fredag 11 november 2011

Betor i salladen och nytt vin.

Egentligen skulle vi väl käka svartsoppa och gås för att sedan avrunda med en "ebblakaga" ikväll, skåningar som vi är, men icke! Båda har vi jobbat sent så någon gås hinner vi inte kocka till... Istället står det oxfilé på svarta tavlan, till den ska det serveras en lite annorlunda sallad, gorgonzolasås och ett Riojavin som vi inte har provat tidigare. Men eftersom vintipset kommer från en säker källa så passar det säkert Mårtenssons smaklökar alldeles utmärkt:

Marques de Riscal, nummer 2573, 139 kronor på systembolaget. Hett tips från Helena...

Dessa bubblar just nu på spisen, liknar mest ett blodbad i grytan... Svalna lite och sedan ska de få umgås med bl.a blodgrape och basilika. Låter det spännande? Kika då in i vårt kök i morgon så får ni veta både recept, hur det såg ut och smakade.

Nu önskar vi er en härlig helg, god mat (gås eller inte), gott i glasen och trevligt sällskap!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

11 kommentarer:

  1. Ett glas rött en fredagskväll är aldrig fel!
    Ni tar väl en bit mörk choklad till vinet ikväll? ;) Spana in min blogg så förstår ni vad jag menar!

    SvaraRadera
  2. Oh spännande med salladen. Låter lite för knäppt för att inte bli riktigt lyckat! ;) Trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. Ja, det låter spännande, väntar på bild och recept :)

    SvaraRadera
  4. Sv: Ja, tack för tipset! :D

    Detsamma, trevlig helg! :)

    SvaraRadera
  5. Var vinet gott?

    Här blir det gås i kväll. På Kvinnaböske krog. Min pappa fyller år imorgon, men vi firar honom idag. Ska bli gott. Längesedan jag åt det. Proppmätt lär man väl också bli! ;)

    Ha en skön helg ni med - fint väder! :)

    SvaraRadera
  6. Amy; Absolut inte fel, snarare tvärtom!

    Kim; Ja, lite lagom knäppt sådär, men så god!

    Hovkonditorn; Vi lovar, det kommer!

    Victoria; Varsågod!

    Tina; Mmmmm!!! Oh, det låter som en helkväll, så gott med gås! Hoppas ni får en riktigt härlig middag och kväll tillsammans.

    SvaraRadera
  7. Bra tips på Riojavin, perfekt med vintips :-)
    Ser fram emot att få se er maträtt.

    Ha en skön söndag!
    KRAM

    SvaraRadera
  8. Vilken fint arrangerad bild med korkskruv och kork i förgrunden! Den idén måste jag "låna" någon gång ;-) Ja, vinet i sig är ju gott också.

    Hälsningar
    Anders

    SvaraRadera
  9. Susanne; Vintips kan man väl aldrig få för många av, inte goda i alla fall... maträtten är på plats. Detsamma till dej.

    Milla; Lysande och spännande, absolut.

    Anders; Men tack Anders, klart du får låna idéen. Mycket gott vin...

    SvaraRadera
  10. Oxfilé låter minst lika gott (läs godar) än gåsen... :)

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!