måndag 9 januari 2012

Nyårsrapport, som lovat.

Nu har vi pysslat och knåpat lite och till slut fått ihop en liten fotokavalkad från vårt  nyårsaftonfirande. Inte en enda bild med människor, fråga oss inte varför, men det får ni helt enkelt försöka överleva. Lite långt sen nyårsafton, men det får ni också försöka överleva:) Nu kör vi.

Dukningen först:

 Glitter i dukarna och i ljusarrangemanget. Anneli gillar att pyssla med dukningar hon också:)

Ytterligare en anledning att köra till Ullared på shoppingtur i vår, snygga ljusstakar till blockljus! 

Innan middagen så blev det bubblor i glaset till lite snacks och tilltugg. Valet i år föll på denna flaskan som vi läst om i någon tidning. Priset kan man absolut inte klaga på, äkta skumpa för 169 kronor och just därför valde vi att testa den. Kanske kunde det bubblat lite mer och gärna hade bubblorna fått vara lite mer bubbliga, smaken var det absolut inget fel på och vi dricker det gärna igen. Bra skumpa för priset man betalar.
Charles Mignon Brut Grande, nummer 7719 på systembolaget

 Lite mat så, även denna nyårsaftonen tog vi catering från restaurang Lite Mer här i Ystad och i år hade de lyckats ännu bättre än i fjor. Vi var alla lika överens om den saken och blev så mätta och nöjda. Kanske det kunde varit lite smidigare vid hämtningen, det tog ganska lång tid, men det var det nästan värt:

Vi valde olika förrätter, två tog cheescake med skaldjur och chiliolja. Oljan var riktigt het men ack så god!

 Övriga tog cheesecake med rökt dovhjort och någon lingonröra till. Smakade riktigt bra med lingonen till köttet och cheesecaken var vi alla väldigt nöjda med.

 Varmrätten så, här valde vi alla lammfilé som serverades med en ljummen rotfruktssallad och rödvinssky. Köttet var superfint, så mört och gott kryddat. Potatiskakan med västerbottenost var gigantiskt stor så av den blev det en del över, kanske lite mer sås hade varit välkommet speciellt när det är 6 såsomaner som ska äta...

En av efterrätterna som provades, en chokladmousse med marinerade mandarinklyftor. Moussen var väldigt lätt och len i konsistensen och därför blev den heller inte alls mäktig. Mandarinen kändes fräscha till, men kunde kanske smakat mer av marinaden. 

Så till sist en bild av en av kvällens höjdpunkter, paketleken...
Slå tärning, jaga en 6:a, slänga sej över vantarna på bordet eller på den stackare som tog på dom sist, dra på vantar och börja packa upp. Massor av papper, tejp och så lite mer papper och tejp. Tänk att det alltid är lika kul. Inuti fanns det faktiskt presenter till oss alla, inte illa!

Tack till familjen Persson för en alltid lika rolig kväll och till Lite Mer för den smarriga maten!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

19 kommentarer:

  1. Ojoj vilken afton! :) Gillar er efterrätt!
    Spännande med cheesecake som förrätt har jag aldrig hört talas om tidigare (vad jag vet....)
    Kram på er denna måndagskväll!

    SvaraRadera
  2. Känner igen det där med fotograferingen. Sällan människor med och allra minst jag själv. Jaja, maten ser god ut. Klart det måste vara mycket sås!!

    SvaraRadera
  3. Haha så härligt med spel. Herregud catering, ni är ju så smarta! Massor med tid över till att faktiskt umgås, ha roligt och slippa oroa sig för att man ska misslyckas i köket:) Bubblet lät spännande, otroligt bra prisklass ! Tack för tipset:)

    SvaraRadera
  4. Cheescake till förrätt låter inte så fel.
    Vi funderade också på cateringmat till vårt nyårsfirande, men när man bor i gledbygden som vi gör så är det inte alltid enklast.

    SvaraRadera
  5. Amy; Ja, den gillad vi också. Vi har gjort en egen tidigare, en västerbottenscheescake som var gudomligt god. Blir du nyfiken så hittar du den här: http://martenssonskok.blogspot.com/2011/03/meny-med-rod-trad-nastan-i-alla-fall.html

    Sofie; Nej, att få med människor kräver lite annat än att få med maten, de sitter inte speciellt still oftast... speciellt inte om de är 10 och 8 år gamla!

