måndag 18 april 2011

Mycket ost blev det...

Har ni fått något gott att äta i helgen? Här provade vi ytterligare ett recept från Gröna lådan igår, denna gången blev det en kycklingrätt som var väldigt enkel att kocka till. Tyvärr gör den sej inte vidare på bild, men ni får helt enkelt ha överseende med det...


Kycklingfilé med mozzarella   2 port
2 kycklingfiléer
2 skivor rökt skinka
1 msk fransk senap
½ dl vitt vin
1 påse mozzarellaost, 125 g
2 dl riven västerbottenost, eller annan lagrad ost
Riv sönder mozzarellaosten i bitar.
Skär en ficka längs med sidan av filéerna.
Bred på senapen i fickan och fyll med strimlad skinka och lite av mozzarellaosten.
Tryck ihop och fäst ev. med en tandpetare. 
Lägg filéerna i en liten gratängform, täck med båda ostarna och slå vinet runt om.
Gratinera mitt i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter.
Servera gärna med pressad potatis och sallad. 

Det blev väldigt mycket ost, men det gjorde absolut ingenting! Det hade säkert passat väldigt bra med lite soltorkade tomater om man har det hemma och tycker det är gott. Vi hade inga, mest för att en av oss inte är särskilt förtjust i det. 

Så äntligen hittade solen fram på vår himmel också, härlig väder har vi haft idag och det är bara att passa på att njuta. För Ankis del blir det lite ledigt från jobbet tisdag och onsdag, det är ju påsklov vilket betyder färre barn och perfekt att ta ut lite komptimmar. För Håkans del är det precis tvärtom, många människor som ska ha godsaker inför påskfirandet betyder extratimmar istället. Men vad gör det, vi ska snart ha semester båda:)
Har ni påsklov eller jobbar ni på som vanligt?

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

17 kommentarer:

  1. Guud så gott! Jag är hopplöst såld på ost (vilket upptäcks lättast genom en koll på midjan). Har förmånen att vara ledig mån-tisdag och dessutom bara jobba till ett på torsdag, så jag laddar grillen och lever på kött, korv och sallad, men det är mat också ;)

    Hoppas ni får en finfin vecka!

    SvaraRadera
  2. Anna; :) Härligt med några lediga dagar, grilla låter inte helt fel får se om vi får till det på onsdag kanske. Detsamma till dej!

    SvaraRadera
  3. Mycket ost är gott!!:)

    Blir fem dagars jobb som ska jobbas in på fyra. Som vanligt när det är helg. Men när den väl kommer så ska det bli skönt med fyra dagars ledighet!

    SvaraRadera
  4. Jooo då det gjorde sig bra på bild Ser mycket gott ut. :)

    SvaraRadera
  5. Sofie; Visst är det! Skönt du inte jobbar i helgen i alla fall. Hoppas du får några härliga dagar.

    Yasemin; Tack! Så snäll du är:)

    SvaraRadera
  6. Jag får tyvärr börja påskhelgen med lite jobb, men sen är vi lediga 3 dagar ihop. Busungarna är lediga i 5 dagar, men de har inte riktigt lärt sig att uppskatta långledigheterna ännu. Dagis är alltför roligt. Inte riktigt så med jobbet ;-)

    SvaraRadera
  7. Jag misstänker att jag arbetar inom samma område som en av er, då jag också ska kompa ut lite pga. lågt barnantal :-) Min sambo hade gärna ätit hos er, han älskar ost :-)

    SvaraRadera
  8. Så himla gott det ser ut! :-)

    Vi är lediga, och åker på en liten resa till Italien över påsk, närmare bestämt Sicilien.

    SvaraRadera
  9. Varför ska sillen till Branteviks ha varit fryst? Funkar inte Abbas inläggningssill på burk?

    SvaraRadera
  10. Låter jättegott! Absolut inget fel på bilden - även om blommorna var mycket fint inlagda som ram!

    Hälsningar
    Anders

    SvaraRadera
  11. Säger som marabou reklamen, mmmmmm. Måste absolut testa detta recept, gott gott. Jag jobbar bara i morgon onsdag sen är jag ledig till tisdag. Ska till svärmor och putsa fönster och hjälpa henne lite grann..Sen blir det muurikkamat, grillat mm hela helgen lång och förhoppningsvis sol hela helgen.. Önskar er en glad påsk med god mat!

    SvaraRadera
  12. Ost kan man val aldrig fa for mycket av?! Later jattegott, och med blommorna blev ju bilden riktigt piffig. Ska absolut prova detta!

    SvaraRadera
  13. oj så gott, mycket mozzarella ska det va!

    SvaraRadera
  14. det ser ju jättegott ut! allt med ost slinker ner här hemma, yumyum! ännu godare med den fina blomramen runt fotot förstås ;)

    klart man får dispens på påskpyntet om man ska resa bort, det är faktiskt första gången vi inte gör det över påsken så det kanske är därför jag gått lite överstyr och inte kan behärska mig, haha.

    SvaraRadera
  15. Remsan; Tycker det är sån tur att det finns människor som du på de platser där ni behövs. Personalen inom vården är alldeles för underskattade och oftast tar man er för givet! Hoppas ni får en fin påsk tillsammans även om det blir lite jobb för din del...

    Linda; Ja, Linda så är det nog, Anki jobbar på en förskola i stan. Skicka hit sambon när som så ska han få lite smakprov:)

    Jenny; Tack! Så underbart att få komma till Sicilien, det har vi pratat om länge. Njut av allt gott för ss också:)

    Lena; Sillen ska frysas för att få bort bakterier (tror vi att det är som ska bort), precis som lax som ska gravas. Om det funkar med inläggningssill vågar vi inte svara på och eftersom världens bästa sillinläggerska inte längre finns att fråga så har vi tyvärr ingen annan som kan hjälpa oss med det. Kanske någon som läser här vet?

    Anders; Visst blev det tjusigt med ramen:) Tack!

    Växelhäxan; Härligt med lite långledigt, vi håller tummarna för fint väder. Detsamma önskar vi dej!

    Hanna; Nej, det kan man verkligen inte:) Hoppas du kommer att gilla det.

    Karin; Mycket mozzarella blev det:)

    SvaraRadera
  16. Mmmm ost eller vin i maten så kan man inte misslyckas :)

    SvaraRadera
  17. Alexandra; Nej, så är det absolut!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!