måndag 3 januari 2011

1-årsjubileum!

Jodå, det är faktiskt rätt och riktigt, idag fyller Mårtenssons kök 1 år! Det är inte klokt vad tiden går, vi minns att vi sa när vi hållit på några dagar att "vi fortsätter så länge vi tycker det är kul i alla fall...". Att vi skulle få så många besök i vårt kök var någonting vi inte vågade tro, vi var så glada första gången vi hade 10 som tittade in på samma dag! Att det nu har 10 dubblats är helt makalöst kul tycker vi, hur hittade ni hit?
Vi känner fortfarande det är roligt och givande att hålla till här i köket så vi kör på, och all härlig respons från er läsare gör glädjen ännu mera glädjerik. TACK säger vi till er!

Flera matbloggare gjorde årskrönikor till nyår och vi blev så inspirerade av dom att vi tänkte köra en egen tillbakablick på året som gått här i Mårtenssons kök. So here it goes:

Vårt allra första stapplande inlägg bjöd på receptet fiskgratäng med prickigt mos, tyvärr hängde det inte med någon bild... Det gjorde det däremot på en återkommande efterrätt hos oss, frusen citrontårta. Januari var en snöig månad även då och därför blev det även en innesnöad middag. Vi firade även att vi haft 100 besökare!

I februari lagade vi till en av våra absoluta favoritpajer, räkpaj, till alla hjärtansdagsfirandet.

I mars tog Håkan en shoppingtur till Tyskland med svärfar, fortfarande finns det varor kvar så vi står oss ett tag till! Anki passade på att baka ett gigantiskt bröd.

I april tog vi en trip till Prag med Anne och Ingemar. Stan bjöd på ett makalöst sommarväder och vi njöt av god mat och dryck! Innan resan var vi på "planeringsmöte" där vi bjöds på avocadopaj med räkor. 

I maj firade vi 4-årig bröllopsdag och bjöd även på ett av våra favoritrecept på spätta. Har ni inte provat så är det nästan på ett måste...

I juni firade vi midsommar, Anki hjälpte Freddy lägga in sill och vi bjöd på apelsinbröd till temat "barndomsminne" hos Söta Sakers utmaning.

I juli firade Anki sin födelsedag på "Stig In", det blev en del grillat med gott tillbehör och vi tog semester.

I augusti blev det lite reseberättelse från vår Thailandsresa, vi möblerade om (för miljonte gången...) och käkade pasta med kyckling och ädelost.

I september blandades positiva inlägg med negativa, en ny kamera köptes efter många om och men... Det bjöds på vårt absoluta favoritrecept vad gäller efterrätter. Vi fick tråkiga besked om Ankis mors sjukdom som vägrar släppa taget om henne.

I oktober åkte vi till Malmö på matmässa, bloggade om världens kanske godaste köttfärssås, firade Håkans födelsedag, öppnade vårt kylskåp för er och gjorde leverpastej för första gången.

I november tog vi en minisemester i Stockholm, firade 15-årsdag, vår nya familjemedlem Majoren flyttade in, Håkan och Affe bjöd på middag och vår tomteparad gjorde avstamp.

I december åkte vi till Bornholm, bakade goda citronbullar, firade mormor Agnes 85-årsdag och tomteparaden fortsatte sin uppvisning. 

Japp, det har blivit en hel del recept under året som gått och vi hoppas att några av dom kan ge er lite inspiration till matlagning i ert kök. Som sig bör så firar vi med en god middag och den avslutar vi med en chokladig efterrätt:

Marsmousse  6-8 portioner
4 st små Marschoklad  a' 50 g
3 dl vispgrädde
1 äggvita
Klipp sönder chokladen ner i en skål som ställs över vattenbad. Håll i 2 msk grädde och låt chokladen smälta helt. Vispa grädden, inte för hårt dock, och rör till en början ner 2 msk i chokladen. Rör därefter ner resten av grädden och blanda ordentligt. Vispa äggvitan till hårt skum och rör ner den i chokladgrädden. Slå upp moussen i portionsglas, 6-8 stycken, och ställ det i kylen för att stelna. 

