söndag 3 juli 2011

Loppisfynd och jordgubbssallad.

Loppisbesök gånger tre i sällskap med Carina och Freddy blev det idag och som vi fyndade... Efter att ha packat upp allt, diskat och torkat så var det illa tvunget med en smärre omorganisation i skåpen!
Först ut var Svenstorps IFs loppis, en riktig höjdare för vår del som var ute efter framför allt uppläggningsfat och skålar. Det mesta gick för en femma eller tia så det blev en hel del shoppat där.
Innan loppisen i Glemmingebro startade 13.00 så hade vi lite tid över och passade då på att köra till "Gröna ladan" som ligger på vägen mellan Valleberga och Löderup. En guldgruva visade sej det vara, framför allt uthuset där det mesta kostade under 50-lappen. Även här handlade vi på oss en del, både porslin och glas...
Vidare sedan till nästa stopp, där det dock inte fyndades lika mycket, och tur var väl det! Här var det ganska sållat redan, även om de inte haft öppet så länge när vi anlände.

Lite av fynden från porslinsavdelningarna.

När vi ändå är inne å ämnet shopping så slänger vi in två andra tips för er som gillar mat, dryck och festligheter. Först ut ett kanontips för de av er som gillar att ställa till fest, tycker om att kocka eller behöver bra tips på dukningar:

Boken "Fixa till Festen" av bl.a Mia Örhn.  Sommarpresent som Anki fick av sin chef i år, fina bilder, bra tips och recept som förtäljer hur långt man kan förbereda maten vid tillagningen. 

Och så ett tips på en god öl som i köpte när vi var på Carlsbergbryggeriet i Köpenhamn. Copenhagen 56 N heter den och passar riktigt bra att sippa på en varm sommardag. Egentligen smakar den inte speciellt mycket öl, påminner mycket mer om cider, så gillar man öl med mycket smak så tycker man att den mest smakar som att den är vattenskadad.


Så där ja, då har ni fått veta lite om både ditten och datten, och som om det inte var tilläckligt så ska ni även få ett recept (hittat hos Coop). En god jordgubbssallad blir det som kan ätas både som förrätt eller som tillbehör till grillat eller något annat gott. Vi käkade det igår när vi smarrade på grillade spareribs och det passade perfekt till sältan i grilloljan som ribsen var dressade i.


Jordgubbssallad med med mozzarella.
½ l jordgubbar
125 g mozzarellaost
½ dl finhackade basilikablad
olivolja
salt och svartpeppar
Skölj och halvera jordgubbarna, riv sönder osten i mindre bitar.
Lägg på en tallrik och strö över basilikan.
Blanda, ringla över så mycket olja du vill ha på och krydda.

Är du sugen på andra förslag på vad du kan göra för godsaker med jordgubbar så hittar du lite här:
Marinerade i vin och ingefära
Jordgubbscaipirinha
Cupcakes med basilika och jordgubbar
Annes jordgubbstårta

Nu är det mat! Ha en fin vecka och alla ni som börjar er semester; Ha en härlig ledighet!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

24 kommentarer:

  1. Jordgubbssallad låter gott och vad mycket fint porslin ni fyndat, loppisar är himla kul att gå på

    SvaraRadera
  2. Kul att fynda! Ibland finns massor och ibland finns absolut ingenting... Precis som det ska vara! :-) Har aldrig ätit jordgubbar i sallad, men sett att många bloggat om det. Måste vara himla gott. Jag borde testa snart!

    SvaraRadera
  3. Vad roligt! Vi säger ofta att vi ska åka på loppis. Svårt i storstan. Får försöka ta det på semestern. Fast så mycket får jag INTE köpa. INgen plats....:(

    Jordgubbssalladen låter fantastiskt god. Låter supergott till grillat!!

    SvaraRadera
  4. Visst är det trevlig med loppis! Det enda problemet brukar vara att det är svårt att få plats i skåpen när man kommer hem! Men kul är det! Riktigt fina fynd ni lyckats hitta! Kram på er!

    SvaraRadera
  5. Cupcake; Visst är det kul, speciellt när man ska betala:)

    Frida; Du borde absolut testa, riktigt gott!

    Sofie; Nej, det är ju det där med platsen... Sommartid här nere kryllar det av loppisar, ska du inte åka ner i sommar?

    Gourmetmorsan; Man får köra efter devisen, 4 nya in - 4 gamla ut:)

    SvaraRadera
  6. Hurra! Så fint ni köpt! :-D :-D Loppis och porslin i kombination är snudd på det bästa jag vet! Dessvärre har de senare somrarnas loppisfynd fyllt våra köksskåp till bredden. Men, vet ni vad! I helgen fyndade vi ett prima femtiotalsskåp att ställa i vardagsrummet, på loppis! Så himla bra och två flugor. Fint skåp, och plats för ännu mer porslin! Är inte det lycka så säg?

