söndag 23 oktober 2011

En rosa efterrätt, gjord i ett nafs!

Somnade först igår gjorde Håkan, kanske inte så konstigt eftersom han faktiskt är ett helt år äldre än Anki... Filmen var väl si så där, inte dålig men inte heller så bra så vi stod upp i soffan och jublade. Däremot var osten och vinet väldigt gott, precis vad som behövs när man varit på storstadsbesök hela dagen, sprungit in och ut i affärer.
Idag har det varit kalas för Ankis far och syrra som båda har födelsedag i morgon. Det bjöds på smörgåstårta av mastodontisk storlek som inte bara var stor utan också väldigt god:) Efter en sådan matbit orkar man ingen efterrätt, så det räckte mer än väl med chokladkartongen som hamnade på bordet, bra idé där Carina!

Efterrätt orkade vi däremot med i fredags kväll, en vansinnigt god och enkel sådan. Frågan är väl om det kan bli så mycket enklare än så...


Enkel hallonglass   2 port
2 dl frysta hallon eller andra bär, (använder du hallon så se till att dom är svenska då de finns risk att utländska hallon bär på ett virus)
1-2 dl vispgrädde
florsocker efter eget tycke och smak.
Kör de frysta hallonen i en mixer tillsammans med grädden tills alla hallon är helt mixade. Smaka ev. av med florsocker om du vill ha en lite sötare variant. Servera genast.
Vill man inte använda hallon kan man mixa blåbär eller jordgubbar istället, det viktigaste är att bären är frysta.

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

19 kommentarer:

  1. Vad kul att ni ville vara med! :)

    Glassen ser väldigt god ut och porslinet var vackert.
    Min mamma brukar för övrigt göra en lika enkel sorbet liknande glass genom att mixa halvfrusna bär och lite socker. Ska se till att testa med grädde nästa gång!

    Trevlig kväll!

    SvaraRadera
  2. Tja, neklare kan det kanske inte bli! Toksnyggt serverat i den söta koppen också!

    SvaraRadera
  3. Emma; Klart vi ville:) Ja, en sorbet funkar det också, gott gott.

    MÅGott; Tack, ja ibland så får vi våra snilleblixtar:)

    SvaraRadera
  4. Den där glassen är en av mina favoriter, jag brukar dock använda creme fraiche men det är väl en smaksak :)

    Trevlig söndagskväll!

    SvaraRadera
  5. Hahaha, jag kan ju trösta Håkan med att jag garanterat hade somnat först! Jag kan 9 ggr av 10 inte hålla mig vaken en hel film och blotta tanken på film i kombination med vin får mig att somna!

    SvaraRadera
  6. Vilken lätt och gott glass du har gjort!!
    Jag har gjort en gång med yogert hehe.

    SvaraRadera
  7. Åh, vilken fin dessert och så läckert serverad. I love pink!

    SvaraRadera
  8. Smörgåstårta som är så gott, förstår att ni inte orkade något efter.
    Vad enkelt och gott med efterrätten, bra tips

    Tack för tips på handduk.

    Ha en bra start på veckan!
    Kramar

    SvaraRadera
  9. Vilket fint foto ni har fått till:) Jag hade gärna ätit upp den där efterrätten!

    SvaraRadera
  10. Mums! Fint det blev med bakgrunden :)

    SvaraRadera
  11. Åh, vilken underbar kopp! Och härlig efterrätt - passar bra till pappa också som envisas med LCHFkost ;)

    Vad ni är fina med era kommentarer hos mig, jag har halva tentan avklarad, så jag belönar mig själv med lite bloggläsande så här mitt i natten ;) Bokstavsströsslet hittade jag på ÖoB, och det kostade inte många kronor heller! Det var inte så länge sedan jag köpte det så det finns säkert där om ni har ett ÖoB i närheten :D

    SvaraRadera
  12. Låter väldigt gott! Ni skall ha en bra början på veckan!

    SvaraRadera
  13. Det är inte svårare än sådär :)

    Fantastiskt fint porslin.

    SvaraRadera
  14. Rosa är fint! Och för en bra grej! SNabbdesserter är kanon!!:)

    SvaraRadera
  15. Så fint serverat i koppen, och av en bra anledning!

    SvaraRadera
  16. Godsak för en god sak :D
    Har gjort något liknande med kesella vanlij istället för grädde och florsocker, gott var det och god lär eran variant vara. Speciellt i den där fina koppen!

    SvaraRadera
  17. Shit vad gott det verkar! Nu vet jag vad mitt kvällsprojekt är. Titta gärna in på min nya matblogg och mitt nybakta surdegsbröd!

    SvaraRadera
  18. En dessert helt i mitt tycke och smak. Den fina serveringen gick inte av för hackor heller :))

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!