Nu ser vi fram mot ett nytt år i vårt kök!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

26 kommentarer:

  1. Grattis på 1-årsdagen!!
    Själv firar jag snart bloggens 3-årsdag. Tiden går alldeles för fort. =)

    SvaraRadera
  2. Ha den äran på bemärkelsedagen!! 1år går fort minsann! Önskar er all lycka till och ser fram emot många fler fina blogginlägg! GRATTIS GRATTIS! Ha en underbar dag! Kram från ett soligt & vitt Öland idag!

    SvaraRadera
  3. Grattis bloggen på födelsedagen!Tycker du är jätteduktig och hoppas du fortsätter att blogga åt oss =)kram....Sana made by love

    SvaraRadera
  4. Grattis köket!! Verkar som ni haft ett händelserikt år. God fortsättning på det nya året.

    SvaraRadera
  5. Grattis på ettårs dagen och God fortsättning på er!!! Önskar er allt gott inför det nya året och får passa på att tacka för all härlig inspiration och läsning här på er blogg. Ni känns redan som gamla goa vänner ;) Kram Gun/Kaksmulan (på plats hemma i Kanada igen)

    SvaraRadera
  6. Grattis på ettårsdagen!
    Jag hittade hit via en länk på någon annan blogg. :-)

    SvaraRadera
  7. Amy; Tack! 3 år, inte illa!

    Kryddburken; Tack! Alldeles för fort när man ser tillbaka...

    Sana; Tack, så klart fortsätter vi, svårt att sluta när man får så fina komplimanger...:)

    Malin; Tack! Detsamma.

    Gun; Tack, och detsamma till dej. Visst blir det så att det känns som man känt varandra ett bra tag:)

    Erika; Tack! Vi är glada att du hittade hit!

    SvaraRadera
  8. grattis på födelsedagen lilla bloggen! jag hoppas ni bakar tårta och stoppar in i något USB-uttag på datorn så att bloggen får något gott att mumsa på ;)

    gitarr gör absolut också att man ser cool ut, tur för mig som är överkänslig mot cigarettrök och liknande att det finns gitarrer att coola upp sig med!

    god fortsättning till er!

    SvaraRadera
  9. Pernilla; Tack, säger lilla bloggen, tårta hade inte varit fy skam, men det får gå lika bra med efterrätten.

    Helena; Tack!

    SvaraRadera
  10. Grattis på 1-årsdagen! Hyvens årskrönika, och lika trevligt recept på marsmousse som jag nu bara måste testa. Jag gillar ju mousse, det kanske har framgått på bloggen... ;-) Gott nytt bloggår! :-)

    SvaraRadera
  11. Helena; Tack. Ja moussen är ett måste om man gillar choklad eller mousse.

    SvaraRadera
  12. Grattis på ettårsdagen, skall bli så kul att få följa er under detta år också

    SvaraRadera
  13. Cupcakesfluffan; Tack, kul du hänger med.

    SvaraRadera
  14. GRATTIS på årsdagen! och tack för all fin inspiration ni bidrar med!

    SvaraRadera
  15. Vad mycket gott ni har lagat och vad härligt med lite nostalgi :) Grattis på 1-års dagen!

    SvaraRadera
  16. Grattis på årsdagen!...härlig tillbakablick på året som gick =)

    SvaraRadera
  17. Grattis på 1-årsdagen!
    Vi får hoppas att det blir anledning att fira flera, eller snarare, "flerårsdagar" i framtiden!

    /Anders och Lena

    SvaraRadera
  18. Grattis på 1 års-dagen. Ser fram emot vad ni ska bjuda på under det kommande året.

    SvaraRadera
  19. Grattis på 1-års dagen.
    Jag hittade hit via en kommentar hos
    annajdjacobsson.wordpress.com.

    SvaraRadera
  20. Ett stort Grattis på 1-årsdagen! Jag ser fram emot ytterligare ett år med inspirerande blogginlägg!

    SvaraRadera
  21. Erika; Tack. Det gör vi oxå:)

    Marie-Louise: Tack! Kul att du hittat hit.

    MåGott; Tack! Det samma.

    SvaraRadera
  22. Grattis på årsdagen en dag för sent! :)

    Jag tror att ni skrev en kommentar hos mig och så hittade jag Er eller så hittade jag hit via en annan bloggare. Minnet är kort, men huvudsaken är att jag hittade hit! :D

    SvaraRadera
  23. Grattis i efterskott, tiden går fort när man har roligt..

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!