måndag 23 januari 2012

Pasta med mycket ost!

Måndagen är åter här och just denna måndagen har bjudit på ett helt makalöst vackert väder, sol, kallt och blå himmel. Det gäller att passa på att njuta ordentligt så man kan plocka fram de känslorna när dom behövs. Tänk om man kunde stoppa lite av solljuset på en burk, det hade minsann inte varit dum det! Men vi får väl helt enkelt ta och stoppa in lite ljus i själen istället, det gör säkert någon nytta där också!

Vi fortsätter med våra projekt i köket, fyndlistan hos "Allt om Mat" fortsätter vi beta av allt eftersom och senaste flaskan testade vi till en pastarätt med ostsås. Receptinspirationen kommer från ett recepthäfte vi plockat med oss hem från affären. Häftet är från Zeta och det är bl.a Markus Aujalay som är en av de som kockat ihop rätterna man hittar där. Kanske känner ni igen honom från tv, det är nämligen han som är en av domarna i "Sveriges Mästerkock" som just nu snurrar på tv 4.
Oavsett om ni känner igen Markus, eller inte, så finns det en viss risk att han inte riktigt hade känt igen detta receptet längre, det gick nämligen som det brukar:)

 Holabaloba, så gott det blev, speciellt för de av oss som gillar ost:)

Pasta med ostsås och broccoli  2 port
2 port pasta, enligt eget önskemål
250 g broccoli, i små buketter
1 stor vitlöksklyfta
olivolja
1 dl vitt vin
250 g mascarpone
100 g gorgonzola
1 dl riven parmesanost
tomater
salt och svartpeppar
Gärna lite crème balsamico att ringla över.
Finhacka vitlöken och fräs den i olivolja några minuter, utan att den tar färg. Slå i vinet och låt det koka upp, vispa ner mascarponeost och gorgonzolaost och låt det puttra några minuter.
Smaka av såsen med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketen och låt broccolin koka med de sista 2 minuterna.
Servera pastan med såsen, klyftade tomater och riven parmesanost.

 Och vinet, ja det passade perfekt till denna vegetariska pastarätt, precis som både etiketten och systembolaget utlovade. Vad gälelr denna flaskan så är vi helt överens med vintyckarna på AoM, det var verkligen ett fynd för sina ynka 59 (!) kronor. Väldigt mjukt och lent, tänk bara på att låta det stå en stund innan ni dricker det så det får lov att hämta lite luft. 
Bardolino Classico, nummer 2329 på systembolaget, för 59 kronor.

Igår var det åter dags för lite korvtillverkning i köket, mycket god korv blev det även om det hela inte flöt helt problemfritt... Exakt 16.05 hördes det väldigt många och högljudda svordomar från köket och det är inte helt omöjligt att det dessutom kom lite rök ur ett par öron! Varför? Ja, det får ni veta imorgon, stay tuned!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

15 kommentarer:

  1. Pasta och ost är alltid en höjdare! :)
    Prisvärt vin - bra med tips!

    Ps Mail till er - jag behöver hjälp och hoppas på er!! Ds

    SvaraRadera
  2. Pasta, ostsås och broccoli är en snabbmatsfavorit här hemma. Ert recept verkar dessutom mycket godare än min vardagsstandard. Får prova det vid något tillfälle. Sedan ser jag fram emot rapporten om korven imorgon... tror jag ;)

    SvaraRadera
  3. Vegetariskt recept hurray, me like! Låter och ser jättegott ut! Detta ska jag testa i februari månad :)
    Jag är inte mycket för vitt vin... rött is da thing i små mängder...

    Ser fram emot er cliffhanger ;)

    SvaraRadera
  4. Oh, det där lät fantastiskt gott. Den sparar vi i att-testa-högen!

    SvaraRadera
  5. Vilken fantastiskt god pastasås, mycket ost är SÅÅÅ gott.
    Prisvärt bra vin, snygg etikett också.

    Må gott!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Kan aldrig bli för mycket ost! Inte vin heller. Jo, kanske. Har testat ett annat Pasqua vin, även det i svart flaska, som vi tyckte mycket om. Så detta låter verkligen som ett fynd.

    SvaraRadera
  7. Mums både ser och låter gott. Ost i mat pricken över i:et och då är ju jag en som vurmar för VB osten =D

    SvaraRadera
  8. Jag var på provning i går kväll och temat var just vegetariskt och kombinera rätt dryck till det. Så jag kommer snart med ett vintips som ni kanske skulle gilla:) Maten ser jättegod ut även om Marcus inte skulle känna igen den så skulle han nog tycka att det smakade bra! kram

    SvaraRadera
  9. Gillar, gillar. Det är gott med ost och rikliga mängder skall det vara :)

    SvaraRadera
  10. Herregud, det var inte lite ost det där! men gott som tusan kan jag tänka mig. Ost är ju alltid ost liksom...
    Ost, pasta, vin - en kombo som är svårslagen. Jag försöka komma ihåg vin-namnet till nästa besök på "gröna skylten".

    SvaraRadera
  11. Ser ju fantastisk gott ut! Ost som är sååååå gott!
    Kramkram i massor denna tisdag!

    SvaraRadera
  12. Ost kan jag aldrig få för mycket av och just till pasta är det ju hur gott som helst! Gjorde en lite liknande pastagratäng som kommer upp idag.

    SvaraRadera
  13. åh hej och hå,vattnas här i munnen på mig.pasta och ost går hand i hand
    och ser ju så gott ut,men så gör de alltid det då jag tittar in här

    SvaraRadera
  14. Tack för tipset, verkar hur gott som helst!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!