söndag 30 oktober 2011

Borta bra, speciellt i Götlaborg!

Då var ännu en härlig semester i slutfasen, vi går in på sista skälvande timmarna och vi tänkte avlägga en snabb rapport om hur vi haft det i storstaden på Västkusten. Man kan ju tro att det var första gången vi reste bort... Håkan glömde sitt linsetui och var tvungen att sova med linserna i fösta natten, Anki glömde en tröja på elementet där den hängde på tork, vilket resulterade i att hon nu äger två likadana tröjor... Båda glömde vi en god present i kylen, en present som vi hoppas posten kan hjälpa oss med istället.
Vi skyller på att det var tidig uppstigning för tidig avfärd, åldern har det absolut ingenting med att göra alls!

Göteborg är verkligen staden med goa och trevliga människor, en del är faktiskt skåningar:) Två sådana trevliga tjejer fick vi träffa i fredags när Charlotta bjöd hem oss och Sofie på lunch för en liten bloggträff.

Glada miner, vem som helst hade trott att vi känner varandra sedan länge om de sett oss. Vissa människor stämmer det med direkt och det märks så fort man träffas, både vid en Korsväg och i en hall:)

Paprikasoppan som Charlotta bjöd på var ljuvlig (recept, tack) och bullarna goda och nybakade.

Vi besökte naturligtvis både Saluhallen och Feskekörkan, bästa körkan av dom alla:) Halleluja...

Naturligtvis var vi tvungna att göra ett inköp och smarra på när vi såg dessa läckerheterna. Aioliräkor och Parmesanräkor som vi åt med sked vid en mur... vem har sagt att man inte kan ha picknick när det regnar?

Många affärer har vi sprungit i...

Vissa ställen sprang vi från snabbare än andra... Halloween firas verkligen i Göteborg!

Så var det maten då, ni kanske undrar om vi inte har käkat mer än räkröror? Jo, det må ni tro att vi har gjort och igår hade vi ett "hallelujamoment" av första klass! Men vi börjar från början...

Torsdagsmiddagen intogs på Tranquilo, ett häftigt ställe nära Saluhallen, där maten har sydamerikansk inspiration. Deras drinklista var verkligen något utöver det vanliga... Tyvärr var både Ankis matval och Håkans alternativ slut för kvällen, men kycklingen smakade fint.

På fredagen körde vi med Italienskt på Mediterraneo, pasta och nöjda miner för båda två. Kanske servicen kunde varit lite snabbare, men maten smakade bra och det är ju huvudsaken. 

Så till lördagen då, vi hade tänkt att fira Håkan hos Familjen, men bordsbeställningen var full när vi ringde och kön på Drop-in var ca 1½ timme så vi fick tänka om. Vi styrde stegen till en annan restaurang som både Sofie och Charlotta hade pratat varmt om och det var en sån fullträff så ni anar inte... 
Dinner 22 var fullbokat även det, men på 5 minuter lyckades de fixa till ett bord till oss ändå och det är vi så tacksamma för! Middagen vi åt där finns det knappast ord som kan förklara hur gott det var, det är helt klart det bästa vi någonsin ätit på en restaurang! Anki valde renytterfilé och Håkan valde att prova Biff a'la Rydberg, men någonting säger oss att vad vi än hade valt på menyn hade blivit kanon. Lakritsparfaiten la sej som bomull kring hjärtat...
Kommer ni till Göteborg så måste ni bara gå dit och käka, vi kommer att göra det många gånger till, för denna stan har vi inte semestrat i för sista gången! 

Så där ja, då har ni fått en "liten" avhandling, kanske vi slänger in något mer under veckan... vem vet? Nu är det i alla fall hög tid att packa ryggorna inför morgondagen och sen lär vi väl landa i soffan. Skönt ska det bli att sova i egen säng i alla fall, sängarna på Scandic var väl inte direkt som hemma...

Ha en fin vecka alla!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

24 kommentarer:

  1. Nämen kolla, nästa gång bjuder jag med mig själv på er road trip!

    SvaraRadera
  2. Moma; Du är så välkommen så, vi hojtar till när det är dags!

    SvaraRadera
  3. Kul att höra att ni haft det bra i Göteborg

    SvaraRadera
  4. Oj, vilken tripp ni haft! Extra kul att gå på bloggträff. Bara en massa trevligt folk där ;-)

    SvaraRadera
  5. Så kul ni haft det! Roligt med bloggträff!

