onsdag 8 februari 2012

Spontantur till Köpenhamn.

Idag fick vi ett ryck och tog tåget till närmaste storstad, Köpenhamn! Spankulerade runt, käkade lite korv, drack en öl, åt lite middag och bara njöt av livet och att vara lediga. Precis en sådan där dag som känns lite extra bra. För tillfället känns det som Köpenhamn mest är en enda stor byggarbetsplats, det grävs, byggs och flyttas runt överallt. Men det gick bra ändå, affärerna hade ju rea och något fynd gjordes.
Lite bilder från dagen:

 Första matstoppet, en röd pölse på rådhusplatsen. Gott i det iskalla vädret. 

 Dagens outfit? Håkan provar nya solbriller:)

Anki tänker satsa på maffiastilen i vår:)

Next stop, ölpaus på Ströget., mest så vi orkar fortsätta...

 Ett mecka för matälskande människor, Magasin du Nords nya matavdelning i källaren. Så mycket att titta på, känna på och välja mellan. Här är en del av avdelningen för olja och vinäger... 

Ett fynd som fick följa med oss hem, en kokbok av Nigella med mat som hyllar livet, det gillar vi! 

I fukt- och grönsaksdiskarna hittade vi dessa som vi var absolut tvungna att köpa. Johannesbröd är det och vad vi ska med det till vet vi inte alls. Men köpa några måste vi:)

Till sist fick även denna följa med hem i påsen. 
Vi vet vad det är, men frågan är nu, vet ni? Gissa på så får vi se vem som gissar (eller vet kanske?) rätt först! 

Nu ska vi somna i soffan, god natt!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

22 kommentarer:

  1. "KOtten" har jag ingen aning om vad det är. Kanske ett bröd? Men johannesbröden (heter det så!?) fick vi när vi var i Kroatien skivad som snacks. Sött o gott har jag för mig!

    SvaraRadera
  2. En muterad kotte? Eller kanske dopad?
    Tycker helt klar Anki ska starta sitt eget maffiagetto. Jag lovar att komma och blanda drinkar på smuggelsprit. Jag kan vara tuff och skrämma bort en del skurkar. Håkan ser också ut att kunna sätta skräck i en och annan fuling. Saknas bara en cigarr i mungipan. :-)

    SvaraRadera
  3. en chokladkotte? en mini-ananas? en tryffel? (ja, jag har uppenbarligen ingen som helst aning om hur tryffel ser ut.)

    johannesbröd vet jag inte så mycket om mer än att min kanin som jag hade som liten älskade det. han älskade också coca-cola isglass så det kanske påminner om varandra i smakerna? ;)

    SvaraRadera
  4. Vad härligt med lite spontanitet! Det skulle jag behöva smittas lite av, jag är en sådan där som planerar till tänderna ;) Och roligt med Nigellas bok, jag älskar henne! Så inspirerande! Men kotten alltså... Ja, för det ser ju ut som en stor kotte, helt klart. Men är det så enkelt? Hmm...Jag är med Pernilla - är den gjord av choklad? Jag hade köpt den ;)

    SvaraRadera
  5. Men lägg av! Så där får man inte bara göra. Fasiken vad avundsjuk jag blir... Bara glida iväg sådär och glassa. Väl unt förstås :-)

    Det där sista ser ju ut som en gigantisk kotte av något slag. Kan det vara någon variant av ananas som ju faktiskt påminner lite om kotte i skalet? Nej, antagligen inte men en gissning i alla fall.

    Sov gott!

    SvaraRadera
  6. Helavis, skulle också vilja ha så nära till grannlandet att jag kunde göra en avstickare bara så där. I love Denmark! (Kanske för att jag har bott där)

    På tåget, hm, Kalf-Hansen, Plum, Price ....fast nu tänker jag vääldigt danskt ;)

    Ha en finfin vecka!

    Kramisar

    SvaraRadera
  7. Kan det vara durianfrukter jag ser på nedersta fotot?

    SvaraRadera
  8. Kul att bara åka i väg så där.
    Ser ut som en kotte men är det en nöt? eller en frukt?

    SvaraRadera
  9. Ser ut som kottarna från vår sembratall!!...fast kanske det är gjort bröd!!
    Men ni ser ut att ha haft en trevlig tur! =)

    SvaraRadera
  10. Vad roligt att ni kan bara så där åka till Köpenhamn! Kan sista bilden vara kusin till ananas :) Påminner också om ihopväxta kastanjer :)

    SvaraRadera
  11. Härligt med en tur till Köpenhamn. En röd pölse måste man ha när man åker till Danmark det hör till!! Det var längesen vi var i Köpenhamn, vi åkte innan till Helsinör lite då och då, men nu är det så dött där, det är många butiker som slagit igen!!

    SvaraRadera
  12. Vilken mysig ledig dag ni haft! Jag älskar Köpenhamn och gärna på våren vill jag åka dit eftersom de oftast får våren till sig fortare än hemma hos mig. Vilken jättekontig kotte! Nyfiken blir jag vad ni ska göra med den!

    SvaraRadera
  13. Åh vad härligt det låter! Varför är det så långt till Köpenhamn härifrån?
    Beträffande kotten så ser det ut som en outslagen pinjekotte, men så enkelt kan det väl inte vara? Håller med tidigare klottrare om att det förmodligen är i något ätbart material.

    SvaraRadera
  14. Det var ett bra ryck ni fick! I och med bilderna kändes det nästan som om jag var med er.
    Johannesbröd vet jag att min kompis snodde ur marsvinsmaten och åt...
    Kotten, är det en konstig ananas?

    SvaraRadera
  15. Det är en pinjenöt!
    Monika Persson

    SvaraRadera
  16. Underbart med spontanitet, mer sånt åt folket!! :)
    Boken verkar vara bra, förväntar mig att ni lagar några recept och lägger upp här.
    Oj, jag kan inte gissa vad det är.... berätta för oss alla nyfikna, kram!

    SvaraRadera
  17. Härligt med en spontantur över sundet. Och gott med pölsa, det måste jag alltid äta när jag åker till DK. Ha en trevlig helg! Kram

    SvaraRadera
  18. Turandet till Köpenhamn är en av de saker jag saknar mest av att inte bo i Skåne någon mer. Lite avis.

    SvaraRadera
  19. Jag tycker helt klart att Anki ska göra Mafia-stilen. Mkt, mkt Corleonskt, måste jag säga :=)

    Coolt med pinjekotten, ska bli mkt spännande att se vad som händer med den!

    Kram!

    SvaraRadera
  20. Plockar man nötterna ur kotten som fredagsmys, eller vad?

    SvaraRadera
  21. Spontanutflykter är verkligen det bästa! Det var länge sedan jag var i Köpenhamn faktiskt. Blev lite mätt på det när jag pendlade (varje dag i 2 år) men nu är det kanske dags igen...

    SvaraRadera
  22. Johannesbröd aka carob, används ofta som en slags chokladersättning i veganska produkter. Vet inte om jag tycker den är så chokladig men lite söt är den iaf. Lättare att använda den man köper i pulver- eller sirapsform.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!