lördag 21 april 2012

Kinagryta med kassler.

För en smärre evighet sedan så skrevs det ett inlägg i vårt kök, ett inlägg som av någon oförklarlig anledning aldrig har publicerats. Inlägget dök upp idag, i och med blogspots förändring för oss som bloggar där, och låg som en glad överraskning i en särskild liten lista över skrivna men opublicerade inlägg:)
Vips öronclips, så var dagens inlägg klart! Eller i alla fall nästan, eftersom vi dessutom tänkte bjuda er på bilderna från Håkans premiär som fotomodell, men först till receptet:

Senast vi bjöd hem Ankis far Hasse på middag så valde vi ett recept från den gröna skattkistan. På urklippet stod det skrivet GOTT och vi kan bara hålla med recensenten, som i detta fallet var Ankis mor. En liten annorlunda gryta med kassler i, kanske inte den första ingrediensen man tänker på att slänga ner i en kinarätt men det blev helt rätt:)


Kinagryta med kassler 4 port
500 g kassler
4 dl buljong
1 mindre purjolök
1 burk ananasringar, 225 g
½ dl ananasspad
1 burk vattenkastanjer
2 msk kinesisk soja
2 msk socker
1 msk vinäger
½ tsk salt
maizenaredning
Skär purjolöken i grova strimlor och ananasen i bitar. Koka upp buljong (vi tog köttbuljong) och tillsätt purjolök, ananas, soja, socker, vinäger och salt. Låt det hela sjuda 5 minuter. Strimla kasslern och blanda ner i grytan tillsammans med ananasspadet och låt det sjuda ytterligare 5 minuter. Red av och smaka av grytan innan den serveras med ris och sallad.

Så var det då den där nya karriären som fotomodell som Håkan provade i mars och som vi berättade om för er i ett tidigare inlägg (här). För att göra en lång historia kort så har Gema-livs, där Håkan jobbar som charkuteriest, börjat sälja griskött från en ny lokal leverantör. Det är Erik Bengtsson på Karlsfälts gård som levererar kött från grisrasen New Hampshire, dels då till Gema-livs men även till restauranger runt om i Skåne och i Köpenhamn. För att både få veta lite mer om grisen och köttet och för att göra lite reklam i lokaltidningen så gjorde Håkan och hans chef Peter ett studiebesök på gården. Bilderna har vi fått låna från Ystads Allehanda, håll till godo:

På behörigt avstånd till modellkollegorna, bästa att lära känna varandra lite varsamt...

 Grisar är sociala djur så vi lärde snabbt känna varandra.

 Så poserar vi för fotografen då, "Strike a pose"! Håkan till höger, Peter till vänster.

 Bilden som hamnade i tidningen, ni kan kanske ana vad som stod i bildtexten...

Så till sist huvudrollsinehavarna vid fotosessionen, glada grisarna. 

Ännu har vi inte provat något av köttet från gården själv, men det ska vi råda bot på i morgon då kotletter tjocka som biblar ska kockas till. Recension kommer snart - i ett kök nära dej:)
I kväll smarrar vi på en riktig favorit i repris, Kyckling i vitlöksvinägergräddsås, lika god som namnet är långt:)

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

31 kommentarer:

  1. Det är gott det där sötsura i kinagryta, alldeles för länge sen jag gjorde en sån. Kassler låter som en alldeles utmärkt grej att ha i!

    Värsta kändisen, Håkan! Ska peta på dig när vi träffas i juni. Bara jag inte bränner fingret, ppsscht ;-)

    Ha en härlig lördagskväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Väldigt utmärkt att ha i, blir saftigt och smarrigt.

      Ja du Lotta, så länge inte Tyra Banks har plockat upp mej först:)

      detsamma till dej!

      Radera
  2. God gryta! Vad tycker ni om nya blogger. Jag kan säkert vänja mig fast det fortfarande känns nytt och ovant. Fick dock ladda ner chrome för att det skulle gå att skriva inlägg och jag tycker nog att bilderna laddas upp långsammare. Men det här blir nog bra ändå..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känns förvånansvärt bra, vi har varit lite oroliga för vad det skulle bli av det men det verkar inte vara någon större fara. Som du säger så behöver man nog bara vänja sej lite:)

      Radera
  3. älskar o läsa er blogg både vad gäller mat o allt annat trevligt ni skriver ha det gott kram från christina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Christina! Så kul att höra att du gillar det vi gör här i köket. Blir så glada när vi får så fina kommentarer från läsarna, en enorm sporre!

      Ha det gott du också.

      Radera
  4. mums filibaba va gott det ser ut,a du verkar trivas framför kameran,och ibland tycker ja att man får bjuda lite och de gör ni riktigt bra.
    ha en fortsatt underbar helg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar, ja ibland får man offra sej för konsten:)

      detsamma till dej.

      Radera
  5. Sötsurt är gott, sötsur vegetarisk gryta brukar jag göra :)

    Håkan looks great as a top model! Har aldrig sett grisar tvåfärgade förr! (Är det vanligt? Säkert en jättedum fråga men som sagt grisar brukar jag inte vara nära så ofta... varken levande eller döda!)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter intressant, något för våra vegmiddagar. Hittar vi receptet hos dej?
      Oh, but thank you!
      Nja, det vet jag inte precis om det är vanligt, men Piggham är också tvåfärgad så kanske inte helt ovanligt? Någon annan som kanske vet...

      Radera
    2. Linderödsgrisar har också flera färger.

      Radera
  6. Det där fixade ju Håkan galant. Om han skulle tröttna på sitt jobba kan han alltid återuppta modellkarriären :-)
    Perfekt med recept med kassler. Jag stod härom dagen och funderade på vad jag skulle göra med en bit. Tycker det är svårt att hitta på mat med kassler. grytan låter mycket god.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man tackar, man tackar!

      Ja, kasslerrecept råder det lite brist på, oftast blir det ganska lika rätter...

      Radera
  7. Låter som en god gryta och vilka "svinsnygga" bilder ;)!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, nu fick du allt till det Gun, visst är det:)

      Radera
  8. Vad kul med ett nytt recept med kassler. Blir alltid samma när det inhandlas.

    Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det har en tendens att bli så när det är kassler verkar det som:)

      Radera
  9. Det här måste provas, låter jättegott!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så bra, hoppas det faller i smak!

      Radera
  10. Det var änna fina filurer på korten, samtliga.
    Kassler äter jag i princip aldrig. Undrar varför egentligen för det är ju gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur?
      Det blir inte så fasligt ofta här heller, men det beror nog just på avsaknaden av varierande recept.

      Radera
  11. Nu hann ni före mig! Mitt inlägg imorgon handlar om Linderödsgrisar, trots att jag själv inte äter griskött sedan mer än tio årnu. Finfina bilder ni bjuder på och kycklingen med vinäger och vitlök tål att tänka på. Min man kommer att bli lycklig om jag lagar den. Ha en go söndagskväll.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men, vilka är oddsen för två "grisiga" inlägg på så kort tid:)
      Klart du ska glädja din man tycker vi, och det är ju kyckling och inte gris så du kanske också blir glad?

      Detsamma till dej!

      Radera
  12. "Randiga grabbar leka bäst- eller när Håkan blev rikskändis med sin nya kelgris"?

    På tal om Håkan så har jag något som jag rekommenderar dig (ja, frun med så klart), jag tror du kan gissa vad jag menar om du kikar in hos mig :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, nu skrattar vi på oss, Håkans nya kelgris:) Du e för rolig du Moma!

      Vet precis vad du menar, har precis varit på besök och är inte alls avundsjuk... inte ALLS!!!!!

      Radera
  13. små söta grisar, hade själv 4 st små kultingar här i sommras :P dom var inte så små och söta etfer 6 mån :P allt bra?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är de gulligast när de är små, men växer fort det gör dom:)
      Jo tack, bara fint!

      Radera
  14. Men vilka gulliga! Grisar alltså ;) Och maten ser god ut också!!! Kram Anna

    SvaraRadera
  15. Åh vilka söta grisar, ja även dem på två ben;)

    SvaraRadera
  16. Härlig inlägg :) Jag gillar Håkans nya karriär!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails