söndag 4 december 2011

Rapport, julmat och delikata delar...

Ja om vi gnällde över vädret igår så var vi minst sagt lite oroliga över nattens väder... ett åskväder som hette duga väckte oss vid 4 morse och hagelstormen som följde i åskans spår var inte så illa den heller, allt utanför fönstret var helt täckt av dom stora vita kornen, jösses Amalia! Väder som heter duga det. Som tur var så var det nåt så när lugnt när vi gick hem efter julbordet i gårkväll, fast iofs så hade det behövts blåsa ganska mycket för att rubba oss nämnvärt efter all den goda maten vi smarrade på:)

Restaurangen vi hade valt ut var Bryggeriet, dels för att det ligger i centrum så vi inte skulle behöva tänka på att ta oss så långt men också för att vi har varit nöjda med deras mat de gånger vi käkat där tidigare. Ni som har hängt i vårt kök ett tag känner kanske igen det från quisskvällarna vi har varit på där också. Hur som haver så var vi på plats vid 5 på eftermiddagen, då de öppnade och gick hem strax innan de dukade undan gotterna, vid 21.00. Så man kan gott säga att vi fick valuta för våra pengar:)

Inne i salen på 2:a våningen där julbordet dukas upp, även där quissen hålls. En del från julbordet, alldeles lagom mycket mat på bordet. 

Lite av det kalla som fanns var förstås sill, allas vår favorit... Bl.a branteviksillen (här finns ett recept), löksill och en ölsill som var ljuvlig (recept på en portersill finns här)

Rådjurspaté med ett väldigt sting i som serverades med en cumberlandsås till, också en höjdare. 

Godisbord fanns också på plats, pricken över i tillsammans med lite kaffe eller glögg. 

Mor och son, alltså Ankis syrra Carina och Ankis bästa syrrason Freddy (nu är du med igen!)

Resten av det matglada gänget, Håkan, Anki och Ankis far Hasse. Alla tre väldigt glada, mätta och nöjda!

Naturligtvis fanns det en hel del massa annan mat också, men inget som ville sig väl på bild. Det var väldigt bra upplägg på Bryggeriets julabord kom vi överens om, precis lagom mycket framdukat, inga överfyllda skålar och mängdvis med olika sorter som oftast bara gör en mätt av att titta på det. Smakerna var bra, kanske rådjurspatén var lite väl het och lussekatterna lite för torra, men på det stora hela var vi alla väldigt nöjda!

Tillhör man de ölintresserade så är Bryggeriet förmodligen en given plast att besöka om man kommer till Ystad. dels så brygger de sin egen öl där och dels så har de ett ganska bra utbud på sin ölmeny. Blir ni nyfikna och vill prova deras öl så kan man köpa två av sorterna på systembolaget, Ysta färsköl nummer 81572 och nummer 86529, men dock endast i lådor på 15 eller 12 st...

Dagens ängel så, han kommer här. Huruvida det är en ölgillare eller inte förtäljer dock inte historien, delikata delar visar han upp i alla fall
Som ni ser så behöver faktiskt inte alla änglar vara klädda i rosa klänningar eller ens vara tjejer, det finns killänglar också och en del av dom är dessutom nakna... Denna underbara kille sitter i en av våra blomkrukor året om, Ankis mor har gjort den efter egen idé - hon var fantastisk på att arbeta med keramik och hade en makalös mängd idéer. Det finns en del andra änglar i vår lägenhet som hon har gjort, så håll ut om ni är nyfikna för det kommer fler.

Nu önskar vi er alla en härlig vecka,
Smaklig spis! / Anki och Håkan

16 kommentarer:

  1. Det var en annorlunda ängel det, jag gillar den!

    Jag trodde inte jag var sugen på julmat tills jag såg era bilder. Nu är jag akutsugen på sill!

    SvaraRadera
  2. Kim; Ja, den tillhör inte direkt den vanliga änglabilden:) Där ser du, vi kunde göra dej julsugna!

