måndag 21 maj 2012

Fylld kycklingfilé.

Vädergudarna fortsätter vara på ett kanonhumör och bjuder på riktigt sommarväder fortfarande. I kväll är det sommarpaltorna som ska plockas fram ur sitt vinteride och byta plats med de lite varmare kläderna. Meteorologerna lovar sommarvärme hela veckan ut och då måste vi ju tro på dom, inte sant?

Något annat som vi tycker ni ska tro på är när vi säger att denna kycklingrätten är en av de godare vi ätit på länge. Och eftersom det är Håkans eget hitte-på recept så är vi ju dessutom helt opartiska när vi utalar oss om godheten:)
Bacon och syrligt äpple passar väldigt bra tillsammans och med den krämiga såsen så blev det hela ännu bättre. Till kycklinggryan åt vi ugnsrostade rotfrukter och grönsaker, men det får ni göra som ni vill. Vi lägger i alla fall upp det receptet också.


Kycklingfilé med bacon och äpple  2 port
2 kycklingfiléer
4 skivor bacon
1 skivat syrligt äpple, vi tog Granny Smith
fetaost
salt, peppar
1 nypa brunt farinsocker/filé
3 dl crème fraiche
1½ dl vitt vin, går bra med matlagningsvin
1 vitlöksklyfta
Skär en ficka i köttet och fyll det sedan med baconbitar, äppleskivor och fetaost.
Salta och peppra runt om och strö på en nypa brunt farinsocker.
Stek filéerna någon minut på varje sida så de får färg.
Slå i vin, crème fraiche och pressa i vitlöken, vispa samman och låt allt puttra 8-10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Har du äppelskivor över så ta i även dom i såsen och låt de puttra med en stund.


Ugnsrostade grönsaker
4-5 potatisar beroende på hur stora de är
2 morötter
2 rödlökar
1 paprika
½ dl pumpafrö
ca 3 msk olivolja
10-15 sugarsnaps
fetaost
Skala och dela grönsaker och rotfrukter i mindre bitar.
Lägg alla grönsaker i en ugnsfast form, slå i pumpafrö och häll över olivolja.
Ugnsbaka mitt i ugnen på 200 grader i ca 45 minuter, känn med en provsticka om allt är klart.
Mot slutet av tillagningstiden lägger du i snapsen så de behåller sin spänst.
Bryt över fetaost vid serveringen.

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

28 kommentarer:

  1. Ungrostade rotsaker, det tröttnar jag aldrig på! Så fin form ni har, passar ju bra in på vädret, soligt:) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det är alltid lika gott, perfekt som skafferi och kylskåpsrensning!
      Ja, den är vi väldigt förtjusta i, synd bara det inte finns mer skåp-plats i köket, då hade vi köpt på oss ännu fler i fler färger.

      Radera
  2. ho ho ögnade först snabbt igenom receptet och fastnade vi snapsen som skulle läggas i mot slutet av tillagnstiden. Jösses tänkte jag ska det vara sprit över grönsakerna. Läste igenom receptet ordentligt och såg att så var inte fallet. Tur kanske.:-) Rostade grönsaker är ju alltid gott, eller hur. Kycklingfilén ser också jättemumsig ut. Har idag på lunchen (som alltid) rusat runt och inhandlat ett par tre stycken shorts till sonen. Som vanligt är förra årets sommarkläder för små.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, nej ingen sprit i grönsakerna här inte, fast det sätter ju lite fart på fantasin...

      Radera
  3. Ola-la, det där tål att testas! Här åkte jeansjackan fram idag och igår kväll tvättade jag vinterjackan och ikväll packas den ner! Det känns såååå bra att kunna göra det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut tåligt:)
      Visst är det skönt att kunna packa undan vintern.

      Radera
  4. Det var ju det jag skulle göra ikväll. Sen började det åska, blixtra och regna. Får leta upp sommarkläderna imorrn. Men idag har jag minsann gått barbent i kjol. Vågat!!:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj då, blixtar och åska... bara det inte tar sig ner hitåt.
      Mycket vågat minsann:)

      Radera
  5. Rostade grönsaker är sannerligen ett säkert kort som blir lika gott varje gång, oavsett (nåja) vad man har i!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, kanske inte allt passar att slänga i...:)

      Radera
  6. Ser ut som ett riktigt höjdar recept, ska absolut testas. Hade gärna smitit in i ert kök på middag ikväll. Men hamburgare på grillen var inte fel heller ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kul att höra, hopas du gilalr det! Klart du hade fått smita in i vårt kök, fast du hade iofs inte behövt smita vi bjuder gärna in dej:)
      Hamburgare låter inte fel alls!

      Radera
  7. Ugnsrostat gillas hos oss. Äntligen äntligen kan vi väl säga att sommaren är här? Bäst vi njuter denna veckan, man vet aldrig vad som komma skall! Förutom att vi ska ses hurra!

    SvaraRadera
  8. Så härligt att ni har fått värmebölja!...här får vi nog vänta ett tag till skulle jag tro.

    Det såg verkligen gott ut, ugnsrostat är sååå gott, morötterna brukar vi nästan kivas om de blir så goda.... guu snålvattnet rinner!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så skönt!
      Visst blir morötterna så goda, riktigt söta och smarriga:)

      Radera
  9. Ugnsrostade grönsaker är gott! Och roligt att ha i pumpafrön också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det gott, lite extra crunch skadar inte:)

      Radera
  10. Vet ni, nu har solen hittat till London också! Ingen är gladare än jag! :)

    Gott med egenkomponerat recept som får gott betyg och det ser ju farligt gott ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så härligt, passa på att njuta riktigt mycket!

      Mycket gott, du får ta en test:)

      Radera
  11. Verkar hur gott som helst som vanligt och enkelt att laga, bonus på den!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, så kul att höra. Vi kör gärna på bonusen:)

      Radera
  12. Jag älskar er gul form. Ja, maten också som alltid! Vart kommer den ifrån. Letar efter precis den storleken och formen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vår gula form kommer från Gerbra och den har vunnit i en tävling:)

      Radera
  13. Kycklingen låter riktigt god! Och ugnsrostade grönsaker är ju aldrig fel :)

    SvaraRadera
  14. Låter hur gott som helst!
    Och vilken underbart fin och gul ugnsform ni har, den blir man glad av :)

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!