fredag 17 februari 2012

Mannerström i Mårtenssons kök.

Halloj fredag och halloj på er alla läsare! Helgen i antågande och nästa vecka är det sportlov här nere hos oss, känns helt otroligt att det redan gått 7 veckor på det nya året, det var ju nyss nyårsafton...?
Jaja, inget vi kan göra åt tiden och i vilken fart den går, det enda vi kan påverka är vad vi gör med tiden och med vem. För vår del känns det som de senaste dagarna spenderats i cyberrymden och är det någonstans som tiden springer iväg så är det väl där? Visserligen har vi suttit tillsammans och visserligen kommer det säkert att leda till en finfin resa, men en del annat har fått stå åt sidan. Inga kollegor har vi besökt, så vi har en del läsande att ta igen. Men det gör vi så gärna, det brukar resultera i en hel del bra idéer och smarrig mat:)


Smarrig mat blev det även i söndags när vi provade Mannerströms recept på kycklingrullader, ni har kanske sett reklamen han gör på tv för det? Vi har hört och läst flera som provat receptet och alla har varit lika nöjda och belåtna, precis som vi blev när vi provade. Så gott, även om vi inte köpte hem de tunna skivorna utan istället delade vanliga filéer på hälften, bankade ut dom och fyllde, hur bra som helst gick det. Även receptet blev lite annorlunda, dock inte så många förändringar denna gången:

Mannerströms kycklingrullader   2 port
2 kycklingfiléer
1 liten gul lök
½ pkt bacon
2 msk fransk senap
1 dl hackad persilja
2 morötter, i mindre bitar
1½ msk kycklingfond
5 dl vatten
1 dl crème fraiche
3 dl grädde
salt och peppar
tandpetare, eller grillspett av trä (blötlagda en stund först)
Dela kycklingfiléerna på längden och banka ut dom så de blir tunna, var försiktig så de inte går sönder.
Hacka bacon och lök, fräs det tills det fått lite färg och löken är mjuk. Låt det svalna och blanda sedan ner senap och persilja, krydda med salt och peppar.
Klicka lökröran mitt på varje köttbit och rulla samman, fäst i skarven med tandpetare eller grillspett.
Fräs dom i smör så de får fin färg, slå i fond och vatten, lägg ner morotsbitarna och låt allt puttra 15 minuter.
Ta upp rulladerna och morötterna och håll dom varma undertiden som du gör såsen.
Låt buljongen koka samman 5-10 minuter, blanda ner crème fraiche och grädde, smaka av med kryddor. Lägg tillbaka ruladerna och låt det hela bli genomvarmt.
Servera med de kokta morötterna och ett potatismos smaksatt med parmesanost.

I morgon blir det middagsbjudning i köket, Anne och Ingemar ska serveras en riktigt gammal goding och en väldigt ny goding. Den gamla är ett recept som vi till vår glädje hittade i "Gröna lådan" och som Ankis mor använde sig av flera gånger, den nya är från vårt senaste kokboksinköp och förhoppningsvis är det lika gott som det låter.

Vad står det på era agendor denna helgen? Vi misstänker att det står melodifestival på en hel del planeringar...
En riktigt skön helg hoppas vi att ni bjuds på och att det också bjuds god mat, goda drycker och gott sällskap!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

13 kommentarer:

  1. Helgen börjar med på spåret-finalen på TV ikväll och sen får vi se vad resten av helgen bjuder på:)

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den finalen gick oss helt förbi, men den kommer väl i repris?

      Detsamma!

      Radera
  2. God mat blir det iallafall... ett gammalt recept jag fick av en jobbarkompis för ca. 30 år sedan som jag gärna lagar igen.

    Orientalisk fläskfilé sa man då, nu är det bara stekt skivad fläskfilé med stekta bananer och vispad grädde som kryddats med mycket curry som breds över köttet och bananerna. Sen 25 minuter i ugnen på 225-250° och det doftar och smakar härligt! Ris till förstås - det är ju orientaliskt ;-)

    Ha en bra helj!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, tänk som det förändras med tiderna, det som förr var exotiskt är idag mer som vardagsmat. Likadant kommer det att vara i framtiden, fast man inte riktigt kan tro det:) Men huvudsaken det är gott iaf!

      Vi önskar dej detsamma.

      Radera
  3. Ja man kan "gå vilse" i cyberrymden så akta er! ;)
    Önskar er en riktigt trevlig helg, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det gör man alldeles för fort:)

      Detsamma till dej.

      Radera
  4. åh de var länge sen sist man åt rullader,de som är så himla gott.
    oh ja har suktat då jag sett reklamen,men varför ja inte gjort dem har ja ingen aning,detta skriver ja på måste listan.tack för påminnelsen

    SvaraRadera
  5. God mat, bondens marknad, shopping, brödbak är helgens planer! Ha det fint!

    SvaraRadera
  6. Det där har jag med testat, så goda :-)

    SvaraRadera
  7. Ja det blir meldifestivalen här också:) Jag hoppas låtarna svänger:)

    Leif han är så go i den där reklamen tycker jag, skrattig och nästan lite busig! Och jag sitter bänkad på onsdagkvällarna när han är i rutan i Sveriges mästerkock:)

    ha det fint:) Kram

    SvaraRadera
  8. Den recptet har verkligen blivit rekommenderat. Låter toppengott!!!

    SvaraRadera
  9. Vilken tur man har!! Jag har länge tänkt söka rätt på det där rullad-receptet från reklamen, men nu hittade jag det på min favoritmat-blogg!!:) Det måste jag absolut testa nån dag! Här på den Österbottniska tundran sitter vi nästan insnöade idag, stora drivor som gör det omöjligt för en vanlig bil att ta sej fram. Fick lite panik över maten, eftersom potatisen var slut och den finns i en källare i ett annat igensnöat hus, och ingen snöplog har visat sej på flera timmar. Men som tur är har man ju en bonde i huset,,och med varje bonde medföljer ju en traktor,,el. om det är tvärtom!?;) Så söndagen och den den för tidigt födda fastlags-köttsoppan är räddad!:) Ha en jättefin vecka!

    SvaraRadera
  10. Reklamen har jag ju missat, men ruladerna ser riktigt goda ut!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!