torsdag 17 mars 2011

Oj oj oj...

vilken massa härliga kommentarer vi fick på gårdagens inlägg, man skulle ju nästan kunna tro att vi vunnit Nobelpriset eller nåt:) Så härligt och så glada vi blir!
Nu vill vi passa på att tacka alla er som gläder oss med era besök här i vårt kök, ni gör oss så glada och lyser upp våra dagar! Hoppas ni förstår hur mycket vi får tillbaka från detta köket...

En stor bukett härliga tulpaner till alla er läsare vill vi ge! Hoppas er vår blir underbar!

Så över till något annat, nämligen mat som det ju oftast handlar om här. Dagens middag blev något som väldigt sällan används i vårt hushåll, vi har kockat till ett halvfabrikat. Jo då, du läste rätt vi har fuskat för ovanlighetens skull (oj så rediga vi låter nu, eller hur?) och fusket blev en pasta/köttfärsgratäng från FELIX. Det delades ut gratiskuponger på Facebook för ett tag sedan och vi hann lägga våra vantar på vars en.

Det är absolut inget som vi hade tittat på två gånger när vi normalt går och handlar och det finns en väldigt enkel anledning till det. Vi har nästan aldrig så dåligt med tid att vi inte hinner med att laga mat, vi ska äta, från grunden. Sen är ju vårt stora intresse mat och matlagning så det är väl också en bidragande orsak:) Hur andra gör är inget som vi hänger upp oss på, var och en gör som den vill så blir alla glada och nöjda!

Gratängen innan den åker in i ugnen. De små tärningarna är köttfärsen...

Så vad tyckte vi då? Det luktade ju gott i köket under tiden som det stod i ugnen och när det kom ut. Det smakade absolut inte illa på nåt sätt, nej det var väl snarare så att det smakade inte så mycket mer än tam hushållsost. Det krävdes en del vitlökspulver, salt, peppar och t.o.m ketchup för att få fart på gratängen. Om man sen dessutom tänker att påsen kostar runt 65 kronor och innehåller endast 6% kött så säger väl det en del om vad man får för priset... Menlöst, dyrt och andefattigt blir därför vårt omdöme.

Man kan väl säga att det gamla uttrycket "Gratis är gott" inte alltid stämmer...

Hur är det för er del, blir det halvfabrikat någon gång, i så fall vad?

PS. Vi har just bestämt att vi ska göra en egen gratäng nästa vecka för att jämföra tidsåtgång och pris, kan bli lite intressant! DS.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

17 kommentarer:

  1. jag testade också en sån där, och tyckte som er att den knappt var värd att nämna. då gör man ju en hundra gånger godare pastagratäng själv på inte alls mycket längre tid!

    jag ska dock erkänna att jag har en liten "ful-mat"-favorit i potatisbullar, såna som man köper i frysdisken. så slänger jag på lite vitlökspulver, kör dem i ugnen jättelänge så de blir krispiga och äter dem med bacon och keso. fast nu var det visserligen över 2½ år sen sist, men när jag bodde i dalarna, då gjorde jag det jätteofta.

    tror att min blogg ser ut som den ska i eran webbläsare, ser man cupcakesen så är det nog rätt :)

    SvaraRadera
  2. Pernilla; Vi satt just och diskuterade hur lång tid det kan ta att göra en egen från scratch. Tror banne oss att vi ska ta och kocka till en inom snar framtid och jämföra. Ingen fara att ha en favorit bland "fulmaten", vår är fiskbullar:)

    SvaraRadera
  3. Bearnaisesås(dock inte pulver) köper jag då å så, men annars kommer jag inte på nått mer än kanske såndär fryst vitlöksbröd, fast det var länge sen det med. :D
    Jag köper inte ens majonäs. :P Ska bli spännande å se hur lång tid det tar å kostar att göra samma sak från grunden. :D

    SvaraRadera
  4. Hjälp, jag tycker det ser ut som hundmat... Det blir spännande att se resultatet när ni jämför med hemlagat:)

    Halvfabrikat-favorit ja... Jag gillar faktsikt fiskbullar!

    SvaraRadera
  5. Halvfabrikat så sällan som möjligt men bra att ta till ibland. Pytt i panna, hamburgare (räknas det?!), pizza och ibland en paj som är perfekt som nöd-matlåda!

    Kan verkligen undra om de som handlar fem färdigrätter på söndag kväll har några smaklökar överhuvudtaget?!

    SvaraRadera
  6. Hua, shame om you ;-) Näe, men ärligt talat. Färdig/fusk maten är för hemsk. Jag blir lika förundrad varje gång någon har en sådan där färdig portion med sig som "matlåda". Brrr säger Remsan.

    SvaraRadera
  7. räknas färdigtärnad potatis som snabbmat? för det brukar vi ha hemma. annars är det sällan vi köper sådant - vi har helt enkelt inte plats i frysen, haha.

    ska bli kul att se er jämförelse!

    hoppas ni får en fin helg!

    SvaraRadera
  8. Lisa; Ja, beasås brukar vi oxå köpa. Har provat egen, vet inte hur mycket smör vi hällt ut:)

    Vanilla; :) Fiskbullar gillar vi oxå.

    Sofie; Ja, man undrar ju lite... och ibland har nöden ingen lag säger man ju.

    Remsan; Usch ja, här står vi med svansen mellan benen...

    charlotta; Inte som snabbmat kanske, som en genväg snarare, eller? Detsamma!

    SvaraRadera
  9. Usch, vi testade en där tacogratängen med potatis bara för att vi fick en. Ingen höjdare det heller.
    Fryst Pytt-i-panna och Köttbullspannan brukar dock finnas hemma för att det ska gå fort att få fram lunch till minisarna ibland. Men dottern tycker att köttet i dem är "skräp". 3 år och så klok ;-)

    SvaraRadera
  10. Att kopa hel-eller halvfabrikat som en hel ratt gor jag sallan eller aldrig. Men farsk panerad fisk kan man t ex kopa i England och det kan jag kopa ibland. Det ar skillnad pa farskt och fryst, tycker jag! Och OM man inte orkar laga mat har i UK sa finns det hur manga battre alternativ som helst an hemma i Sverige. M&S gor helt ok fardigratter. Men de ar frascha och kylda, inte frusna och processade till oigenkannlighet. Men jag foredrar hemmalagat framfor dem ocksa. Men det ar iaf inte ohalsosamma halvfabrikat som Findus och Dafgards hemma.

    SvaraRadera
  11. Jag köpte aldrigt färdigt mat hehe båda thailändsk eller svensk mat, jag tycker att det gott när man laga själv eller hur!

    SvaraRadera
  12. Matarkivet; Sk.färska färdigrätter smakat säkert mycket bättre än detta gjorde.

    sana; Visst är det, det har du rätt i!

    SvaraRadera
  13. Kul att ni ska jämföra tid och pengar med att göra en själv! OCh vilka underbara tulpaner! Hoppas ni får en trevlig dag!

    SvaraRadera
  14. Sanna; Ja, det ska bli roligt att se hur det blir i jämförelse. Det lär ju smaka mer i alla fall!

    SvaraRadera
  15. Kunde jag hålla med mer än jag gör så skulle jag! Åt en tacogratäng från Findus och ... N E J!!

    Ha det fint nu ni två!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!