onsdag 27 mars 2013

After eight tårta

Ibland trillar vi över recept som vi genast känner att vi bara måste prova fortast möjligt och idag blir det just ett sådant som vi vidarebefordrar till er. Anki fick nämligen en hög recept av Bodil på jobbet som hon tänkte att vi kanske var intresserade av att kika lite närmare på. På en av lapparna fanns det med en cheescake med after eight i, eller som Håkan säger "Ette åtta", som genast fick vår uppmärksamhet. En lättfixad tårta med smak av mint, ja ni hör ju själva, inte kunde vi låta en sån godsak passera oss förbi?
Det visade sej vara precis så gott som det lät, men det ni ska tänka på här är att göra kakan samma dag som ni ska servera den annars har bottnen en tendens att bli lite blöt...
Dekorera på valfritt sätt, vi la på en hög färggranna minimarshmallows och klädde kanten med after eight:


After Eight cheesecake  8 port
125 g digestivekex
50 g smält smör
Krossa kexen och blanda med smöret, tryck ut i botten på en pajform med avtagbar kant.
Ställ i kylen under tiden du gör fyllningen.
Fyllning
200 g philadelphiaost
200 g after eight
3 dl vispgrädde
Vispa grädden i en skål.
Smält after eightbitarna.
Blanda samman grädde, ost och choklad och bred smeten över bottnen.
Ställ i kylen ca 1 timme innan du serverar den.
Gör helst cheescaken samma dag som den ska serveras, får den stå för länge så blir bottnen blöt.

Är ni inte sugna på cheescake med mintsmak i påsk så kanske dessa förslag kan passa bättre:

Inga större påskförberedelser har vi detta året, vi brukar inte påskpynta eftersom det känns som det pyntet knappast hinner ner från vinden innan det ska gå i retur... En härlig blomsterkvast lär säkert hitta hem till oss, lite blomsterfägring får kanske vårkänslorna i svall? Så klart blir det god mat och dryck, men det blir det ju annars också:) Frun har passat på att fixa sig påskafin i håret idag i alla fall, inga fjädrar eller så men en bra bit fick falla offer för saxen, så nu är hon redo för festligheterna på Blåkulla!
Hur gör ni, går ni "easter, all in" eller kör ni en light version?

Smaklig spis! / Anki och Håkan

36 kommentarer:

  1. Ni gör så mycket gott. Den där tårtan ser farligt god ut! :) Namnam!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, så kul att det gillas! Farlig, absolut:)

      Radera
  2. Nom nom, gillar inte så mycket mintsmak men klart får man en sådan här tårta tror jag inte någon tackar nej minsann :)

    Lightversionen körs hos oss... någon enstaka påskpynt som barnen gjort och så lite påskris med fjädrar i... vi ses på Blåkulla Anki! ;) Kram på er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klart man inte ska tacka nej, man kan ju bli överraskad:)
      Härligt att pynta med barnens alster, det är det bästa pyntet som finns!
      See you,
      kramar

      Radera
  3. Ooohh jag finner inte ord:) Choklad!!!

    SvaraRadera
  4. Så smidigt och gott. recept som gillas av mig, absolut!

    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det bara bäst när det är på det viset!

      Radera
  5. åhhh vad det lärt gott tack snälla för receptet : ) påskkram Sofia

    SvaraRadera
  6. Som vanligt bjuder ni alltid på något gott här i ert kök! Jag går alltid hungrig härifrån men fylld med nya idéer om vad jag ska lag/baka för något den närmsta tiden.

    Här hemma blir det en easter light. Jag skulle egentligen varit bortrest men ändrade planer och jag ska nu vara hemma. Så jag får se vad jag ska hitta på för skoj.

    Kramar:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kul att du gillar det du ser och att vi kan inspirera, det gör oss så glada!

      Ja, ibland blir det ändrade planer, hoppas du får en riktigt bra påsk på hemmaplan,
      kramar

      Radera
  7. Men åh, After Eight som är så gott! Vad skulle kunna gå fel med detta liksom!

    SvaraRadera
  8. Men gud, vad ni frestas! Den här tårtan alla dessa som ni lagt ut och länkat skulle jag vilja äta till alla måltider! ;) Det är en riktigt godisgris som lever i mig! ;) Så bäst att stänga ner sidan annars dreglar jag ihjäl mig! ;)
    Ha en underbar torsdag!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  9. Har lite svårt för mint, men en liten bit after eight kan vara riktigt smaskigt. Vi firar påsken i Skåne, det vill säga att vi kommer äta så mycket mat att svärföräldrarna kommer att få rulla hem oss igen. ;)

    Hoppas att ni får en riktigt trevlig påskhelg och att vädret är med oss!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter som du garanterat får en riktig kanonpåsk:) Då kan det vara värt att rulla ett tag efteråt...

      Tackar

      Radera
  10. Ser jättefin ut!! Gillar mint i desserter .. och cheesecake är alltid så rätt!! Lätt att göra/förbereda och alla brukar gilla det.
    Ha en fin påsk!! =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Väldigt lätt att förbereda var den, bara man inte gör det för länge innan...

      Tackar

      Radera
  11. Vi är alltid på landet över halva påsken så jag får min påskmats-dos där. Andra halvan är vi hemma och gör ingenting alls - DET ser jag fram emot! GLAD PÅSK!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men det låter ju som en perfekt kombination!
      Tack, detsamma till dej.

      Radera
  12. Alltid lika gott med egeninlagd sill. Ramslök är ju fantastiskt så detta får man ju prova.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det, ramslök var väldigt spännande eftersom vi aldrig tidigare smakat det.

      Radera
  13. Gillas, gillas! Choklad och mint - perfekt. Glad påsk till er, kram!

    SvaraRadera
  14. Vi kommer att göra en liten påskbuffé åt oss med ett och annat gott. Den andra för i år, eftersom vi firar påsk två gånger i år när vi gjorde matreportage med den första för över en månad sedan.

    Glad påsk på er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men det låter väl inte helt fel, buffé gånger två!

      Tackar!

      Radera
  15. Vilken snyggotårta! Låter jättegott med smak av ette-åtta. Jag har inte riktigt bestämt mig för vilken påskdessert/-tårta jag ska bjuda på i år. Får nog spana in era förslag lite.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, så roligt att den gillas:) Ette åtta är inte fel det, varken innan eller efter 8:)
      Spana på du bara, hoppas du hittar något som faller i smaken.

      Radera
  16. Åh, både grann för ögat och god för smaken kan jag tänka mig! Synd bara att sambon inte gillar mint (helt galet, I know!).
    Glad påsk på er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt, vi tackar vi för den fina komplimangen! Låter ju hur galet som helst...

      Tackar

      Radera
  17. Men gud så smarrigt, älskar after eight :D Måste provas någon gång!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det smakade riktigt gott av minten, hopas du gillar den.

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!