torsdag 27 september 2012

Finfin förrätt.

Tjoballoo, hektiskt värre är det idag för Mårtenssons, ni kan tro svitten lackar i pannorna. Håkans panna är blank eftersom han jobbar och sliter i köket på GeMa så att allt ska vara redo för en tidig hemgång i morgon. Min panna blir lite blänkande på hemmaplan där det just nu packas och förbereds i hemmet inför stundande helgs äventyr. Vi ska nämligen på date med en grupp väldigt trevliga matbloggare, vi ska kocka, ta en tur på Österlen och kolla in olika spännande ställen som har med mat att göra (så klart), sova på hotell och så ska vi ju naturligtvis äta och dricka supergott! Det ska bli så kul att få återse flera bekanta ansikten och så spännande att få se några nya.

Ni andra ska ju naturligtvis också få njuta av god mat till helgen så vi tänkte tipsa er om en väldigt god förrätt som du gör hur enkelt som helst. Går väldigt bra att förbereda dagen innan den ska avnjutas, röran blir nästan godare om den får stå till sej lite grann. På en tallrik lägger du tjusigt upp lite kallrökt lax och så stör du lätt nonchalant lite ruccolasallad och parmesanost över. En citronskiva, några goda kex och till sist en klick ruccolacrème och voilà, du är färdig att hugga in!

Denna serverades vi hemma hos Carina och Affe, tyvärr lite dåligt foto men det är så det kan bli när resekameran är med. Vi har skrivit om efterrätten tidigare (här) som var så väldans god. 

Ruccolacrème  ca 10 port
2 dl ruccolasallad
1 vitlöksklyfta
250 g kesella
1 dl matlagningsyoghurt
salt och svartpeppar
Mixa sallad och vitlök i en mixer och blanda med kesella och yoghurt. Smaka av med salt och peppar. 

Nej, nu måste jag rusa vidare, för som om det inte räcker med förberedelser inför helgen så är det dessutom premiär ikväll för höstens quizzkvällar för "Team kafka"... Bäst att plocka fram uppslagsböckerna och plugga lite så vi kan gå hem med vinstpotten ikväll igen:) Håll bara tummarna som vanligt så ska det nog gå vägen!

Smaklig spis! / Anki (och Håkan)

16 kommentarer:

  1. Önskar er en finfin helg och håller tummarna för er ikväll :)

    SvaraRadera
  2. Jag säger bara JIPPI! Jag ringer när jag närmar mig Ystad.

    Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi kan bara hålla med dej! Gör så, vi svarar:)

      Radera
  3. Hoppas ni får en fin helg med många goa matstunder och erfarenheter att lagra i minnesbanken!

    Kramen
    Malin

    SvaraRadera
  4. Supergod röra som jag kan tänka mig till fin rökt skinka också kanske?

    Förstår att det är fullt upp och schysst att Håkan kan komma loss lite tidigare imorgon.

    Lycka till ikväll och ses i morr'n!

    Kram + kram

    SvaraRadera
  5. Hoppas ni får det super i helgen:) Kram

    SvaraRadera
  6. mmm, nomnom! det där ser kanongott ut, jag är sämst i världen på förrätter så alla förslag (som inte innehåller skaldjur) mottages tacksamt här vill jag lova!

    hoppas ni får det riktigt, riktigt toppen i helgen (klart att ni får! :)) och att alla hinner med tåg och kommer ihåg att det är denna helgen ni ska ses osv ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vassego Pernilla, då får vi väl se om vi kan komma med fler bra förslag:)

      Tack, det blev så himla bra!

      Radera
  7. Har lagt fram en liten hög packning men vet egentligen inte alls vad jag ska ta med mig. Men det spelar mindre roll. Bara jag kommer i väg!! Ska bli sååååå kul!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilkne tur att både du och packning kom fram! Och att vi hade kul!!!!!

      Radera
  8. Ruccolacreme har jag smakat tidigare, men inte serverad så här. Vilket låter som en toppenkombo.
    Snart ses vi igen! Iiiii...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Toppen, absolut!

      Ja, det gjorde vi, tänk nu är det snart dags för nästa:)

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!