    SvaraRadera
  7. tina; Ja ett hurra är alldeles på sin plats:) Men bättre än så kan det ju knappast bli, både förvaring och sånt som behöver förvaras!

    SvaraRadera
  8. Vilka fina loppisfynd ni har gjort : )
    Tack för tipset om boken. Den måste definitivt hamna i min bokhylla.
    Jordgubbar o mozarella har jag aldrig testat, låter spännande.

    Ha gott!
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  9. Oj, så mycket fint ni fyndade. Jag brukar springa in på Kupan med jämna mellanrum och spana lite. Fast bäst är att snoka i andras skåp...
    Festboken låter kanon. Jag har en liknande med bufféer som jag använt flitigt.
    Salladen såg retsamt god ut nu när jag börjar bli lite kvällssugen. Hade suttit fint med lite jordgubbssallad och ett par revben nu... Och kanske en vattenskadad (förlåt) öl till, hi hi. Min man retar mig alltid för att jag vill ha så blaskig öl på sommaren.

    SvaraRadera
  10. En sån massa fynd!!! Och salladen låter riktigt god (och ser himla god ut). Låter som att ni har haft en trevlig helg!

    SvaraRadera
  11. Susanne; Tack! Och varsågod:)

    Remsan; Ja, boken hade nog passat dej perfekt, det finns många fina tips på buffémat i den. Ölen hade säkert också gått hem hos dej, du har nog samma "dåliga" ölsmak som frugan:)

    SvaraRadera
  12. Matarkivet; Ja, ja och ja. Helt rätt:)

    SvaraRadera
  13. Vilken rolig dag ni har haft och en massa fynd! :) Nästan synd att det inte finns (svenska) jordgubbar året om - man hinner aldrig med att göra allt det där, som man har tänkt!

    SvaraRadera
  14. De är så roligt att gå på loppis och hitta fynd! Mysigt!

    SvaraRadera
  15. Så fina loppisfynd ni har gjort.
    Och jordgubbssallad är ju bara så gott!

    SvaraRadera
  16. Åh, den salladen hade jag inte tackat nej till. Den såg jättesomrig ut.

    SvaraRadera
  17. Fixa festen låter onekligen som en mycket användbar bok. Loppis - vill också shoppa - uppläggningsfat gör en hel del för helhetsintrycket.
    Mozzarella och jordgubbar till förrätt låter som en lovande upptakt på en middag!

    //Postisarna

    SvaraRadera
  18. Tina; Det har du helt rätt i! Ja, tänk om det funnits färska hela året! Men risken är kanske att man hade tröttnat och tagit dom för givna, de små gubbarna:)

    Sanna; Ja, man hittar snabbt köplusten:)

    Jenny; Tack! Visst är det.

    Erika; Bara att köpa hem lite jordgubbar och prova:)

    Postisarna; Mycket användbar! Ja, det är lite med tanke på det som vi var på jakt efter nytt porslin att fylla skåpen med.

    SvaraRadera
  19. Vilken kul och god variant när man tröttnar på den vanliga caprese-salladen.

    Hoppas ni har en fin sommar!

    SvaraRadera
  20. Den salladen måste jag laga, låter mycket gott! Roligt med loppisrundor :)

    SvaraRadera
  21. Jordgubbssallad, det måste jag prova! Har ju helt snöat in på melon jag...

    SvaraRadera
  22. Hoppas det inte blev nåt förra inlägget... Jag försöker igen. Om ni har vägarna förbi Bjuv (för ni kanske inte direkt kan ha något ärende till Bjuv annars...) så har de loppis varje lördag i gamla gruvmuseumet. Där har jag fyndat massor med saker, även i Billesholm brukar det vara en loppis oftast första lördagen i månaden (adress Spinngatan 1) visst är det underbart med loppisar??? Tycker att tallriken som Ankis mamma gjort var supersnygg!

    SvaraRadera
  23. Det lät väldigt spännande så det får vi nog prova att göra inom snar framtid, men då ska jag testa med lite grönpeppar till för det är ljuvligt gott till jordgubbar och borde passa utmärkt till denna rätt.
    Hoppas midsommaren flöt på bra/ Jimmie

    SvaraRadera
  24. Erka; Välkommen tillbaka i nätet:)

    Hovkonditorn; Så kul, hoppas du kommer att tycka om den.

    Maria; Melon är gott det också, riktigt gott tillsammans med jordgubbar...:)

    Anna; Vilket bra tips, det tackar vi för! För visst är det härligt med loppisar, det har du helt rätt i. SÅ kul att höra att du gillar tallriken, det hade Gun blivit så glad över att höra.

    Jimmie; Grönpeppar till jordgubbar, det måste vi prova! Jo tack, det gjorde den absolut.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!