måndag 25 april 2011

Gammal skåpmat...

Vi hittade ett foto när vi gick igenom våra matbilder, det blir ju en hel del fotograferande av mat, drycker och andra matrelaterade upplevelser för våra del. Alla bilder som vi tänker använda hamnar i en speciell matmapp, efter att de har blivit redigerade lite grann, men ibland glöms någon bild bort tills det är dags att städa ur mappen. Så var det med denna bilden:


Detta är vår pytt i panna som vi gjorde på resterna från rostbiffen som smakade som lammstek för ett tag sedan, ja ett väldigt långt tag sedan... Men vi tänkte faktiskt ta och dela med oss till er av detta braiga tips på att inte låta rester gå till spillo ändå.  

Pytt i panna på rester för två, du behöver;
ca 300 g köttrester 
3-5 potatisar
några morötter
ev. andra goda rotfrukter som t.ex persiljerot, palsternacka eller rotselleri
1-2 lök av valfri sort
2 dl grädde
kalvfond
salt och peppar
hackad persilja
worshestershiresås
Kok potatis om du inte har redan kokta i kylen. Kok samtidigt morötter och/eller andra goda rotfruker.  
Dela köttet från steken i lagom munsbitar. Hacka löken. Dela potatisen och rotfrukter i munsbitar. Stek köttet i en stekpanna, lök, potatis och rotfrukter i en annan.
Rör sedan samman allt stekt i en stekgryta, slå i grädden  och fonden och låt det koka samman en stund. Smaka av med kryddor, ev. mer fond och worshestershiresås. Strö på persiljan och servera.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

7 kommentarer:

  1. Pytt i panna är så tacksamt när man har den typen av rester över. Denna verkar väldigt god!

    SvaraRadera
  2. Pytt är underskattad mat och själv tycker jag att det är så gott när bitarna är av modell-större. Något man aldrig får i köpe-påsar eller på restaurang.
    Och worshestershirerere-sås(äah! jobbigare ord än det får man leta efter) är så gott till! Det och Heinz chilisås.

    SvaraRadera
  3. Pyttipanna är allt kanongott det :-), perfekt när man har rester hemma

    SvaraRadera
  4. Vissa maträtter glömmer man bara bort. Vad bra att ni tipsade om pytt i panna : )
    Ha en fin vecka!

    SvaraRadera
  5. Pytt är gott! Och Worshestershiresås... mmm.. man slungas tillbaks till förr i tiden. Jag borde skaffa mig en flaska!

    SvaraRadera
  6. Pyttipanna är perfekt att göra när man har lite rester. Denna pytten ser riktigt god ut! Hoppas ni haft en bra påskhelg!

    SvaraRadera
  7. Linda; Visst är det, perfekt restmat.

    Louise; Chilisås låter som ett bra tips att ha i, det får minsann testas.

    Cupcake; Helt rätt!

    Susanne; Ja, så är det, kul att vi kan påminna varandra. Detsamma.

    Frostrosor; Worshestershiresås är något som vi gärna duttar i här och där, en perfekt smakhöjare.

    Sanna; Tack! Ja, vi har haft riktigt bra, hoppas ni också haft en fin påsk.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!