    Ann-Sofi; Men visst är vi smarta:) Ja, det var faktiskt riktigt skönt, speciellt som kvällens värdar var nyss hemkomna från skidsemester... Vassego, hoppas det ska smaka.

    MÅGott; Nej, det var inte fel alls. Kanske lite väl mycket klödd ute i ödebygden...

    SvaraRadera
  6. väldigt snygga blockljusstakar, nu får jag nog tänka om angående min kompis förslag att vi skulle åka till ullared som jag ratade ;)

    maten ser kanongod ut! människorna har ni ju förhoppningsvis kvar och kan ta kort på en annan dag, maten försvann ju på en gång så det var ju tur att den hann bli med på bild! själv har jag börjat tvinga folk att ta kort på mig eftersom det alltid är jag som står bakom kameran annars...

    SvaraRadera
  7. Så mycket god mat! Ni verkar ha haft en jättetrevlig nyårsafton.

    Och paketleken är ju bara så roligt :)

    SvaraRadera
  8. Pernilla; Visst är dom stiliga, klart värda en Ullaredsresa:) Ja, vi hoppas vi får träffa dom fler gånger, och vi förändras förhoppningsvis inte så mycket tills dess.

    Jenny; Mycket trevlig kväll och paketleken, ja den kan vi inte vara utan:)

    SvaraRadera
  9. Ser gott ut! och paketleken blev det hos oss också på julaftonen...:-)

    SvaraRadera
  10. Tack för härliga bilder! Känner igen det där med att bara maten och dukningen fastnar på kamerans minneskort. Därtill barnen. Jag själv däremot fastnar aldrig på kort, om det inte är på initiativ av mig själv! Ha en fin vecka!

    SvaraRadera
  11. WOW menyerna såg frestande goda ut, cheescaken med chiliolja så spännande ut.
    Julklappsleken brukar vi alltid spela på jobbet och i år blev det min tur att få vinna o välja som alldrig har tur annars.
    //Tina

    SvaraRadera
  12. Jag vill springa in och önska dig en trevlig tisdag!
    Kramkram

    SvaraRadera
  13. Nu blev jag ju otroligt sugen på det där med Ullared alltså, det var jättelänge sedan jag var där! Vi snackar år alltså! Verkligen jättefin ljusstake, passade ju fint till nyår! Catering på nyår låter som värsta lyxen, speciellt om de gör sådär fin mat! Cheesecake till förrätt... Det kan ju inte börja bättre om man säger så ;)

    SvaraRadera
  14. Vilken god och fin nyår ni hade. Får man fråga vad ni fick ge per kuvert för maten? Vi satt och kikade på annonser för catering i vår tidning före nyår och tyckte att det var bra priser för de som inte har tid eller vill laga maten själva.
    Paketleken är så kul!

    SvaraRadera
  15. Mmm - det såg gott ut! Nytt champagnetips - det gillas! :) Ibland tar det lite tid innan man får allt på pränt!

    SvaraRadera
  16. Gul; Mycket gott:)

    Frost; Vassego. Ja det gäller att agera regissör ibland, annars blir det lätt bara mat och andra på bilderna...

    Tina; Härligt, man ska ha tur någon gång:)

    Vardags; Detsamma till dej från oss.

    Alexandra; Vi blev det också, så det är bara att börja spara pengar och skriva lista:) Ja, vi var riktigt nöjda med maten.

    Remsan; Ja, den blev riktigt lyckad, tack. Klart du får fråga, det kostade 255 kronor för en 3-rätters och portionerna var rikliga. Ja, det passade så himla bra eftersom de inte riktigt hade tid med kockandet i år.

    Tina; Ja, det tar lite tid ibland, speciellt när en jobbar när den andra är ledig:)

    SvaraRadera
  17. Oj! Det var riktigt bra pris. Maten såg jättefin ut. Klart värt det för att spara tid.

    SvaraRadera
  18. Lyx med catering, och det såg jättegott ut!

    SvaraRadera
  19. Wow, vilken mat! Imponerad över att det kunde bli så bra med catering!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!