    SvaraRadera
  6. Ni hade helt enkelt tagit semester också mentalt vilket bara är ett gott tecken. Och då får det bli lite som det blir. Eller hur. Göteborg är en fin stad. Bodde där några år när jag var ung, ja alltså yngre menar jag...:-)

    SvaraRadera
  7. Jag skrev precis inne hos Sofie att det verkar helkul med bloggträff, men även pirrigt!?

    Det låter som en bra helg!

    SvaraRadera
  8. Men, vilken trevlig bloggträff! Inga av er som ska till Öland nästa sommar, till mitt och Remsans håll? ;-) Det är så mysigt med cityweekend! Vi ska till Stockholm om ett par veckor, och planerar att äta på Köttbaren. Vi är taggade! Kram!

    SvaraRadera
  9. Götet är verkligen fullt av trevliga männsikor. Och så kul med en Skåne-träff. :)

    SvaraRadera
  10. Vad kul att träffa kollegor in real life! Bra fixat och soppan ser ju jättegod ut! Kul att ni trotsade vädret med er picnic och ni verkar haft en mysig minisemester!

    SvaraRadera
  11. Vad roligt att ni gillade Dinner 22. Åt renen när jag var där och den var grym!
    Ja, vi får kanske börja ha bloggträffar på lite andra ställen i landet. Öland låter lockande till sommaren. Även skåne.

    SvaraRadera
  12. Cupcake; Tack!

    Remsan; Mycket trevlig träff med bara trevligt folk:)

    Hovkonditorn; Riktigt kul.

    Gul; Ja, mental semester - det ska vi lägga på minnet:) Mycket trevlig stad, absolut!

    MÅGott; Lite pirrigt precis innan, men sen kändes det som vi hade känt varandra i evigheter (tyckte vi iaf).

    Helena; Mycket trevligt! Öland borde vi ju kunna planera in, annars får ni ta er ner till Skåneland:) Låter härligt med en Stockholmstur, härlig stad det med.

    Hanna; Visst är det. Hoppas vi kan få till det när du också befinner dej i våra trakter.

    Ann-Sofie; Väldigt mysigt hade vi, både soppa och räkor var gott!

    Sofie; Gillade är nog lite i underkant, vi älskade:) Låter som det får bli en bloggträffsturné i sommar, vem kör bussen:)

    SvaraRadera
  13. Vad kul att träffa andra bloggare. Tack för tipsen på matställen sparar det för rätt var det är man i Göteborg

    SvaraRadera
  14. Milla; Riktigt kul var det:) Vassego, spar på bara.

    SvaraRadera
  15. Vad trevligt att ni är nöjda med helgen! Dinner 22 tar jag och skriver upp på "testa"-listan. Tack för tipset!

    Parmesanräkor?! - jag måste bli bättre på att utforska min egen stad, det hör jag!

    SvaraRadera
  16. Åh, låter som en toppenhelg, roligt att få träffa lite andra bloggare =D Spännande att få reda lite på vart man ska gå och äta i Göteborg, det har jag ingen aning om själv!

    SvaraRadera
  17. Kim; Åh, ja, du måste bara gå dit, hoppas du också faller för 22:) Parmesanräkorna är något vi går och slipar på här hemma nu, ska försöka återskapa dom...

    Alexandra; Ja, det var så kul. Nej, det finns verkligen många fina ställen i stan.

    SvaraRadera
  18. Så kul både med bloggträff och restaurangbesök. Tack för alla tips. Jag ska dit i december nämligen! :)

    SvaraRadera
  19. Trevlig blogg ni har. Många bra GI recept. Kika gärna in på min.

    SvaraRadera
  20. Åh, vad KUL att ni gillade Dinner 22! Och det var så himla kul att träffa er på riktigt. Och framför allt: TACK FÖR DEN FINFINA PRESENTERNA!!

    SvaraRadera
  21. Therese; Vassego, hoppas de kommer till nytta!

    Tina; Ja, det var verkligen kul:) Så bra, kika gärna in hos både Charlotta och Kim, där finns finfina guider över restauranger i Göteborg.

    TINA; Tack, välkommen hit! Vi tar gärna en titt.

    Charlotta; Ja, det var verkligen en fullträff av hög klass! Tackar, tackar, right back at you:)

    SvaraRadera
  22. Titta så mysigt, man vill ju åka till Göteborg direkt!

    Det viskas förvisso en Skåneträff också. Återstår att se om den blir något av. Mycket snack och lite hockey, som vi säger (sa) i Ängelholm.

    SvaraRadera
  23. Cecilia; Tack, visst vill man (ja åka tillbaka då för vår del). Vi hoppas verkligen att det blir av i Skåneland också, det hade varit riktigt kul att få träffa fler av alla man hälsa på hos.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!