måndag 22 augusti 2011

God drink och lite tips från helgen.

Så har snart ännu en måndag kommit och gått, vart helgen tog vägen har vi ingen aning om - den försvann snabbt. Men det är väl så att när man har det trevligt så går tiden extra fort och trevligt var verkligen något vi hade i helgen. Vi spenderade lördagskvällen/natten och söndag förmiddag hos Barbara och Ingemar i Trelleborg. God mat och dryck blandat med mycket snack sent ut på natten, innan vi visste ordet av det slog klockan 2, hopp i säng! Efter en god natts sömn och en frukost som mest påminner om hotellfrukost tog vi bussen hem till Ystad igen. Resten av söndagen gick till lite matinköp, menyplanering och slappande i soffan...

Vi fiskade upp några trevliga tips, idéer och recept i Trelleborg som vi tänkte vi skulle dela med oss av till er. Kameran var så klart med så vi kunde dokumentera, hur skulle det annars sett ut?
Vi börjar med en drink som vi fick att fukta struparna med när vi väl kommit fram. Drinken heter "Love me I'm famous" och varför den heter så har vi ingen som helst aning om. Någon av er som vet?
Något som vi däremot vet är receptet och det går så här:


Love me I'm famous 1 glas
2 cl Baccardi Grand Melon
2 cl baccardi Razz
2 cl citronjuice
4 cl tranbärsjuice
sprite, 7-up eller fruktsoda
limeklyfta eller melonskiva till garnering
Blanda samman spriten med citron- och tranbärsjuice i ett highballglas (grogglas). Lägg ner några isbitar och fyll upp med läsken. Garnera med lime/melon.

Vill man GI-anpassa drinken så går det alldeles utmärkt har vi förstått. Enligt Ola Lauritzsons bok "Olas bästa GI-drinkar" (jo, det finns en bok med GI-drinkar!) så använder man istället sockerfri tranbärsjuice och Sprite zero, smart va?
Vi fortsätter på den "blöta" vägen och tipsar er om det röda vinet som vi bjöds på till middagen. Ett italienskt vin som finns både på flaska och box, Allegro. Kanske har ni sett flaskan i hyllorna på systembolaget, den ser mest ut som en schampooflaska tycker vi, men innehåller ett gott rödtjut.

Boxen (som gjord för att stå snyggt i soffan) i ungefär samma utförande som flaskan, nummer 32411, för summan av 219 kronor. Ett vin som gick väldigt bra till maten vi serverades:

"Mixed grill", potatissallad, sallad och en hel hög med olika såser. 

Varför är inte våra grillbestick så här snygga? Dessa hade värdparet dukat med, tydligen är de av märket Sagaform. Får se om vi kan springa fatt i nya lika snygga någonstans...

Så till ett ypperligt bra tips för alla er med "riktiga" grillar (alltså inget för de av oss som har elgrill). Så här tänder man enkelt på grillen utan tändvätska:

Nej, det är ingen locktång Ingemar har i sin hand som vi först trodde att det var han plockade fram. Det är en Looflighter som helt enkelt riktas mot bricketerna så det uppstår glöd, smart eller hur? Det är en svensk uppfinning och idéen kom tydligen av att en grillad kyckling smakade tändvätska, tänk vad en kyckling kan bidra med! Läs mer här om du är intresserad.

Frukostservering! Pålägg i långa banor, hembakade GI-bullar, yoghurt och olika juicer, lyxigt i solens sken.

Så där ja, där har ni lite från vår helg! Hur har er helg sett ut? Hoppas den var bra och att ni får en fin vecka!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

17 kommentarer:

  1. Vad kul! Jag är här inne och läser ikapp, och samtidigt ramlar det in två kommentarer från er på picki. Göteborg är som alltid fantastiskt, och det finfina gänget med matbloggare gjorde ju knappast stan sämre. Det här ska nog bli min nya grej, resa runt i Sverige och besöka matbloggsdejter här och var. Ni ordnar väl en i Ystad? :-D

    SvaraRadera
  2. Haha, trodde först det var en locktåg fram till jag läste din text;) Drinken ser riktigt smarrig ut förresten!

    SvaraRadera
  3. Ingen dum helg alls! Och så mycket god mat! Kan upplysa om att sockerfri tranbärsdryck är vidrig. Nä, ska man drinka så ska man inte spara på krutet:) Lät otroligt god!! Håller med om att grillbesticken var väldigt snygga. Det finns ju så mycket man vill ha!!!!!

    SvaraRadera
  4. En sådan tändare till grillen skaffade vi i somras och den är jättebra. Drinken ser mycket god ut och maten också... trots att jag nyss ätit blir jag sugen. :-)

    SvaraRadera
  5. tina; Ha, som det kan falla sej, två bloggar - en tanke:) Klart vi fixar en träff om du kommer hit! Du är så välkommen så.

    Maja; Ja, men visst är det lätt att ta miste:)

    Joanna; Hej och tack för ditt besök hos oss:)

    Sofie; Nej inte alls:)
    Ska det va, så ska det va, eller hur?
    Men visst finns det så mycket snyggt och alldeles för lite plats... tyvärr!

    Erika; Visst är den bra och lite mer miljövänlig:) Så bra att vi kunde göra dej lite sugen...

    SvaraRadera
  6. Vilken god drink och det ser verkligen ut som en locktång :-)

    SvaraRadera
  7. Cupcake; Du har så rätt så i båda fallen.

    SvaraRadera
  8. Ni verkar ha haft en härlig helg. Och min var inte så illa den heller, inkluderade bloggträff som ni säkert vet.

    En sådan där frukost, det är en riktig helgfrukost det. Sitter gärna en timme eller två om det vankas sådana smaskigheter!

    SvaraRadera
  9. Hå hå ja ja, jag är helt inne på den blöta vägen efter dagens arbetspass, ett par rosa drinkar är just vad jag skulle ha behövt efter jobbet idag!!

    SvaraRadera
  10. Ser verkligen ut som en toppenhelg! Drinken låter riktigt smaskig, den ska jag testa, och värsta hotellfrukosten ni fick ju!

    SvaraRadera
  11. Jag har också kikat på det där drinkreceptet, men jag har varken Razz eller Melon hemma, så det får nog vänta till nästa sommar. Drinkar blir det mest på sommaren här, och nu är det bestämt höst... Ni måste absolut prova surströmming. Det är sååå gott. Men är ni newbies så ta bara lite på en tunnbrödmacka med potatis, rödlök, dill och eventuellt creme fracihe. Det är även gott med lite vb-ost på.

    http://smaskelismaskens.blogspot.com/

    SvaraRadera
  12. Mmmums, särskilt drinken verkar vara en riktig raring!

    //Lottzy

    SvaraRadera
  13. Ni verkar ha levat som kung och drottning i helgen:) Vilken tur ni har som har goda vänner som vill skämma bort er! Det förtjänade ni!

    SvaraRadera
  14. Vad ser jag : )))))) Två av mina favoriter i alkolholväg, Razz och Melon. Bunkrade med nya i Grekalndet. Tips med Razz är att blanda det med Red Fusion, såååååå himla gott. Men denna drink måste jag självklart testa.
    Vinet drack min make i helgen (kan inte dricka rödvin...), han tyckte det var mkt fylligt och gott.
    Vi har också eltändare till grillen, den är perfekt : ))))

    God mat och frukost har ni njutit av ser jag.
    Kram på er o ha gott

    SvaraRadera
  15. Åh, vad allt ser gott ut :) Lyxigt med sån fin frukost! Smart med grilltändaren. Vi grillar bara på ved nu för tiden för vi gillar inte smaken som blir annars. Men det kanske är tändvätskesmaken vi inte gillar...

    SvaraRadera
  16. Herre Gud och Hoppande Jesus vilken kväll! Och vilken frukost sedan. Om det finns något jag tycker om i denna värld så är det minst sagt lyxiga frukostar. Nästa gång ni ska dit vill jag och Calle också ha en inbjudan! :=)

    SvaraRadera
  17. Kim; Ja, vi läste om en härliga träff, lite avis blir man ju allt. Så kul att få träffas "på riktigt". Ja, minst en timme är väl lagom att sitta.

    Moma; Den blöta vägen it is! En rosa drink piggar säkert upp:)

    Matarkivet; Ja, det är inte illa att vakna upp till en sådan frukost:) Testa på du hopas den ska smaka.

    Smaskens; Ja, vi får väl ta oss i kragen med den där surströmmingen någon gång! Hoppas hela tiden att någon ska bjuda oss på det så vi slipper mecket med doften:)

    Lottzy; En riktig raring var det helt klart:)

    Ann-Sofi; Ja, man ska välja sina vänner med omsorg:) Tack!

    Susanne; Razz gillar vi också skarpt så vi ska absolut prova med Red Fusion i, tack. Visst har vi njutit av gott, bra med matgillande vänner:)

    Ansi; Kanske något att prova för er då, den där tändaren.

    Charlotta; :) Extra gott och lyxigt när man blir bjuden, ska göra vårt yttersta nästa gång så ni kan få hänga med på ett hörn:)

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!