tisdag 28 december 2010

Kyllingvingar

Tisdagskväll och det betyder att en stycken Håkan kommer hem sent till Mårtenssons kök, då blir det något lite enklare och lättare till kvällsmat. Vi har haft en påse kycklingvingar liggandes ett ganska bra tag i frysen nu så dom föll vårt val på till kvällens käk.
När vi var i Thailand i somras åt vi dom absolut godaste kycklingvingar man bara kan tänka sej till lunch flertalet gånger. Dom var så förbenat goda så även om vi bestämt oss för att "idag ska vi gå på ett annat hak och käka något annat till lunch", så hamnade vi ändå titt som tätt på detta ställe. Så ofta att dom till slut visste precis vad vi ville ha när vi kom släntrande med hunger i blicken.


Kycklingvingar
1 kg kycklingvingar
1 liter vatten
2 finhackade vitlöksklyftor
3 msk kycklingfond
1 tsk malen ingefära (bara för att vi inte hade färsk)
saften från ½ citron
skalet från 1 citron
4 msk kinesisk soja
1½ dl sweet chilisås
3 msk rårörssocker
salt
Blanda samman alla ingredienser, utom kycklingvingarna, i en gryta och låt det koka upp. Lägg i kycklingvingarna och låt dom koka ca 10 minuter. Ta upp vingarna och lägg dom på ett galler som ligger på en folieklädd långpanna. Pensla med någon god grillsås (vi hade Jensens barbecue sås) och grilla i ugnen på 250 grader 5-10 minuter.


Kvällens vingar blev goda, riktigt goda och heta, men inte som dom vi fortfarande drömmer och pratar om. Vi skulle nästan kunna åka tillbaka nästa sommar bara för att få njuta av dom igen...
Tjatiga? Vem? Vi? Nej då, inte alls...

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

14 kommentarer:

  1. Såg riktigt goa ut pippivingarna! =)
    Önskar er oxå en god fortsättning!
    // Tina

    SvaraRadera
  2. Tina; Ja, goda var dom, men inte riktigt så goda som...

    SvaraRadera
  3. Så är det med semestermat, det är alltid ngn rätt som man aldrig lyckas återskapa så som man minns det.
    Fast då har man en bra anledning att åka tillbaka igen. ;-)

    SvaraRadera
  4. När jag var i Florida på semester(2004) åt jag det godaste jag nånsin ätit, friterad lök(av allt som finns?! :P) å de mest fantastiska grillade räkorna på spett med en underbar dip.
    Har inte varit i närheten av att återskapa något av detta, men jag kan sakna smakerna än i dag. :D

    SvaraRadera
  5. Era vingar såg mycket goda ut också, men jag förstår er. Det är konstigt med vissa rätter från olika semestrar. Blir ni förvånade om jag sa att jag drack världens godaste pina colada på Tobago... And never again...
    Det där med att ändra utseendet på bloggen är hur läskigt som helst, nästan helt ofarligt. Nästan får jag lägga till eftersom jag inte så haj på det där med HTML-koder...

    SvaraRadera
  6. Mums, så krispiga och goda de ser ut!

    SvaraRadera
  7. God fortsättning, själva!
    Ska kanske prova att göra denna kycklingrätt. Är svag för ingefära och citron i mat. Och kyckling är ju alltid gott! Ja, så får det bli!

    Fin blogg med spännande recept, tycker

    Anders och Lena, dvs Postgårdsromantik

    SvaraRadera
  8. Eller också spelar det ingen roll hur nära receptet ni kommer för ni är inte i samma miljö? Detta ni satt ihop nu låter saftigt och krispigt på samma gång. Mums!

    God fortsättning-kram!

    SvaraRadera
  9. Amy; Visst är det, om det bara inte hade blivit så fasligt dyrt till nästa sommar, så hade vi rest tillbaka.

    Lisa; Mums. Ja, den där saknaden kan nog sitta i ett rejält tag!

    Remsan; Tack! Nej, vi blir inte förvånade att ditt matminne är en drink:)

    Helena; Tack!

    Anders och Lena; Tack för komplimangen, vi lapar i oss. Prova tycker vi absolut att ni ska göra.

    Lena; Du har säkert hur rätt som helst, miljön gör sitt!

    Erika; Ja, det var det.

    SvaraRadera
  10. Ojoj vad mycket gott det fanns hos er. Nu blev jag väldigt hungrig!!!

    SvaraRadera
  11. Kycklingvingar är gott. Appropå Thailand så har jag sällan ätit så gott som när jag var där. Längtar tillbaka... och en stor anledning är maten. :-) Det är nog enda gången jag sett min man så mätt att han inte kunnat röra sig. :-)
    Kram Erika

    SvaraRadera
  12. åh, nu blir man sugen på sommar!!

    SvaraRadera
  13. Mor-Mia; Vad kul att du tycker det, det är bara att kocka och smaka.

    Erika; Ja, visst har de god mat i Thailand, speciellt om man är galen i stark mat som Håkan är...

    Ovanligt Gott; Visst blir man.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails