torsdag 11 oktober 2012

Chockad råbiff

Tänk så häftigt det är när man fortfarande kan överraska varandra efter snart 17 år tillsammans och att man dessutom kan överraska sej själv på samma gång är ju bara ännu häftigare!

Vad vi snackar om? Jo något så enkelt som en råbiff på en tallrik, på en restaurang, som nu har lett till råbiff på en tallrik hemma i vårt eget kök också. När vi var nya i sambolivet så försökte Anki få med råbiff på menyn en gång men det blev mött av ett absolut NEJ från Håkan, aldrig i livet att han skulle stoppa i sej någon rå biff! Så Anki fick snällt själv käka sin råbiff medan Håkan stekte på sin på järnet innan han högg i på den.
Men när vi i våras var och käkade på en av stans restauranger så flög "något" i karln och han beställde in råbiff till förrätt! Snacka om att bordsdamen nästan trillade av stolen av chock när han dessutom deklarerade högt att "den smakade riktigt bra" och att "detta ska vi ha hemma snart"! Say what?!
Underbart:)

Så nu har premiären skett, vi har "tillagat" vår egen råbiff, ätit den båda två och överlevt, både mat och chock... Frågan är nu, överlever ni?

Måtten på tillbehören är ungefärliga och så som vi tog till båda två. Hur mycket och vilka tillbehör avgör ni helt och hållet själva:

Råbiff   2 port
250 g oxfilé
4 msk kapris
2-4 msk hackad rödlök
4 msk hackade inlagda rödbetor
1 klick riven pepparrot
2 msk ättiksgurka
1 äggula/biff
Mal filén i din köttkvarn, har du ingen så be om att få den mald i affären du köper den i.
Forma färsen i två biffar och lägg upp på tallrikar. Lägg tillbehören i olika högar runt biffen och avsluta med äggulan på toppen av biffen.
Hugg i!

Okej då, så var det den där make-over bilden som vissa av er har bett om. Vi gör ju verkligen vårt bästa med att uppfylla era önskemål, ja inom rimliga gränser förstås, och denna gången ska inte vara annorlunda.
Ni skulle bara veta hur många foton som har tryckts av för att få till detta, så håll till godo för bättre än så här det blir det inte:

Det blev väl en si så där 15 centimeter som försvann där i ett nafs...

Slutligen så kämpar vi på med nya datorn, inte helt enkelt att få över allt som ligger på den gamla trotjänaren, det är en hel del foton, texter och annat som vi samlat på oss och som överförs. Sen gäller det ju dessutom att läras sej allt nytt, nya program och liknande...
Tekniska? Vem?

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

26 kommentarer:

  1. Råbiff... Jag behöver väl inte skriva vad jag tycker om det? Hoppas du kommer till jobbet imorgon...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha Lisa, vi visste väl det!!! Ingen fara, kära du, premiären klarades av för flera dagar sedan så du behöver inte oroa dej (inte för det iaf..., med annat vet man aldrig)

      Radera
  2. Nja, råbiff tror med bestämdhet att det inte blir hemma hos oss...
    Men din frisyr gillar jag skarpt!! Kvinnligt och jättesnyggt!! =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej då, du är ursäktad Malin:)
      Men bara för att du gillar frisyren!

      Radera
  3. Vad FIN du blev Anki!! Imorgon är det mitt som åker av - är så förbenat trött på den här rishögen till hår så jag kommer nog ha något liknande ditt nästa gång vi ses :=)

    KRAM!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Charlotta! Då ser vi fram mot att få se din make-over också, spännande! Visst är det skönt när man bara bestämmer sej att nu får det va bra, av med det!

      Kramar

      Radera
  4. Jättesnygg frisyr! Ditt ansikte blir väldigt fint med håret på det viset! Page är ursnyggt!

    Senast jag åt råbiff var på Urban Deli på Söder i Stockholm. Underbart gott! Bra kvalitet på köttet krävs, men det är ju självklart, eller hur? Kramar till er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar, trivs väldigt bra i det (ja frisyren då alltså).

      Ja, en råbiff kräver sitt kött, off course, ingen fläskfärs här inte:)

      Kramar till dej.

      Radera
  5. Vad fin du är, passar dig perfekt!

    När det gäller råbiff däremot är jag lite tveksam... Den får paret Mårtensson behålla för sig själva ett tag till.

    Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar!

      Ingen fara Malin, man kan inte gilla allt. Vi behåller den gärna:)

      Kramar

      Radera
  6. Rå-say-what?! För att härma skribenterna själva :-) Jag är inte lika modig men Håkan är ju lite äldre än mig så jag har ju fortfarande lite tid på mig att komma ikapp med sen debut jag också! Kanske...

    Ursnygg fru Mårtensson! Klär dig verkligen. Det är bara att gratulera till både ny lyckad frisyr o att överraskningarnas tid inte är över med 17 års gemensam historia. Även där är vi lika. Så många år har jag hängt ihop med min gubbe oxå. Snart 18. Visst är det häftigt!

    Kram + kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nähänä, du är inte på samma sida då, men du är ursäktad Lotta. Men man vet ju aldrig, kanske när du blivit lite äldre då:)

      Tackar för det, kul att höra!
      Tänk att vi är samma där också, en mycket bra årgång och häftig är vi med andra ord.

      Kramar

      Radera
  7. Snygg frisyr Anki, passar dig jättebra!

    SvaraRadera
  8. Jag älskar verkligen en fin råbiff och hävdar bestämt att det är bland det godaste man kan äta!

    Hm kanske skulle man göra det i stället i helgen, nu blev jag riktigt sugen på det.
    Trevlig helg. kram Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt att höra att det är fler än vi!

      Detsamma till dej.

      Radera
  9. Råbiff, ja tack absolut! Det gillas mycket av frun i huset, de övriga tar nog helst sina lätthalstrade. Gud, nu drömde jag mig bort till en helt ljuvlig råbiff jag åt på en mysig bistro i Montreal, ah...vill dit nu;). Vilken snygging du blev Anki (ja inte för att du inte var det innan), klär dig jättebra. Hade ungefär samma frisyr när jag klippte mig sist men när jag ser dig så inser jag att jag akut behöver boka en tid hos frissan själv! Ha en underbar helg! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanon Gun, visst väl att vi kunde lita på dej:)

      Tack så mycket, känns så bra. Då ser vi fram mot din förändring då också?

      Detsamma,
      kramar

      Radera
  10. Vilken snygg donna, wow! ;)
    Säg till om ni behöver utbildning... en gammal avdankad IT-konsult som jag är kan säkert bistå er ;)

    Nähä, ingen råbiff hos oss. Kram på er och trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, tacka ska du ha fina Amy!
      Ja, det kanske inte skulle vara helt fel, tekniken är underbar, speciellt när den funkar. Just nu tycker vi att vårt kök har en väldigt mysko färg, inte alls likadan som den var på andra skärmen... mysko...

      Nej, men det kan vi absolut förstå, kanske en rödbetsvariant istället? Genast sätter du igång våra funderingar på hur man kan göra en vegetarisk variant...

      Kramar till dej också!

      Radera
  11. Jag gillar verkligen råbiff. Tycker att det är supergott. :-D

    Och frisyren var väldigt snygg. =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Se där, det finns några till ändå:)

      Tackar, tackar!

      Radera
  12. Så fin du blev Anki!!! Jag skulle gärna vilja halstra biffen något, lite rått i mitten men inte för mycket. Men det måste vara riktigt fint kött!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar!
      Ja, köttet måste vara riktigt bra, annars får det vara.

      Radera
  13. Skoj att få bli överraskad av varandra efter år tillsammans, tror det är en bra krydda. Tänkte att vi på lördag ska ha råbiff till förrätt, har ni förslag på varmrätt som skulle passa ihop med förrätten? Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det säkert så Eva, det är spännande att upptäcka nya saker hos varandra och få bli överraskad!
      Och ojojoj, vilket huvudbry du har gett oss ☺ du kan tro att vi har kliat oss i huvudena och funderat massor på den där huvudrätten! Vi brukar nästan alltid ha råbiff som huvudrätt, men varför inte servera någon form av soppa till huvudrätt eller kanske en lättare pastarätt eller varför inte en risotto?
      Det bör ju nog inte vara en alldeles för mastig varmrätt, typ kött, sås och potatis, utan något lite lättare med färre ingredienser. Fisk skulle också kunna gå, det är ju inte så tung mat, varför inte något med färsk tonfisk?

      Hoppas vi har kunnat vara till någon liten hjälp och att er middag blir lyckad och god,
      stora kramar!

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!