lördag 4 maj 2013

Fiesta!

Just nu råder det febril verksamhet i köket, vi fixar och donar inför kvällen. Vi ska nämligen ha en liten middagsbjudning dock inte i vårt eget kök, nej vi flyttar ner till Carina och Affe i kväll. Så alla röror som just nu rörs ihop får vacker ta och följa med oss dit! Middagsbjudningen är en del i vårt uppdrag som ambassadörer för Heinz Hot Sauces, för det vet väl alla att ambassadörer springer på middagar titt som tätt när dom inte håller i egna bjudningar? Vi ska naturligtvis inte vara sämre:)
Eftersom det är lite av ett mexikanskt tema på partajet så tänkte vi att detta receptet skulle passa bra att testa, tortillian gör vi helt enligt receptet (hör och häpna!) men salsan, eller guacamolen, gör vi helt i vår egen stil:

Härliga färger från mexikanska flaggan kom vi på:) 

Guacamole
1 dl matlagningsyoghurt
1 dl lätt crème fraiche
ca 10 cm purjolök, fint hackad eller salladslök
1 stor tomat, hackad
10-15 droppar av Heinz Hot Sauce Green Jalapeno
2 msk finhackade korianderblad eller 1 krm torkad koriander
2 avokados
2 msk pressad limejuice
salt
Rör samman matlagningsyoghurt och crème fraiche.
Blanda ner tomat, lök, koriander och droppa i jalapenosåsen.
Gröp ur och mosa avokadon grovt, det ska vara lite bitar i den.
Pressa limen över avokadomoset och vänd sedan ner det i tomatröran.
Smaka av med salt och eventuellt mer lime och jalapenosås.


Så klart tar vi även kameran med oss till uterummet så en liten uppdatering är att vänta. Olé!

Ha nu en riktigt härlig lördag, hoppas ni njuter av det fina vädret och har det bra därute!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

11 kommentarer:

  1. Spännande att få se sedan bilder på vad ni åt på middagen! :)
    Guacamole låter mycket gott! :)
    Ha en toppen lördag med massor med god mexikansk mat! :)
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Löve guacamole! ha en härlig dag och kväll!

    Kram kram

    SvaraRadera
  3. Guacamole bara måste man älska! Mmm! Ha en skön lördag! Kramar!

    SvaraRadera
  4. Yummy! Ha en fin lördag, kram!

    SvaraRadera
  5. Älskar mexi-mat!! Är ju perfekt som plock och buffémat.
    Har ju äntligen bokat resa till vintern och det blir just Mexico vi åker till !!
    =)

    SvaraRadera
  6. Kan inte bli annat än gott gott gott!
    Nu önskar jag att jag köpt avokado och gjort en Guacamole till köttet. Nyss var det aubergine jag muttrade att jag inte hade hemma när jag kika in hos Amy...
    ha en skön kväll! Lena från Make a head food

    SvaraRadera
  7. Nu vet jag redan (som jag misstänkte) att ni haft en riktigt god lördag!

    SvaraRadera
  8. Så gott med guacamole... och ni har en egen liten variant, me like!

    SvaraRadera
  9. Ah, passade ju bra med Mexicansk så nära 5 maj. Hoppas ni fick goda margaritas också till middagen :)

    SvaraRadera
  10. Gott gott med mexikanskt tema! Guace skulle jag kunna äta frukost, lunch och middag alla dagar i veckan - så himla gott!

    SvaraRadera
  11. Guacamole är så gott, och det är roligt att den kan göras på så många olika sätt. Min brukar inte innehålla många ingredienser, utan den brukar jag göra på avokado, vitlök, cayennepeppar och lite salt. :-) Även er version låter väldigt god.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails