torsdag 29 september 2011

Rosa bubblor till helgen?

Bråda dagar kan ni tro att det är här i Mårtenssons kök! Igår körde vi en "sväng" till IKEA i Malmö, ja sväng och sväng... drygt 5 timmar spenderade vi på Svågertorp fast då hann vi även med en snabbis inne på Plantagen också. Med oss följde även Hasse (Ankis far) som var lite nyfiken på hur det såg ut på nya IKEA, så det blev en liten famlijeutflykt och vi hade riktig trevligt tillsammans. Naturligtvis var vi ju "tvungna" att börja skruva samman det mesta redan igår kväll, fast klockan visade sent på kvällen... Som tur var hade vi investerat i nya kuddar också, så nattsömnen blev extra skön:)

En hel del shopping blev det såklart, bl.a ny kontorsstol, nytt miniskrivbord och så två Helmer som nu står så fint i vårt kök. Plus en hel massa annat smått och gott som man inte visste man behövde förrän man ser det på hyllorna, ni vet sånt som det lätt blir mycket av...  Nu är det bara att ta tag i allt det där och i vilka skåp det ska stå... Kanske vi måste köra in och köpa nya skåp nu också? :)

Vi tänkte att vi skulle tipsa er om ett gott bubbel nu när helgen snart är här, slänger vi in det idag så hinner ni ju köpa hem en flaska om ni blir sugna:) När vi botaniserade bland bubbelhyllorna på Systembolaget förra veckan så konstaterade vi snabbt att nu har vi faktiskt snart provat alla i deras utbud (ja, i denna stans utbud alltså). Men en av flaskorna i det tillfälliga sortimentet av mousserande rosévin såg oprövad och intressant ut så den fick hänga med oss hem.

Bervini Rosé Extra Dry, nummer 92258 på systembolaget för endast 59 kronor. Ett mousserande med mycket bubblor i när man slår upp det i glaset, tyvärr dör bubblorna lite för snabbt, men vi tyckte ändå att det var ett prisvärt vin. Passar perfekt till mat med lite sötare smak, eller varför inte som en fördrink innan maten. 

Fredagens middag blev färsk tonfisk med den godaste tropiska såsen till (receptet hittar du här) och här passade vinet alldeles utmärkt att dricka till. 


Nej, go' vänner och alla andra, nu ska hemmet fortsätta ställas iordning, som det ser ut just nu så bor vi i en IKEA-kartong som exploderat!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

14 kommentarer:

  1. Jag väntar på Ikea-bilen ska svänga förbi med nya soffor, men det verkar dröja. Det bästa med att bestäla varorna är att det inte blir så mycket av de där extra grejerna, men det är också det sämsta. :) Vi har femton mil enkel resa så det blir inte allt för ofta Ikea.

    SvaraRadera
  2. Vi har för nära till IKEA o köper oftast bara lite smågrejjer när vi är där. Fördelen är att det sällan blir dyrt...:)

    Ja, lite rosa bubbel vore ju fint till helgen!

    SvaraRadera
  3. MÅGott; Faktiskt soffa som egentligen var det vi skulle kolla närmare på... För oss blir det sällan mer än ett besök om året, så när det handlas då handlas det:)

    Sofie; Farligt med nära till IKEA:) Men visst, det blir ju lite färre saker varje gång.
    Visst hade det suttit fint, men fortfarande ingen ankomst att fira hos er...

    SvaraRadera
  4. Fast det är lika farligt att bo en bit ifrån IKEA! Då måste man ju passa på när man väl är där och så plockar man i allt man ser i kassarna ;) Helmersarna passade ju riktigt bra där =D

    SvaraRadera
  5. Åh vad mysigt med en familjedag. Det där ikea är alldeles för inspirerande och man önskade man hade flera hem att inreda! Tonfisk så gott! Jag mindes ert tips ni gav mig för lite sedan angående stektiden och oj vad mycket godare det blev om fisken bara fick ner och vända i pannan!

    SvaraRadera
  6. Alexandra; Ja, så bidde det för vår del igår, farligt värre... Tack!

    Ann-Sofie; Absolut. Japp, eller en mycket större lägenhet:) Så kul att du provade, och att det blev bättre.

    SvaraRadera
  7. Ikea är så kul att besöka, går inte att komma därifrån tomhänt liksom :-)

    SvaraRadera
  8. åh, jag borde egentligen också åka till ikea för jag behöver köpa massor av saker där. men jag tycker ju att herrn i huset kan fixa det eftersom han ändå jobbar där ju, och han tycker att han är så trött på ikeasaker och att vara på ikea att han blir galen snart... hoppas ni fått ordning i eran ikeakartong nu ;)

    SvaraRadera
  9. En liten tripp till Ikea blir oftast flera timmar. Man är ju inte direkt ensam där... ;)

    Man hittar alltid något bra. Snart dags för en liten tripp för mig med!

    Idag har jag varit på stranden och solat och badat!! Premiärdopp för detta året.... 15 grader och 23 i luften. Inte illa för att vara den 29:e september! :)

    SvaraRadera
  10. Ha ha, känner igen det där IKEA-syndromet. Sakerna måste bara skruvas ihop direkt. Kan faktiskt tycka att det är lite kul till och med när man står där med instruktionen i ena handen och något lämpligt verktyg i andra.
    Fint arrangerad bild med vinflaskan i förgrunden!
    Trevlig helg,
    önskar herr Postis

    SvaraRadera
  11. åh jag vill också ha rosa bubbel!

    SvaraRadera
  12. Tänk vad bra IKEA är :-) Gillar verkligen den affären, och bra blev det också.

    Önskar er en trevlig och mysig helg.
    KRAM

    SvaraRadera
  13. Ikea är toppen! Trevlig assistent ni ser ut att ha också! :-) Jag borde också skaffa mig någon form av matmaskin, alltså. Hoppas ni får en mysig fredag med gott fredagsvin!

    SvaraRadera
  14. Cupcake; Stört omöjligt!

    Pernilla; Åh... jobbar Jimmie på IKEA... det borde ju vara rena önske-arbetsplatsen ju! Snacka om att det borde vara lätt att ta jobbet med sej hem:) Jodå, IKEA-kartongen börjar komma i ordning.

    Tina; Ja, tiden bara rinner iväg, dock var det inte så fasligt med folk denna gången, fördelen med ett besök mitt i veckan. Jösses, premiärdopp vid denna tiden, inte illa alls!

    Herr postis; Ja, visst är det så, alltid likadant:) Anki delar absolut din åsikt där, man känner sig väldigt nöjd med sig själv:)
    Tackar! Detsamma till er.

    Karin; Mmm, vi också...

    Susanne; Så rätt! Detsamma till dej.

    Helena; Visst är det! Ja, det är en flitigt nyttjad typ, den där assistenten. Kan absolut rekommendera Majoren, finns många bra tillbehör till "honom".

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!