måndag 20 juni 2011

Pasta med kycklingsås

Så där ja, då var en ny vecka igång igen och många har börjat sin efterlängtade semester. Hur är det för er del, är det tid nu eller har ni fler veckor kvar att jobba?  För vår del är det jobb några veckor till innan det smäller:) Denna veckan är det dessutom lite extra jobb för Håkan, det är ju en stor mathelg som närmar sej så då blir det extra mycket att göra i affären. Men det är bara roligt, folk är på bra humör när det vankas festligheter och några dagars extra ledighet...

Igår blev det lite blandade övningar här hemma, vi hann med både tidningsläsning och en promenad, dock ingen regnbågsjakt eftersom det slutade regna! Däremot blev det en kopp kaffe hemma hos Ankis far där vi passade på att ta lite foton i hans trädgård på Ankis mors fina kermaikalster, som fortfarande finns kvar som ett härligt minne efter henne. Det är en hel del saker som gömmer sej i dom rabatterna kan ni tro, inte bara växter, och vi lovar att ni ska få se dom snart.
Middag blev det naturligtvis också, denna gång med inspiration från Jennys matblogg. Vi hittade en pastasås med kyckling och avokado som vi provade, som vanligt följde vi inte receptet till punkt och pricka utan det skedde några förändringar på vägen:) Om ni är nyfikna så hittar ni orginareceptet här.


Pasta med kyckling och avokadosås  2 personer+en matlåda
500 g kycklingfilé
2 avokador
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
3 plommontomater
2 msk kycklingfond
3 dl grädde
½ pkt fetaost
maizena
salt och svartpeppar
Dela köttet i grytbitar och bryn det i smör. Tillsätt grädde och fond, pressa ner vitlöken och låt det sedan småputtra ca 5 minuter. Smaka av med kryddor, var dock försiktig med saltet eftersom fetaost är ganska salt.
Skiva löken tunt, dela tomaterna och avokadon i mindre bitar och tillsätt i såsen. Låt det få ett uppkok och sedan få småputtra ett par minuter.
Red av med maizena och smula till sist ner fetaosten så den precis hinner smälta lite innan du serverar såsen till pasta och sallad.

Vi försöker beta av alla recepten vi bokmärkt i bloggarna vi följer, det blir en hel del för det är många som är riktiga hejare på att inspirera. Till helgen är det inplanerat ytterligare en avbetning på ett tips som vi tyckte lät väldigt gott, spännande!
Ikväll vankas det soppa i vårt kök, en kall sådan för det är ju faktiskt sommar - eller är det höst?

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

17 kommentarer:

  1. Kyckling med feta och avocado låter ju underbart gott!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att ni testat detta. Klart man gör lite ändringar i receptet... Och det ser riktigt gott ut :-)

    SvaraRadera
  3. Låter jättegott! Det var inte alltför länge sen jag testa varm avokado för första gången o det är ju jättegott (hade jag inte blivit bjuden på det hade jag nog rynkat på näsan lite så där typiskt svenskt o tänkt "nej men varm avokado... det låter konstigt") Vad mycket goda sill-recept ni lagt upp!!! Ha en riktigt fin midsommar! Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Matarkivet; Ja, det passade verkligen fint ihop.

    Jenny; Tack, ja, det blir oftast lite förändringar under resans gång.

    Anna; Varm avokado gillade vi också, lite annorlunda smak blev det. Tack, detsamma till dej.

    SvaraRadera
  5. Både feta och avocado är bara så gott. Får mig att minnas Grekland då jag åt kycklinggryta med just avocado. Tur man ska dit snart igen : )

    Tack för bra tips!

    SvaraRadera
  6. Min sambo äter endast varm och inte kall avokado så detta får jag nog testa här hemma :-) Här hemma jobbas det också några veckor till, men det gör inte så mycket när man har detta tråkiga vädret i Skåne!

    SvaraRadera
  7. Mums vad gott det lät. Älskar avokado när man hittar fina.
    Nu har jag köpt hem sill och lite annat till inläggningarna. Nu ska jag bara kunna bestämma mig också... Kan ju inte göra hur många sorter som helst.

    SvaraRadera
  8. Spännande recept och gott är det med pasta och kycklingsås. Fast jag skulle nog vilja ha i mer vitlök för jag är vitlöksberoende. Finns det någon specialklinik för avvänjning:)

    SvaraRadera
  9. Susanne; Låter härligt med en resa till Grekland, de har så mycket god mat om inget annat:)

    Linda; Nej, så länge man slipper vara ute så gör vädret inget så länge man jobbar. Hoppas du och sambon gillar receptet om du provar det.

    Remsan; Ja, det är inte alltid det lättaste, vi gillar verkligen dom vi köper på Netto som är från Mexico.
    Lycka till med inläggningarna, hoppas du blir nöjd med recepten du provar:)

    Karin; Visst är det gott med vitlök, ta stora klyftor eller fler, så länge du tycker det blir gott:) Hade kanske varit en bra affärsidé den där kliniken...

    SvaraRadera
  10. Vad spännande med avokado i såsen. Jag älskar ju avokado men har aldrig vågat prova att äta den i varma rätter. Kanske borde testa för det såg riktigt gott ut :)

    SvaraRadera
  11. Smaskens! Jag är ledig nu fram till mitten av augusti men maken får inte semester förrän mitten av juli. Skönt med ledighet.

    SvaraRadera
  12. Det ser så härligt krämigt ut, nam :)

    SvaraRadera
  13. Det här är jag helt säker på är smaskens. Jag gör en vegvariant på det här med stekt svamp (och avokado, inte skippa avokadon!) istället för kylling, och det är åtminstone gottgott. Och snyggaste tallriken!

    Ingen semester alls för mig, däremot hotande arbetslöshet i augusti då bokhandeln jag jobbar i slår igen portarna för gott. Det är ett slags ledighet det med, men jag hade hellre sett fram emot semester.. :)

    SvaraRadera
  14. Ansibecki; Det smakade verkligen gott när den var varm, tycker absolut att du ska testa.

    Cupcake; Tack!

    Erika; Visst är det härligt med ledighet, speciellt lång sådan:)

    Hovkonditorn; Mums!

    Cecila; Låter inte helt fel med din variant heller, hade vi säkert gillat. Usch och fy för arbetslöshet, hoppas det ordnar sej för dej!

    SvaraRadera
  15. Här blir det semester först i slutet av juli. Ha dock varit ledig denna vecka för att ladda batterierna lite! Pastan lockar!

    SvaraRadera
  16. Växel:Den som väntar på något gott... Skönt med lite extra ledighet dock:)

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!