onsdag 4 juli 2012

Gott med färska bär, både till frukost och som efterätt. Och tiden däremellan...

Äter ni aldrig frukost i ert kök, var det någon som frågade Håkan här om dagen. Klart som korvspad att vi gör, och idag när vi har lite "lillesemester" så blev det som en helgfrukost med lite längre sittning och gottigottgott på tallrikarna.

Färska frukter och bär passar lika bra till frukost som efterrätt eller mellanmål!
I dag blev det jordgubbar, blåbär och nektariner i en tallrik med krämig grekisk yoghurt. Vill du ha det lite sötare i smaken så går det finfint att ringla över lite god flytande honung.
River du över lite choklad så har du en smaskig efterrätt...

En av fruns favoritfrukostar när det firas helg är en källarfranska med kaviar och ett glas med iskall O'boy...
På Håkans macka ligger det oftast en hel drös av pålägg, gärna salami, majonäs och tomatskivor som tillhör favoriterna bland påläggsmix.

Och därför, helt osökt, kommer vi in på ett paket som dök upp i posten och som bl.a innehöll en burk majonnäs. I trälådan låg det dessutom  lite olika sorters dressingar, bbq-sås och salsa - allt från Hellman's. Hitintills har vi haft avsmakning på majonnäsen både vanlig och med wasabismak, bbq-sås och vitlök/örtdressing och utlåtandena lyder:
Vanlig majonnäs; inte helt i vår smak lite tråkig och menlös i smaken:(
Wasabimajo: helt i vår smak, här snackar vi duns i munnen!
Vitlök/örtdressing; absolut god, krämig och en lagom smak av vitlöken.
Bbq-sås; delade meningar råder pga av den tydliga röksmaken. något som Anki inte alls gillar men som Håkan tycker riktigt mycket om. Kan det möjligtvis bero på timmarna som han spenderar i rökeriet på jobbet?  

Och då kommer vi osökt in på jobbet och fler paket, Anki kom nämligen hem med finaste sommarpresenten från jobbet igår. Chefen hade plockat ihop lite av livets nödvändigheter i en liten påse, allt som behövs för att överleva sommaren:) 

Smaklig spis! / Anki och Håkan

10 kommentarer:

  1. Krämig yoghurt med färska bär är ingen dålig start på dagen, gott! Roligt med överraskningar, vilken omtänksam chef Anki har!

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig frukost! Och vad roligt med paket! Den där frukosttallriken kan till och med få mig att vilja äta frukost vilket jag tyvärr slarvar med till vardags. Om det blir något så blir det ungefär samma som på den tallriken fast söndermixat och ner i ett glas... På helgen däremot blir det ordentlig frukost.

    Njut av lille-semester och sedan framför allt store-semestern!

    Kram + kram

    SvaraRadera
  3. Va? gillar ni inte Hellman's vanliga? Bästa köpemajon nu? Jag fixar inte de 'svenska' med sin konstiga smak. Smaken är som baken... :)

    SvaraRadera
  4. Det är alltid gott med frukost. Vad kul med lite paket!! Jag gillar oxå Hellmans vanliga majo!!

    SvaraRadera
  5. Jag älskar också Hellmans! Vanesak kanske?

    Jag blir lite nyfiken - VAR trodde er gode vän att ni åt frukost om inte i köket??? Sängen? Framför TVn?

    SvaraRadera
  6. Älskar bär och yoghurt till frukost och dessutom älskar jag presenter!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  7. Så härligt med lillsemester! Färska bär kan jag ät alla tider på dygnet. Men vilken gullig sommarpresent Anki fick från sitt jobb!

    SvaraRadera
  8. Färska bär är gott i det mesta men till yoghurt (och gärna med lite honung i) mums säger jag :)

    Härligt med lill-semester sådär mitt i veckan. Vår storsemester flyter på, underbart om ni frågar mig, kram!

    SvaraRadera
  9. DEn där wasabimajon var supergod till lax. Provade några av dressingarna i går. Godkända!
    Så underbart att frossa i frukt och bär just nu!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!