fredag 13 april 2012

Biscotti som du kan äta när du vill.

Bästa helgkänslan här här, bästa helgblomman från bästa handlerskan på torget är på plats och röda vinet till kvällens middag står och andas. Helgen, vi är redo för dej nu! Att det sen dessutom finns biscottis kvar i kakburken till lördagens frukost är en finfin bonus. Anki bakade nämligen i onsdags,  "frukostbiscotti" som var så in i hoppsan goda så det är smärre under att det faktiskt finns några kvar!
För även om de kallas för frukostbiscotti i receptet så går det tydligen hur bra som helst att äta dom när som helst på dygnet...:)

Receptet har vi klippt från en tidning och följt till punkt och pricka, ett smärre under även det!

Biscotti  30-35 st
3 ägg
½ dl rörsocker
1 dl hasselnötskärnor
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
½ dl blå vallmofrön
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Vispa äggen och sockret så det blir riktigt vitt och poröst.
Hacka hasselnötterna grovt och tillsätt dom till äggsmeten tillsammans med pumpafrö, solrosfrö och vallmofrö. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och rör sedan ner det i äggsmeten försiktigt. Blanda samman ordentligt till en ganska klibbig smet.
Lägg bakplåtspapper på en bakplåt och klicka ut smeten i två längder, lika långa som plåten, på pappret. (Lättast var det om man sköljde händerna i kallt vatten då och då så inte smeten fastar så lätt på fingrarna. Använd gärna en slick också som extrahjälp.)
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
Dela längderna i jämnstora, sneda smala bitar och lägg dom med snittytan upp på pappret igen.
Ställ in plåten i ugnen för att rosta skorporna, ca 10 minuter. Stäng av värmen, öppna luckan på glänt och låt skorporna stå kvar för att eftertorka.

Blommorna som får förgylla denna helgen, och helt säkert hela nästa vecka också. 

Så till sist idag vill vi bara passa på att skicka en extra hälsning, ett stort GRATTIS och ett fyrfaldigt leve för våra kompisar i Trelleborg. Ingemar och Barbara har nämligen slagit till och sagt JA till varandra denna fredagen den 13:e! Wiiieee, grattis på er kära vänner, hurra, hurra, hurra, hurra!!!

Till er andra skickar vi "bästa helg"-önskningar!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

PS. "Livsnjutarna" var nyfikna på att se hur resten av vårt kök och om det är fler som är det så hittar ni bilder från en tidigare bildkavalkad från vårt kök här och här. Välkomna in på en titt! DS.

19 kommentarer:

  1. Dessa ser riktigt goda ut kära Mårtenssons, får bli till att spara undan receptet och göra framgent. Duktigt av Anki på sin lediga dag och allt (kan se det framför mig lyssnandes till P4 :)

    Stor fredagskram till er båda!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack kära Amy! Och du anar inte hur rätt du har när du förmodar att P4 sände på datorn i bakgrunden, klart man tar chansen att ha en egen Emmy i köket:)

      Detsamma skickar vi till dej!

      Radera
  2. Biscotti har vi ännu aldrig bakat här i vårt kök, men tanken finns där och de här verkar ju vara rena hälsokuren dessutom... ett till recept bakom örat! ;)

    Vi tackar ödmjukast för titten och tycker att ni har ett supermysigt kök. Som många andra kan vi säga att avundsjukan lyser i våra ögon när vi ser ert finfina skafferi... här planeras för köksrenovering, inte något vi egentligen ser fram emot (själva arbetet och hur man lagar mat utan kök) men det är svårt att hitta rätt med en gång, det är ju så mycket man vill ha men ett stort skafferi av något slag är ett måste... och så en plats för hushållsassistenten så att den kommer ut ur klädkammaren! ;)

    Bästa helghälsningar till er oxå! :)

    SvaraRadera
  3. Biscotti är farligt goda! Trevlig helg!

    SvaraRadera
  4. De där skulle jag gärna knapra på när som helst, inte bara till frukost som sagt. Nästan så att ni önskar att det var lördagmorgon och dags för frukost nu va? Men bara nästan :-)

    Stendiggar er fredagsrutin med inköp av blommor, matlagning och gott i glaset, även om jag skulle hälla i bärnstensfärgat. Att jag inte är ett dugg sugen på öl är ett tecken om något på att jag inte är riktigt frisk...

    Gillar ert kök också. Det påminner om det vi har i sta'n, med släta luckor och gamla handtag, typ 40-50-tal väl? Klassiskt och snyggt med rostfri diskbänk till. Köket på landet har jag ju visat så jag kanske ska ta en sväng med kameran i sta'n också. Fast sväng och sväng. Det blir till att stå på en plats och rotera med kameran :-)

    Oj, det blev en lång kommentar men så har jag ju lite abstinens efter matbloggosfären också.

    Njut av er fina fredag och goda lördagsmorgon med biscotti!

    Kramar till er

    SvaraRadera
  5. Härligt med en frukostkaka! Det är man värd på helgen.
    Vågat att gifta sig fredagen den trettonde!

    SvaraRadera
  6. Så gott och de verkar vara himla nyttiga så då kan man äta många med gott samvete :-), jag har bara gjort "vanliga" biscotti

    SvaraRadera
  7. Oh Trevligt med recept på biscotti, kunde vara trevligt att prova på...måste skippa hasselnötskärnorna, blir inte riktigt lika, undrar om man kan byta ut mot mandel? Hmm
    Trevlig Helg Helena i Småland

    SvaraRadera
  8. de där skulle jag absolut kunna knapra på under dygnets alla timmar, vare sig det är frukost eller ej. låter hur mumsigt som helst :)

    skönt att det äntligen är helg igen, det här med att jobba fyra dagar på raken blir ju lätt alldeles för mycket ;) trevlig helg på er!

    SvaraRadera
  9. Åh vilka fina rosor ni har hittat! Rosa! Min favoritfärg:)
    Ha nu en riktigt skön och fin helg!

    SvaraRadera
  10. Man kanske skulle döpa om fler goda härligheter så att det heter något ned frukost. Känns liksom lite mer okej att äta oftare då, för frukost är ju alltid nyttigt ;) skämt åsido - den italienska chokladkakan kommer imorgon. Dessvärre vet jag egentligen inte hur italiensk den är mer än att lilla farmor säger det!!

    SvaraRadera
  11. Ja, de här låter som riktigt goda och hälsosamma biscotti. Då kan man ju alltid äta flera :) Önskar er en fin helg!

    SvaraRadera
  12. Biscotti har jag nästan alltid hemma, dock inte lika nyttiga som era. Sist bakade jag med tre olika sorters choklad imina. Attans goda blev de hur som helst. Önskar er en fin helg. Jag är på besök i min barndoms stad - Karlskrona. Ganska nära Skåne och lika vackert!

    SvaraRadera
  13. Frukostbiscotti, vilken bra idé! Tusen tack för det receptet, låter som nåt för mig:-)

    SvaraRadera
  14. Men vad är nu detta? Först hittar jag en nyttig dessert hos Charlotta och nu kakor som man kan äta till frukost?!

    SvaraRadera
  15. Vilket gott biscottirecept! Åt något liknande förra helgen men i den var det också någon torkad apelsinskal, tror jag det var. ska försöka hitta något liknande recept tänkte jag. Under tiden passar jag på att prova ert goda recept. Hoppas ni har haft en bra helg.

    SvaraRadera
  16. Härligt med kakor till frulle! :-)

    SvaraRadera
  17. De ser riktigt goda ut! Och grattis till era vänner!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!