lördag 2 juli 2011

Restaurangbesök gånger två.

Hugaligen, vilket klibbigt och kladdigt väder det har varit idag, man svettas ju bara av att titta ut genom fönstret:) Men nu har solen i alla fall vett att visa sej och det tackar vi för, så skönt. Vi tänker inte bli långrandiga i försnacket utan går helt sonika direkt på dagens ämne, nämligen restaurangbesöken vi lovat er lite recensioner från.

Först ut blir vårt Köpenhamnsbesök då vi åt på - föga förvånande kanske - Jensen's Böfhus och det enda vi kan säga om det är att vi har aldrig någonsin fått godare mat på den restaurangen än vad vi fick i onsdags! Jösses Amalia, alla var så makalöst nöjda, mätta och belåtna så ni anar inte. Vad åt vi då? Ditta:

Alla valde kalvfilé med pesto, rödvinssås, wookade grönsaker och stekt nypotatis. Mmmm... I glasen fanns det öl eller vatten, beroende på vems glas man drack ur.

Vissa åt chokladmousse med vispgrädde till efterrätt,

Håkan bestämde sej för en banana split av modell stor med mycket chokladsås, yummi, 

och för Anki och Hasse blev det den mest otroligt krämiga och kleggiga chokladkakan de någonsin satt sina tänder i, till det mjukglass.

Så över till gårkvällens uteätning, denna gången på Marinan i sällskap av Ankis kolleger: 

Caroline, Lisa, Anna (som tyvärr göms bakom blomsterkvasten), Eva och Susanne. 
Anki
Anna, denna gången befriad från blommorna:)

Marinanas restaurang ligger alldeles vid stranden och småbåtshamnen i Ystad med en härlig utsikt över havet, stora fönster gör att alla gäster kan njuta av vyerna. Man kan även, om vädret tillåter, sitta ute på deras stora trädäck där det även under varma sommarkvällar är livemusik då och då. På menyn finns lagom många varmrätter och en hel massa med små förrätter, sk. tapas. 
Vi satt inne igår eftersom det blåste och senare på kvällen började regna... Kvällens livemusik var från Irland, en helt underbar trubadur underhöll oss med mer och mindre välkända låtar och det blev visst en och annan "medsjungning":) 

Lammfilén på Ankis tallrik, helt otroligt underbart tillagad! Precis lagom rosa, perfekt kryddad och så mör och fin så det var som att skära i en lort (Håkans uttryck!). Till serverades en het chiliaioli och en sallad med bl.a inlagda rödlökar, mums!

I glaset fanns det ett rött vin som rekommenderades till lammet, tyvärr hittar vi det inte på systembolagets sida, men springer ni på det någonstans så köp! Mjukt, lent och fylligt, riktigt bra till lamm. 

Några valde att äta den chiliglaserade kycklingfiléen som serverades med en basilikakräm och sallad.

Någon valde att njuta av schnitzel, serverad med bea, gott - gott!

Ryktet säger att Marinans hamnburgare (nej, det är inte felstavat) vara väldigt god, så det blir nog till att prova den nästa gång. Alla var lika nöjda med sin mat, det lät mest mmm, mmmm hela tiden runt bordet. Till efterrätt blev det bl.a glass, friterad camembert och pannacotta. En och annan Irish coffe slank ner och vi hade en riktigt härlig kväll! Tack alla töser för trevligt sällskap!

Ikväll äter vi dock inte på resturang, det blir istället lite grillade spareribs med god sås och någon god sallad till det, förhoppningsvis kan vi sitta ute på balkongen. I morgon väntar några loppisbesök i sällskap av Carina och Freddy, hoppas på många fina fynd! kanske lite nytt porslin:)

Smaklig spis! / Anki och Håkan

10 kommentarer:

  1. åh, jag sitter och dreglar över dessertbilderna, hjälp så gott allt ser ut! maten också såklart, men jag är så fasligt sötsugen just nu :D

    SvaraRadera
  2. Frida; :) Visst är det fullkomligt livsfarligt med dessertbilder när man är gottsugen...

    SvaraRadera
  3. *Dregel* så gott det ser ut allt!!...
    Ja visst vilken värmebölja som varit....och hoppas den inte gjort bort sig helt eftersom jag inte börjat min semester. =)

    SvaraRadera
  4. Ja, Marinans mat är ju så himla god inte minst hamnburgaren med hackad jalapeno i. Får väl bli en middag där en kväll i veckan, tror jag ska prova lammfilen då den ser ju riktigt smarrig ut. Japp loppisfynd ska vi göra i morgon, ses!

    SvaraRadera
  5. Så mycket gott ni ätit, vilka härliga desserter

    SvaraRadera
  6. ååh, de där dessert-bilderna såg ju helt fantastiska ut! vi har samma väder som ni haft här i gbg för det är så kvavt så man smälter bara man rör sig några meter, så en glass eller två skulle sitta himla fint :) (den andra maten såg också god ut, men det är ju liksom för varmt för att orka tänka på mat nu.)

    jo, men det här med repriserna, det var ju det jag menade, det är alltid repriser på somrarna men de visar aldrig karl för sin kilt i repris och det var mitt favoritprogram! det är bara morden i midsomer på varenda kanal typ. så en liten karl för sin kilt-repris borde de väl kunna bjuda på?

    hoppas ni fick avnjuta en middag på balkongen och att ni hittar många fina fynd imorgon :)

    SvaraRadera
  7. Mycket gott och speciellt chokladkakan med mjukglass!

    SvaraRadera
  8. Tina; :) Nej, det verkar som bölja fortsätter.

    Carina; Lammfilén bör du absolut prova, så god.

    Cupcake; Ja, de smakade inte fy:)

    Pernilla; Ja, man kan ju tycka att en kiltklädd karl borde vara roligare än alla mördade i Midsomer:) Nej, ingen balkongmiddag, himlen öppnade sej till slut.

    Hovkonditorn; Mmm, så god var den!

    SvaraRadera
  9. Vad kul att Jensen's var så bra! All mat såg riktig god ut och jag hoppas du fick tag i nåt fint på loppisen!

    SvaraRadera
  10. Matarkivet; Ja, en glad överraskning. Det blev en hel del fyndat... minst sagt!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!