söndag 6 februari 2011

Säg hej till Felipe Aguacate!

Vi fick ett nät av världens bästa avokador hitbudat från Netto igår, eller rättare sagt så var det Ankis far som var så snäll och handlade det till oss och körde hit och lämnade det sedan. Allt för att vi skulle fota och berätta för er läsare vilket märke det var vi tipsade om häromdagen när vi gjorde avokadosoppa. Så här kommer det stora avslöjandet, säg hej till Felipe Aguacate:

Håll utkik efter dessa gröna juveler nästa gång ni står vid grönsaksdisken i affären. 

Vi hade ju middagsgäster här hemma igår och som en extra bonus följde även lilla Anakin med! Jodå, ni läste helt rätt, Anakin i egen hög person hedrade oss med ett besök här i vårt kök. Håkan och Anakin blev ganska snabbt vänner, kanske mest för att Håkan läs honom sitta både i soffan och i fåtöljen... Men vem kan motstå ett par stora bruna ögon som tittar snällt och bedjande? 

Håkan med sin nya kompis.

Det behövdes lite härlig vårlig dukning på matbordet igår som motpol till allt det gråa som omger oss för tillfället. Så fram åkte den rosa duken och därmed var färgtemat bestämt:

Fina servetter från Marimekko, i vasen härliga tulpaner och som extra piff slängde vi i ett rosa pärlhalsband. 

Nu undrar ni säkert vad vi bjöd på i matväg, så det ska vi berätta. Till varmrätt blev det oxfilé med vitlökspotatis och det receptet hittar ni här. Efterrätten blev en vansinnigt god variant av crème brûlée och det receptet får ni ge er lite till tåls innan ni får lägga vantarna på.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

13 kommentarer:

  1. Tycker att lågpriskedjorna, tex netto o lidl har väldigt bra sortiment på frukt och grönt och till bra priser!

    SvaraRadera
  2. Sofie; Ja, dessa är iaf helt perfekta, bra pris och bra hållbarhet.

    SvaraRadera
  3. Tulipaner är väl en längtan om att våren är i närheten, en härlig dukning med färgerna jag ser!!
    crème brûlée är jag så sugen att prova, har inte ens ätit de....och macho hade varit att få en gasbrännare till de ;)

    SvaraRadera
  4. Tina; Tack! Ja man känner sej lätt macho när man står där med brännaren...

    SvaraRadera
  5. Sanna; Tack! Hoppas du blir nöjd med köpet.

    SvaraRadera
  6. den senaste tiden har jag fått dille på avocado. har börjat mosa en eller två tillsammans med lite gräddfil, och så äter jag det på en skiva bröd. mycket gott!

    ser fram emot CB-receptet, kanske är något för mitt CB-index! :=)

    SvaraRadera
  7. hej felipe!
    jag älskar avokado, och våran fruktaffär har jättebra uppdelat med "ätklar" avokado och avokado som ska mogna. så där kan man välja själv om man vill äta dem samma dag eller om man vill ha såna som ska mogna på sig :) jag antar att de är lite billigare på netto förstås, så jag kanske ska orka gå ända till netto nån dag och köpa på mig ett nät.

    SvaraRadera
  8. Avocadosoppan blev jättegod, så tack för det receptet. Sen kan ni ju kika in hos mig lite längre ner, för jag har en liten överraskning åt er.

    SvaraRadera
  9. Kanonbra, då ska jag hålla ögonen öppna! Har redan tipsat vidare till ett par stycken att jag minsann läst hos er att de har superbra avokados på Netto ;-) Jag gjorde också créme brûlée i helgen, ska bli spännande o läsa ert recept och prova det nästa gång kanske!!!

    SvaraRadera
  10. Charlotta; Visst är det gott och dessutom nyttigt (sägs det). Nu när vi har hittat dessa så blir det oxå ganska mycket av de gröna små.

    Pernilla; Så bra tips till andra affärer det är med den uppdelnigen. Så behöver man inte stå och klämma på de små stackarna.

    Erika; Kul soppan blev uppskattad. Spännande med överraskningar...

    Anna; Hoppas de är lika bra på eran Netto:)

    SvaraRadera
  11. åh, vilken söt hund! :)
    hoppas att ni får en fortsatt bra vecka. kram

    SvaraRadera
  12. Molly; Ja, vi blev lite förälskade, Håkan mer än Anki... Detsamma.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!