måndag 6 maj 2013

Fest i dagarna tre:)

Jajamensan, ni läste helt rätt, vi har fest i köket i dagarna tre! I lördags var det ju som bekant festligheter med mexicanskt tema och igår, som vissa av er redan har koll på, så fuskade vi lite och firade vår bröllopsdag en dag i förskott. Som ni kanske redan räknat ut så är det alltså vår "riktiga" bröllopsdag idag så vi fortsätter vårt firande lite till, fast ikväll på lite mer stillsamma manér. Vi håller oss till en rätt och det är råbiff som står på menyn.


Tro nu för all del inte att det var något vansinnigt galet firande igår, vi bubblade med Per Morbergs mousserande vin och till det smaskade vi på allehanda skaldjur, lite av en skaldjursfrossa med andra ord - en av de bästa frossorna man kan få om ni frågar oss. Eftersom det fanns lite god chokladkaka över från i lördags så blev det efterrättsrester också, bästa resterna om ni frågar oss... Bubbelrecension, skaldjursrecept och chokladkakerecept ska ni få ta del av så klart så fort vi har fixat och trixat lite med fler bilder på godsakerna.


Några bilder som redan är färdigfixade är fotona på vår senaste fiskgratäng, Håkans egen "hittepågratäng", som vi smaskade i oss förra veckan, herrevårje så god den blev. Riktigt syrlig sås där oreganon passade så bra till i smaken, många olika grönsaker i såsen och framförallt tomaterna gav både fin färg och smak. Naturligtvis så kan du variera grönsakerna efter vilka sorter du har hemma och som du föredrar, kanske broccoli, blomkål eller fänkål?

Fiskgratäng med torsk  2 port
400 g torskfilé
2 stora tomater, klyftade
2 vitlökar finhackade
2 små gula lökar finhackade
2  morötter, slantade
1 näve sugar snaps
1 röd paprika, i bitar
2 stjälkar stjälkselleri, slantade
1 citron, pressad saft och rivet skal
3 dl crème fraiche
salt och svartpeppar
Fräs lök, vitlök, morötter, paprika och selleri snabbt i olja. Lägg i tomaterna, pressa över citron, tillsätt skalet och krydda, låt det småputtra några minuter. 
Rör i crème fraichen och låt allt puttra en stund till, smaka av.
Lägg fiskfiléerna i botten på en smord ugnsfast form och häll över såsen, ställ in formen mitt i ugnen och gratinera på 225 grader i ca 15 minuter.
Servera med goda tillbehör, vi kan rekommendera potatis till de av er som äter det, såsen är så god så den kräver en bra uppsamlare! 


Och nu önskar vi er alla en riktigt fin ny vecka, en såndär bra vecka med en extra ledig dag:)

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

21 kommentarer:

  1. Gottegrisar är vi allihopa allihopa!!! Grattis igen, bubbla på!

    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Grattis än en gång på bröllopsdagen! Ha en fin vecka, kram!

    SvaraRadera
  3. Grattis på bröllopsdagen sötisar! Önskar er många fler bubblande lyckliga år!

    SvaraRadera
  4. Fina saker ska firas fint (och länge), grattis vetja!

    SvaraRadera
  5. Grattis, grattis, ni ser ut att ha njutit!

    SvaraRadera
  6. Grattis, grattis, grattis! Länge leve kärleken! Klart ni ska fira, skräp vore väl annars. Och gott ser allting ut - som vanligt!

    SvaraRadera
  7. Fira kan man aldrig göra för mycket!:) Hurra för er!

    SvaraRadera
  8. Fira ska man ju alltid göra i dagarna de tre... ;)
    Grattis på bröllopsdagen! :) Kram

    SvaraRadera
  9. Det är nog så att vi matbloggare är ena rediga livsnjutare! Charlotta och jag pratade om det för någon dag sedan eftersom både de och vi får gliringar ibland från folk som tycker vi njuter/unnar oss godsaker hela tiden. Men hey, livet är för kort för att dricka dåligt vin. Vem vet hur länge vi lever. Jag tycker minst ni ska fira i dagarna tre. Att vara lyckligt gift är en fin skatt.
    Jag är mycket nyfiken på vinrecesionen. Har inte hört någon som testat det, så jag ser fram emot att höra er åsikt. Både fiskgratängen och de röda fina godingarna bakom vinet gillas!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo tack, de där gliringarna känns igen...:) Men det är ju faktiskt så, precis som både du och Charlotta säger, att vi vet ju inget om morgondagen och vad den har med sig. Därför, tycker i alla fall vi, att det gäller att ta alla tillfällen i akt till att fira, högt och lågt!

      Radera
  10. Stort grattis på bröllopsdagen! Och så klart att den ska firas! :)
    Fiskgratäng låter såååå gott! :)
    Ha en toppen dag! :)
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  11. Grattis till bröllopsdagen! Klart det ska firas, och annat också. Gärna i dagarna tre, varför inte :-)

    Jag får nog börja skämmas lite grand inser jag, här är vi i maj månad och jag har ännu icke lagat något fiskrecept... Jag har ätit fisk ja, men inte gjort själv. Fy på mig. Men jag vet var jag ska hämta recept när jag tar mod till mig i alla fall - tack för all fiskinspiration!

    Kram + kram

    SvaraRadera
  12. Stort grattis på bröllopsdagen!! Underbart att ni firar ordentligt - klart man ska göra det!

    Stor kram

    SvaraRadera
  13. Stort grattis till er! ;) Fiskgratängen verkar ljuvligt god.

    SvaraRadera
  14. Vad härligt det låter med firande! Stort grattis på årsdagen!

    SvaraRadera
  15. GRATTIS till er finisar : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  16. Grattis!!!! stor kram på er:) Länge leve kärleken.
    Och helt rätt att festa i dagarna tre! Slå till på fyra nästa gång:) Det hade jag gjort!

    SvaraRadera
  17. Grattis till er:) ser riktigt gott ut det där!!
    Ha en fantastisk kväll!
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  18. Vilken mumsigt inbjudande och färggrann gratäng! Vill ha!!!

    SvaraRadera
  19. Tack till er alla för era gratulationer, ni är för goa!
    Kramar till er från oss.

    SvaraRadera
  20. Lite försenat grattis på er bröllopsdag! Kramizar!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails