tisdag 13 mars 2012

Klubbor från Karibien.

Kycklingklubbor ser man på extrapris titt som tätt och senast vi gjorde det köpte vi på oss några påsar. En har öppnats hitintills och av de klubborna, lite kryddor och goda tillbehör tog vi en tur till Karibien.
I orginalreceptet fanns även kummin med bland ingredienserna, men det hoppades över eftersom det gapade tomt på den platsen i kryddhyllan. Har man tid och vill ha lite mer smak på köttet så låter man klubborna ligga några timmar i kylen efter att de klätts med kryddorna, annars inte:

Dressingen i flaskan fick vi i present av våra vänner Ingemar och Barbara när de var här sist. Den funkade riktigt bra till kycklingen, lagom het och smakrik. 

Kycklingklubba med karibisk touch  2 port
3-4 kycklingklubbor
1 tsk kryddpeppar
1 tsk chilipulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk timjan
salt och svartpeppar
1 msk råsocker
1 liten burk ananas i bitar + juice
2 dl ris
2 dl vatten
2 dl koksmjölk
Mortla kryddorna och sockret. Gnid in klubborna med kryddblandningen och lägg dom i en ugnsfast form.
Häll på 3 msk ananasjuice och ställ sedan formen mitt i ugnen på 225 grader i 20 minuter.
Ta ut formen och lägg i ananasbitarna och slå i mer juice, fortsätt sedan tillagningen 10 minuter till i ugnen.
Kok under tiden riset i vatten och kokosmjölk och servera sedan det till kycklingen.

I morgon blir det jobb för Ankis del på förmiddagen så för Håkans del blir det frukost i all ensamhet, precis som de två senaste onsdagarna. Men nästa onsdag, då ska vi till Malmö det har vi klubbat i kväll. Starbucks öppnade ju för någon vecka sedan och vi har längtat och väntat länge nu på att få komma in och sörpla i oss av deras goda "kaffedrinkar". Så nästa onsdag får inget stå i vår väg, då springer vi ner det!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

18 kommentarer:

  1. Fin blogg, besök gärna min och lämna gärna en kommentar! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack och välkommen hit Vicki. Klart vi kikar in till dej.

      Radera
  2. Karibiskt mmm!
    Att besöka Starbucks låter som en riktigt trevlig ide :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmm.
      en mycket god idé, vi längtar väldans:)

      Radera
  3. Snygg kyckling! Ser så där perfekt snittad ut också :-) Härliga kryddor! Upplägget ser väldigt inbjudande ut med färgstarka grönsaker till.

    Ni blir väl inte helt chockade om jag säger att jag inte dricker kaffe. Jag menar, inget vin, ingen fisk - hon är konstig hon :-) Skippar gärna sprit också men KAFFEDRINKAR det är gott! Irish Coffee, t.ex. Oj, vad gott. Fast det kan man väl inte beställa på Starbucks?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar och tackar. Lite annorlunda än fiskgratängen i förra inlägget:)

      Nej, vi blir inte det, alla har vi våra lyten och men:) Nja, Irish serverar de kanske inte, man får nog ta med en plunta om man blir sugen på det:)

      Radera
  4. Blev ju positiv över klubbor sist jag köpte det så får nog bli snart igen. Låter smarrigt! Älskar ju fruktiga smaker!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blir lite saftigare än filéerna, även om det är smidigt även det.

      Radera
  5. Ja, tack. Jag följer gärna med till Karibien på flyget eller via maten!
    Jag är inte så glad i olika sorters smaksatt kaffe. Håller med Lotta, kaffedrinkar däremot!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt, det ser vi fram mot, gärna via flyg - kanske en studieresa?
      Nej, några smaksatta kaffesorter blir det inte, det är väl inte riktigt vår grej heller. Men frappe, iskaffe, eller kanske en Green iced tea (visserligen te) slinker alltid ner.

      Radera
  6. Låter jättegott!! såsen ser ju lite spännande ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Väldigt. Ja, såsen var riktigt god om man gillar lite mer kryddstarkt.

      Radera
  7. Hmm, låter gott att koka riset i en blandning av vatten och kokosmjölk :) Måste provas!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blev väldigt gott, lite åt det sötare hållet och lite som risotto i konsistensen.

      Radera
  8. Mmm, ser gott ut! Jag har fler kycklingben i frysen och de får nog gå samma öde till mötes som era. Nomnom.

    SvaraRadera
  9. Mmm gott! kan tänka mig att prova med kycklingfilé också.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!