    SvaraRadera
  3. Trevligt ställe! Verkar som att ni hade en jättemysig kväll! Och vilken fin kommentar ni skrev om mitt lilla videoinlägg, tusen tack! Kram på er!

    SvaraRadera
  4. av godisbordet att döma så var det ett alldeles utomordentligt julbord ;) och stället såg riktigt mysigt ut också!

    det var en fin ängel det där, såklart det måste finnas manliga änglar också, åtminstone några män borde ju komma till himlen, kanske en eller två ;P

    SvaraRadera
  5. Helena, Mycket trevligt och ja, vi hade en riktigt fin kväll. Vi menade varenda ord vi skrev, tycker det hade varit på tiden det kommer något nytt stjärnskott på den himlen!

    Pernilla; Utomordentligt absolut! Ja, han har absolut fått en plats i himlen, det är vi säkra på!

    SvaraRadera
  6. Ni måste ha haft en kanon trevlig kväll!
    kramkram

    SvaraRadera
  7. Mums snålvattnet rinner! har inte ätit något julebord ännu så ni förstår varför. En annorlunda ängel men charmig sådan, fast vem har sagt att en ängel ska ha ett visst signum?!
    Kvällen så väldigt trevlig ut iaf!

    SvaraRadera
  8. Vad trevligt att få höra om er matupplevelse :-) Alltid kul att läsa tycker jag.

    Den ängeln var ju cool. Helt rätt, behöver faktiskt inte vara just tjejer.

    Det är ju inte lätt för er att veta, skulle nog skrivit det kanske i inlägget om Falbygdens Ost. Hade ett inlägg 10/10 när de öppnade upp sin julmarknad. De har inte bara ost på detta underbara ställe utan har även jul- och påskmarknad. Det kommer busslast varje dag för att besöka denna härliga butik.
    Mitt primära besök i söndags var julmarknaden. På onsdag ska jag dit för att äta buffé, mums.

    Ha en bra start på veckan!
    Kram

    SvaraRadera
  9. Vardagslyx; Du har så rätt så!

    Tina; Visst är det så, varför ska det se lika ut överallt:)

    Susanne; Så kul, och nej det behöver inte vara tjejer. Aha, på så vis, då förstår vi:) Tack!

    SvaraRadera
  10. Vad gott med julbord! Jag har inget sådant inplanerat i år. Och gubben ska på tre. Orättvist kan man tycka... ;) Får kanske ta och göra något åt det.
    Vilken underbar ängel! Ser fram emot de andra änglarna :)

    SvaraRadera
  11. Ansi; Klart orättvist! Det kommer mera så hål ut:)

    SvaraRadera
  12. GODISBORD???! Nej, nu måste jag genast bege mig dit tror jag, låter toppen :D
    Åskade det hos er? Undrar om det åskade här, i så fall sov jag rakt igenom det... Måste undersökas...
    Naaaw, härligt med en udda ängel, det är inte ofta vi får se den manliga varianten inte ;)

    SvaraRadera
  13. Det är svårt det där med julbord. Skönt när de inte har alltför många rätter att välja mellan. Man blir ju ändå alldeles för mätt.
    Killkänglen var ju bara hur söt som helst! Tycker om när det inte är så där självklart. Jonas Gardell sa en gång att han förställde sig gud som en fet negress som delade ut snabbmakaroner i himlen.

    SvaraRadera
  14. Då har ni kickat igång julen på riktigt minsann!

    SvaraRadera
  15. Alexandra; Jodå, ett godisbord hade dom! Så in i bänken åskade det, vi trodde minst att det var någon som sprängde något i närheten!

    Remsan; Ja, det är ju det. Står det förmycket på borden och ligger för mycket i skålarna blir man ju mätt bara av att se maten.
    Men visst är det så, det ska inte bara vara som man förväntar sig, inget i livet är ju så egentligen!

    Sunshine; Jajamensan, det har vi:)

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!