lördag 8 oktober 2011

Lövbiff med kantareller och rödvinssås.

Nu är det äntligen lördagen den 8:e oktober! Jaha tänker du, vaddå då, vad är det för speciellt med det? Jo, det ska vi berätta för er, vi ska nämligen åka till Malmö i kväll. Där vi ska äta en (förhoppningsvis) god middag och sedan kissa på oss av skratt undertiden vi roas av Robert Gustafsson.
Det är hans 25-års jubileumsrevy, så det bör ju bli en minnesvärd kväll, han har ju haft en hel del på sin repertoar under dessa åren. Herr Gustafsson är en av Håkans absoluta favoriter så han har sett fram mot kvällen lite extra mycket... Vi åker tillsammans med våra vänner Thomas och Anneli, så det lär bli en hel del skratt både på resan dit och hem också:)

Men innan dess så ska vi väl hinna med ett recepttips till er också, skam vore det väl annars... Vi åt en kantarellfylld lövbiff igår och till den blev det rödvinssås, som blev så himla lyckad så vi nästan trillade av stolarna! Att något så lättkockat kan sluta i den godaste rödvinssåsen ever, det är ju knappt så man kan tro det. Men lita på oss, ni behöver aldrig mer prova något annat recept, här är det:

Visst är det konstigt, men man kan verkligen bli riktigt lycklig 
när man får in en sådan fullträff i köket:)  

Kantarellfylld lövbiff med rödvinssås  2 port
400 g lövbiff
2 hg kantareller
100 g philadelphiaost
1 stor vitlöksklyfta
salt och peppar
Hacka svampen grovt och stek i smör någon minut. Pressa i vitlöken och låt det steka vidare under 1 minut. Ta från plattan och låt det rinna av om det är vätska i. När svampröran svalnat lite så blandar du den med osten och smaksätter med salt och peppar.
Lägg ut köttskivorna på skärbrädan, bred svampröran på ena halvan av köttbiten och vik över andra halvan.
Stek i smör i en stekpanna till köttet är genomstekt. Servera med rödvinssåsen och valfria tillbehör.

Superenkel Rödvinssås
1 dl rött vin
1/4 dl balsamvinäger
1 msk japansk soja
1 msk kalvfond
2 dl vatten
1 msk råströsocker
maizenaredning
smör
Blanda samman alla ingredienser i en gryta, låt det koka upp och sedan småputtra ca 5 minuter. Red av med maizena och blanka av såsen med en klick smör.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

x

13 kommentarer:

  1. Visst blir man superglad när man får till någonting gott i köket, jag känner igen mig ;) Rödvinssåsen ska jag lägga på minnet!

    SvaraRadera
  2. Låter läckert! Ser läckert ut också. Hoppas han är lika galet rolig den där Robert Gustavsson som han brukar:)Trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. Ojoj, vilken lördagsmiddag! Det riktigt vattnas i munnen! Hoppas ni får en underbar kväll med många skratt!

    SvaraRadera
  4. Mums, låter helt fantasiskt gott. Denna kommer att provas, helt klart!!!
    Hoppas ni har en trevig kväll i Malmö. Skönt att koppla av lite efter alla möten i veckan :-)

    Kram på er och ha en fin söndag

    SvaraRadera
  5. Det där var verkligen något i min smak, bara grejer jag älskar. Mums!

    Hoppas ni hade en finfin kväll med många goda skratt :)

    SvaraRadera
  6. Mer än mmmmmmmmmmmm behöver man inte säga till denna bild!!!

    SvaraRadera
  7. God rödvinssås kan man ju nätan äta med sked! :)

    Var Robert Gustavsson bra? Jag gissar att man har rätt höga förväntningar innan?

    SvaraRadera
  8. Vi åt också rödvinssås igår! :-) Hoppas att showen var kul! Själv hade jag stor middagsbjudning här hemma, eftersom jag fyller år nästa vecka. Och det där Zenato-vinet ska jag absolut testa, jag tror verkligen att vi har samma vinsmak, vi 4! Därför bara måste ni testa det vinet jag tipsade om senast, jag tänkte faktiskt på er när jag drack det! Kram!

    SvaraRadera
  9. Alexandra; Ja, det krävs liksom inte så mycket mer.

    Ann-Sofie; Tack! Jadå, det var han absolut.

    Anna; Passar perfekt som lördagsmiddag. Tack!

    Susanne; Härligt, hoppas du kommer att gilla det! Tack, underbar avkoppling:)

    Anna; Tack, så kul! En absolut finfin kväll:)

    Tina; Mmmmmmmm :)

    MÅGott; Ja, detta var onekligen en sådan sås:) Mycket bra som tur var, för visst var förväntningarna höga...

    Helena; Så kul:) Ja, du är helt och hållet inne på vår linje, där med vinet, vi har tänkt i samma banor:) Riojan är tillagd på listan (om det var det du menade?) och ska inköpas inom kort.

    SvaraRadera
  10. Nu fick ni med lite grönt på tallriken också :)

    /Maria
    www.matochliteannat.wordpress.com

    SvaraRadera
  11. Maria; Men visst, dessutom helt naturligt denna gången:)

    SvaraRadera
  12. Vilken grym sås, ska absolut testa den. Jag har oftast grädde i mina såser men det är så gott utan om det bara göra rätt (vilket jag försöker lära mig...)

    Hoppas ni fick en rolig kväll och god mat!

    SvaraRadera
  13. Matarkivet; Ja, denna blev vi så nöjda med:) Har provat flera olika recept på just rödvinssås utan att riktigt fastna... Men visst, en gräddsås är aldrig fel!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!