håkan som köpt någon av de tre flaskor Highland Park whisky som släpptes på systembolaget idag. Flaskorna såldes för det facila priset av 120000 kronor, för 70 cl av denna 50-åring, som tappats på en urtjusig flaska. Läs gärna mer här om ni är intresserade.

I dag blir det ett fiskrecept till er igen, men man ska ju äta mycket fisk så det gör väl ingenting? Vi har nämligen just satt i oss en fiskgryta med smaka av saffran och citron, syrlig och god var den. Till grytan blev det nybakade bullar med spännande smaker, men det receptet får ni läsa först i morgon.


Syrlig fiskgryta med saffran
10 små potatisar av mjölig sort
1 röd lök
3 stjälkar stjälkselleri
1 morot
6 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
400 g hoki- eller torskfilé
1 msk smör
1 pkt saffran
saft från ½ citron
1 dl grovt hackad persilja, gärna bladpersilja
Skala och dela potatis och lök i mindre bitar, dela även selleri och morötter. Koka upp vatten, salt, fiskbuljongtärning och saffran. Lägg i potatis, lök, morot och selleri och låt det koka på svag värme under lock till potatisen är färdigkokt. Kör lite med en stavmixer eller mosa runt med en potatisstöt så några potatisar mosas till redning. Smaka av med citronsaft och klicka ner smör. Dela fisken i mindre bitar och lägg ner i grytan, kok upp och sjud grytan ett par minuter tills fisken är genomkokt och vit. Servera med mycket persilja.

Nu ska ni få lite plåster på såren för den läskiga tomteupplevelsen ni fick igår. Det blir en två urgulliga tomtar som får delta i paraden i dag och vi hoppas de kan få er lite bättre till mods. Dom blev så glada när dom fann varandra i och med att vi slog våra påsar ihop. Håkan envisas med att det är hans tomte som står till höger, men därom tvistar de lärde...

Tvillingtomtar, glada över att ha funnit varandra!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

4 kommentarer:

  1. Jag gillar verkligen syrliga soppor, med citron. lime och/eller ingefära.

    Tjusigt foto - man ser hur det ryker om soppan. :-)

    SvaraRadera
  2. Fisk är alltid gott och tillsammans med saffran och citrus kan det inte gå fel! Tyckte betydligt bättre om dagens tvillingtomtar ;)

    SvaraRadera
  3. Erka; Visst är det gott och det känns fräscht!

    Kaksmulan; Så bra att du gillade dom, det gör vi med.

    SvaraRadera
  4. Vad god den ser ut! Citronbrödet till måste ha varit perfekt!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails