måndag 22 april 2013

Pizzabullar med vegetarisk fyllning.

Kommer ni ihåg de där pizzabullarna vi skrev om förra måndagen? Dom med bacon, svamp och ost? Om man nu inte vill stoppa bacon i dom bullarna, av en eller annan anledning, så ska det inte hindra bullbaket alls, nej då. Pizzabullar kan man nämligen göra med en väldigt god vegetarisk fyllning också kan ni tro!
Fru Mårtensson fick nämligen den synnerligen geniala idéen att ge sig på en egen variant av vegetarisk fyllning där först en pesto kletades på för att strax följas av mozzarellaost, strimlade bitar av soltorkade tomater och lite riven parmesanost. Hej hopp så goda dom blev då...

Grundreceptet är precis samma som det vi tidigare lagt upp, men för enkelhetens skull så kommer det i repris här och hack i häl kommer fyllningen. Eftersom det stod en burk färdig pesto i vår kyl så fick det bli det på våra bullar, men vill ni verkligen glänsa i köket så gör ni enkelt er egen, ett recept hittar ni här.


Pizzabullar   ca 30 st
50 g jäst
½ l mjölk, fingervarm
3 msk olja
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
5 dl grahamsmjöl
8-9 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en skål och rör ut den i lite mjölk.
Häll i resten av mjölken och blanda i olja, salt, socker och ägg.
Rör i båda mjölsorter (spara lite av vetemjölet tills det är dags att baka ut bullarna) och arbeta samman degen några minuter.
Täck över skålen med en bakduk och låt den jäsa minst 30 minuter.
Lägg degen på ett mjölat underlag och arbeta snabbt ihop den innan du delar den i två delar.
Kavla ut degklumparna till rektanglar, 30*40 cm, och börja lägga på fyllningen.
Bred först på peston och lägg därefter på mozzarellabitarna, tomatstrimlorna och parmesanosten. 
Rulla ihop degen från långsidan, som du gör med kanelbullar eller rulltårta, och skär den sedan i bitar, ca 15 stycken per rulle.
Lägg bullarna på bakplåt med bakplåtspapper och låt dom jäsa under bakduk 20-30 minuter.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda dom mitt i ugnen på 225 grader 12-15 minuter.
Fyllning
pesto 
2-3 paket mozzarellaost, rivs i strimlor
soltorkade tomater i strimlor, efter eget tycke och smak
2-3 dl riven parmesanost

Så kom och gick denna måndagen i en flygande fläng med vårsol på himlen och fågelkvitter i buskarna. För Håkans del har det experimenterats i köket på jobbet, ett nytt pålägg har sett dagens ljus och ska nu testas i delikatessdisken. En benfri kotlett som rullats i paprikapulver, saltats och kryddats för att till sist kallrökas, visst vattnas det i munnen så säg? Har ni turen att vara i krokarna av affären så finns den skivad i disken!

Annars så är det mest en uppdatering av vår mobiltelefon som "ännavänds" i köket... Ska vi, ska vi inte. Vi fick ju höra nu i helgen att det är dags för det, tydligen är det mammutar som inte har instagram och då lär väl det betyda att det är amöbor som inte ens har en Smartphone:)
Eller hur var det nu...?

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

20 kommentarer:

  1. En fyllning som faller mig i smaken, jättegott! Ja, det skulle vara trevligt att följa er på instagram också :) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra att den faller i smaken, det gjorde den här också:) Nu var det då en ny mobil som diskuteras, instagram har vi inte nämnt, en sak i taget...:)

      Kramar

      Radera
  2. Mmm så gottigt!
    Trevlig dag önskar jag er
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jajamensan:)
      Tackar, detsamma till dej.

      Radera
  3. Den här fyllningen sparar jag! Snart är det dags för alla mysiga picknickar! Då vill jag ha i min picknickkorg dessa smarriga pizzabullar!
    Det skulle vara roligt att följa er på instagram! :)
    Ha en toppen tisdag!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spara på bara, hoppas det kommer till nytta.
      Instagram... det får vi se hur det blir med det...

      Tack, hoppas du också haft det!
      Kramar

      Radera
  4. Hoppas att ni hade en riktigt fin lördag tillsammans med de andra! Önskar så att jag kunde varit med men well, ibland krockar saker helt enkelt. KRAM!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det hade vi absolut, synd att du inte kunde hänga med då också men det var ju absolut ett giltigt skäl:) Hoppas du hade riktigt trevligt!

      Kramar

      Radera
  5. Den här fyllningen har jag testat, blir så himla gott så!

    Har lite abstinens nu... vill höra er fina skånska NU! ;) Kram på er härliga, roliga människor! Hälsa Håkan att det kommer något på kontot inom kort, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Där ser man, great minds think alike - du och frun har alltså samma fantasi vad gäller mat, kunde väl nästan ana det:)

      Men visst har man abstinens, som vi har skrattat tillsammans - tack för underhållningen granne:) Men till sommaren, då får du stillat din abstinens!

      Kramar till dej, du fina småländska!

      Radera
  6. Pizzabullar bör man ha på lut i frysen för mellanmål, det hör jag det. Innan träningen kanske? Eller istället? ;)
    Tack för en fin helg! Det luktar gott och rökigt i hela kylen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men Kim, det är ju du som ska ha stort tack för att du ordnade allt så bra, gott och trevligt! Hoppas det ska smaka gott också!

      Träning är det ju bara att tugga på bullarna så det blir lite winn-winn oavsett hur man räknar:)

      Kramar

      Radera
  7. Detta sparas oxå. Perfekt till picnic!!
    Jag känner mig definitivt som en mammut som inte heller har instagram, jag laddade ner appen och loggade in, men har inte kommit längre än så!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst passar det finfint till kommande picnicar, kanon att ha i frysen när andan faller på.
      Vi har inte ens nått Mammutstadiet, vi har inte ens en sån där telefon man kan ladda ner appar på eller ens surfa på:) Inte än i alla fall...

      Radera
  8. Är nog jättegott! Precis som det förra förslaget. Har tyvärr inte hunnit med att besöka er på ett tag så oj! vad förvånad jag blev när jag tittade in nu. Jag trodde faktiskt att jag hade kommit till fel kök. Vilken ny snygg, fräsch och pigg design på bloggen. Det är kul att byta ibland. Går själv och funderar på något nytt. Men det är svårt att få tiden att räcka till just nu..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, men man kan ju inte hinna med alla besök, vi har inte heller haft världens tid senaste veckorna, men vi försöker hinna ifatt nu. Det är ju så mycket gott att läsa in sej på överallt:) Men ibland får man helt enkelt prioritera...
      Tack, så kul att höra att du gillar vår renovering, vi tycker faktiskt att det börjar kännas riktigt bra också:)

      Radera
  9. Jag tar gärna båda sorternas pizzabullar! Bra idé att smeta på pesto :-)

    Ja, ni. Mammutar, amöbor eller urtidsdjur. Kan vara dags att uppgradera lite där. Precis som ni har gjort med bloggen. Igen! Vad fint det blev med bakgrunden. Nu ramas det in jättefint!

    Ha en fortsatt fin vecka - hoppas ni har hämtat er från helgen och hade en bra resa hem.

    Kram + kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det får du så gärna göra så, pesto är väldigt bra idé att smeta på - både här och där:)

      Åh ja, vi får väl ta och ta tag i det där och flytta in i 2000-talet, vi också:) Ja, det känns lite som att det mjukar upp lite, lite mer hemtrevligt som Håkan sa:) Tack!

      Visst har vi hämtat oss, vi längtar redan efter nästa gång:)
      Kramarna

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails