söndag 22 januari 2012

Kyckling i whiskysås.

Vi har just avslutat frukosten, det låter värre än det var för riktigt så sanslöst länge har vi inte sovit! Nej då, det intogs däremot en frukost framför tvn eftersom filmerna vi hyrde i söndags ska lämnas idag och det var en kvar i högen att se på. Väldigt ovanligt att vi käkar framför tvn annars, men en gråmulen söndagsmorgon kan väl få vara undantaget för den regeln:)

"X-men first class" var det som låg i dvdn, senaste filmen i serien även om det egentligen är den första i serien. Bra och lagom action att starta söndagen med.
De två andra filmerna vi hyrde var "Source code"  och "Bridesmades", två helt olika filmer. Så som vi skrattade åt Bridesmaids har vi inte skrattat på lång tid, jösses så rolig den var! Inte ofta recensioner stämmer med ens egna åsikter... Source code var också bra, men på ett annat sätt, mer så där hålla andan spännande!


Något som också var spännande var ett recept som vi hittade i en tidning och genast kände att vi skulle testa. Som vanligt som skedde det förändringar under tillagningsresans gång, i detta fallet en hel drös förändringar faktiskt , så vårt recept påminner inte speciellt mycket om originalet längre:

Whiskykyckling  2 port + matlåda
3 kycklingfiléer
½ dl kinesisk soja
½ dl Jack Daniel's whiskey
3 dl grädde
2 msk rosépeppar, krossad
några stänk worshestershiresås
riven smakrik ost, efter eget tycke och smak
salt och peppar
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form.
Häll soja, whiskey, grädde, rosépeppar och worshestershiresåsen i en gryta och låt det koka samman ca 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar, häll den över kycklingfiléerna och strö på riven ost.
Gratinera mitt i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.

Tack för alla fina krya på dej-hälsningar, det är helt klart tack vare dom som frun kom på fötter igen - det är vi säkra på! Och Håkan håller sej fortfarande frisk, som vanligt:)
Lördagskvällens 70-årskalas hos Håkans föräldrar var en lyckad tillställning, goda smörebröd till förrätt, fläskfilégryta till varmrätt och nötmarängtårta på efterrätts-tallriken. Ja, ni hör ju själv hur lyckat det låter:)

Nu väntar menyplanering för veckan som kommer, lite handel och rörelse står också på schemat. Förhoppningsvis blir det inte mer av snön som föll tidigare i morse, den kan vi klara oss utan nu!
Ha en riktigt fin söndag och en bra ny vecka.

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

22 kommentarer:

  1. Bridesmade vill jag också se... vi har den hemma men ännu inte sett den... då vet jag att den är värd att se!

    Nötmaräng lät riktigt gott ojoj! Inte så att ni kan lägga upp receptet i framtiden? Hade jag gärna velat ha :) Är svag för det där med maräng och nöt i kombination... i eftermiddag ska vi hem till svärmor på kalas och hennes efterrätt ska vara marängbakelser!

    Hos oss har det snöat nu i två dagar och det är fullt (minst 10-12 cm) snö ute!

    Bra att Anki mår bättre och piggat på sig, söndagskramar till er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut värd att se:)
      Vi ska göra vårt yttersta och lägga ut receptet på nötmarängtårtan, tror minsann det finns en chans till ett foto också, om vi har tur:)

      Tack, detsamma till dej.

      Radera
    2. Tack, det receptet säger jag inte nej till!
      Förresten den hör kycklingen får jag testa till maken då han älskar whisky och kyckling! :)

      Radera
  2. Har inte sett några av filmerna tack för tipsen. Vi såg The Tourist i går den var bra. Vilken god rätt denna ska jag prova. Skönt att alla är friska igen.
    Ha en skön dag

    SvaraRadera
  3. Detta låter som något min pappa skulle gilla. Ska direkt skicka vidare länken till honom. Tack för tipset!

    Bridesmaid har jag också sett och jag tillhör nog de få som faktiskt inte blev speciellt förtjust i filmen. Tror att jag hade lite väl högt ställda förväntningar. Däremot såg jag nyligen "Paul", som handlar om en rymdvarelse. Var mycket skeptisk innan då jag inte brukar gilla sånna filmer. Men jag låg dubbelvikt av skratt till den!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skicka på du, hoppas den går hem hos pappa!
      Ja, et blir lätt så med filmer man hört alldeles för mycket om, förväntningarna är höga och filmen får ett platt fall.
      Paul, den ska vi hålla ögonen öppna efter, tack för tipset.

      Radera
  4. Jag måste bara se Bridemaids, den verkar SÅ kul :-)

    Kycklingreceptet passar min whiskyeälskande make perfekt. Tack för tips!

    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den var en höjdare, se den!
      Vassego, hoppas maken gillar.

      Radera
  5. Bra filmer, alla tre! Och det där såg ju sjukt gott ut, fasen vad hungrig jag blev nu :D

    SvaraRadera
  6. Pressad potatis! Det är gott det! Vet inte om jag får nalla av Johans whisky mer.... Låter som en smarrig kyckling.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det, bästa såsfångaren ever! Men om du erbjuder honom lite go kylling?

      Radera
  7. Avundsjuk på både maten och filmen :)

    SvaraRadera
  8. Härligt tillspetsad kyckling, ser kanongott ut! Jag har nog aldrig skrattat så mycket på en film som på Bridesmaids, måste se om den snart.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, den kan man säkert se mer än en gång, en riktig pigga-upp film!

      Radera
  9. Har faktiskt aldrig testat whisky i såsen (brukar dricka den i stället) men detta lät ju toppengott. Kan tänka mig att det passar bra med rosépeppar också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) Ja här häls det bara whisky av sorten "dricks inte" i maten, just J.D passar riktigt fint i mat även om Håkan ratar den i glaset... I glaset häls bara maltwhiskyn:) Lika för dej?

      Radera
  10. Mums, den såsen låter riktigt god och ger ju fin färg åt kycklingen! Härligt!

    SvaraRadera
  11. Detta later riktigt gottigt speciellt med whiskey sasen, speciellt och gott:)

    SvaraRadera
  12. Whiskey i såsen är faktist jättegott och något som jag inte har ätit på hur länge som helst sedan..oj vad gott det ser ut. Rosépeppar är också en favoritkrydda.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!