fredag 8 juni 2012

Amrut, en whisky från Indien!

En stycken ny whisky är provad efter ett hett tips i tidningen Whisky&Bourbon, en single malt whisky från Indien närmare bestämt. Vilken outsider tänker kanske många nu, är Indien verkligen ett whiskyland? Ja, faktiskt, i alla fall föll denna vätska Håkan i smaken. Man ska inte vänta sej en rökig variant när man beställer Amrut, istället är det en fruktig och citrusaktig smak på denna Indier. En mjuk men på samma gång kryddig eftersmak dröjer sig kvar länge i munnen, något som absolut inte gör någonting.
Naturligtvis fick flaskan följa med till Värnamo förra helgen, för var ska väl en Indisk whisky provas om inte på en Indisk matlagningsdag?
Det är alltid roligt att prova lite nytt och inte snöa in på det gamla vanliga - vidga vyerna och så vidare ni vet - och är ni lika Wild and crazy som herrn i köket så tar ni och beställer hem en egen flaska och provar!

Amrut, nummer 447 på systembolaget för 399 kronor. 

I dag har stan varit skådeplats för årets studenter men tyvärr stod vädergudarna inte på deras sida! Mesta delen av tiden så öste det ner från himlen, fast det verkade inte påverka deras glada humör nämnvärt.
På ett av lastbilsflaken stod det en stor grupp killar som helt enkelt gett upp kampen mot de våta kläderna, tagit av sej skjortorna och stod i bar överkropp och dansade. Glädje kan verkligen vara ett bra skydd mot det mesta, tydligen även kyla och regn. Priset för bästa banderoll måste ju helt klart gå till den med texten: 
"Vi tar studenten med en nypa salt - tequila och citron!"

Helgen blir en avslappnad tilldragelse i köket, vi måste ju hämta oss från förra helgens stora drama:) Blir det fint väder spenderar vi den mesta delen av tiden ute. Blir det tråkväder så har vi stora matplaner, Håkan har nämligen en idé för korvtillverkning, nya smaker och kryddor ska testas. Blir det gott så ska ni naturligtvis få ta del av receptet så ni också kan prova. Anki har ett otroligt spännande kakrecept som ska testas, lite nya drinkar ska blandas och ett alldeles eget pastarecept ska se dagens ljus ikväll! Herrejisses, hur ska vi hinna?
Vi får kanske ta tillbaka det där med att det är en lugn helg på antågande...

Ha nu en riktigt skön helg allihopa, ät gott, drick lagom och njut av livet!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

14 kommentarer:

  1. Ja whiskyn är ju som ni hört inte min grej. Önskar att jag kunde gilla det men icke.. Men era helgplaner däremot gillar jag mycket, ska bli spännande att se! Ha en härlig helg, kram!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det kommer vi ihåg, frun här delar absolut din åsikt:) ja, nu behöver du inte vänta längre - resultatet finns att beskåda i ett kök nära dej.

      Detsamma till dej, kramar.

      Radera
  2. Jag luktade på whiskyn i alla fall ;-) Jag dricker annars nästan allt, men inte whisky och inte Baileys. Bad memories...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men kanske om vi kan fixa till en drink på härligheten, skulle det kunna vara något? :)

      Radera
  3. whiskyn inget för mig men maken gillar sådant.Här har studenterna fått sol men kanske inte så mycket värme.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då får du skicka vidare till maken, kanske något som faller honom i smaken?

      Radera
  4. Bad memories av whisky även här, fast om den är fruktig kanske man skulle våga prova. Fast nej, det där hemska memoryt väcks till liv bara jag luktar på den ädla drycken.

    Lugn helg?! Fast jag förstår, det är ju nöjen man ägnar sig åt i köket, inga nödvändiga sysslor, men ändå. Oj, vad ni ska hinna med. Bara att hänga med i uppräkningen gör mig lite svettig :-)

    I Estocolmo har de visst förbjudit studentflaken vilket är himla synd för det är kul att kolla in och det livar verkligen upp staden och ger den rätta känslan den här tiden i juni. Men men. Kanske det räddar livet på en och annan student som inte ramlar av.

    Hoppas ni får en toppenhelg!

    Kram + kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men, tänk att en dryck kan orsaka så många dåliga minnen... fast det är säkert inte helt ovanligt:)

      Ja det är ju så det är, inte sant, rena meditationen? Äsch, det var (som det brukar vara här) enkla och snabbfixade godsaker och drinkarna svalkade gott!

      Ja, det ser onekligen totalt livsfarligt ut när vissa flak kommer förbi, man håller andan och hoppas inget ska hända.

      detsamma önskar vi dej, kramar.

      Radera
  5. Önskar att jag kunde gilla whiskey, det verkar ju liksom lite spännande sådär. Men icke. I går drack gästerna mina en som de var väldigt nöjda med "Highland park 1990" Jag smakade och hoppades men nej...
    kram på er

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det är lika för den kvinnliga hälften här också, det går icke. Highland park jag jag (Håkan) köpt och provat, men bara den 12 och den 19 åriga, och de smakade riktigt bra. Precis så det ska smaka:)

      Radera
  6. Ha en trevlig helg ni också!
    Whiskey är absolut ingen favorit för mig men min sambo älskar det så jag tipsar honom om denna!

    SvaraRadera
  7. Kul att ni tog med flaskan även om jag inte tycker om det så smakade maken på den. Låter som en bra helg, njut och laga mycket gott som vi får ta del av framöver på bloggen. Önskar er en riktigt fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, han gjorde ju det, visst gillade han den också? Tror även Olof tyckte den smakade bra.
      Förts resultatet från lördagens kockning är på plats, fler kommer snart:)

      Detsamma till dej vännen!

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!