torsdag 23 maj 2013

Köttfärsfyllda cannellonis

Onsdagen kom  och gick i en flygande fläng här i köket, knappt hann vi stiga upp och äta frukost förrän det var dags att gå och lägga oss igen, vart tar dagarna vägen egentligen? Visserligen hann vi med en hel massa, men till sopetippen kom vi aldrig, bilen var upptagen, så det får vi ta någon annan dag. Men allt annat som vi hade på vår "to-do"-lista bockade vi av, inklusive att experimentera fram en middag som vi gått och fnulat på lite tillsammans. Inget avancerat eller märkvärdigt, men likväl en sådan måltid som lockar fram läten som skulle få vem som helst att tro att något annat händer vid matbordet...

cannelloni med köttfärsI frysen fanns överblivna färska lasagneplattor som behövdes tas om hand och i kylen låg en paket mozzarella och lite selleri som var på väg att lämna in sina avskedsansökningar. Så huxflux hade vi skapat en återvunnen italienare i köket:

Köttfärsfyllda cannellonis   2 port+matlåda
400 g färs
½ röd lök, hackad
2-4 vitlöksklyftor, fint hackade
1 stjälkselleri, strimlad
1 msk tomatpuré
1 burk hela körsbärstomater
1 msk HP-sauce
1 msk kalvfond
1 dl vatten
basilika
oregano
salt och svartpeppar
10 färska lasagneplattor
1 pkt mozzarellaost, riv i bitar
Fräs köttfärsen 5-10 minuter i olja och smör, tillsätt lök, vitlök och selleri efter ett par minuter och låt dom fräsa med.
Sila bort och spara spadet från tomaterna, häll tomaterna ner i köttfärsen tillsammans med tomatpuré, HP-sauce, fond och vatten. Låt såsen puttra någon minut och smaka av med kryddor.
När du är nöjd med färsen så är det dags att börja fylla lasagneplattorna och rulla ihop.
Lägg en klick färs på en platta, lägg på några bitar mozzarella och rulla samman till en tät rulle.
Lägg rullen i en smord ugnsfast form och fyll på med flera rullar, låt dom ligga tätt tillsammans.
Ostsås
3 dl crème fraiche
2 dl matlagningsgrädde
6 msk spad från burken med tomater
2-3 dl riven parmesanost
svartpeppar och salt
Rör samman alla ingredienserna till såsen och täck sedan pastarullarna med sås.
Ställ formen mitt i ugnen och gratinera färsrullarna ca 30 minuter på 200 grader.


Och som att detta inte räckte så slog vi på stort och öppnade Håkans senaste glassinköp. Oh herreje vilket makalöst lyckat glassinköp det visade sej vara!!! Alltså, det finns inte ord som kan beskriva hur god den var, Ben & Jerry's Core Dough-ble Whammy. En mittkärna av chokladfudge som man på ena sidan hittar vaniljglass, på andra sidan chokladglass och i båda sorterna finns det kakdeg och chokladbitar... Ja, men ni hör ju själva, hur gott låter inte det?

Oerhört amerikanska känner vi oss när vi äter glass direkt ur burken, bästa vänner med "Vänner"...

Ikväll blir det minsann ingen glass, vi är båda trötta som ett helt ålderdomshem. Håkan har haft en 13-timmarsdag på jobbet och Anki har en dålig rygg som spökar...Men vad sa vi egentligen, klart vi ska ha glass!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

15 kommentarer:

  1. Men oj så gott det ser ut både glassen och den Köttfärsfyllda cannelonis :-)

    SvaraRadera
  2. Vilken glass alltså. Jag är inte så mycket för chokladglass, men när den också innehåller vanilj, kakdeg och chokladbitar skulle jag nog gilla den :) Kram!

    SvaraRadera
  3. Lite glass kan bota mycket!
    Cannelonis är en stor favorit hos mig!

    SvaraRadera
  4. Canneloni är min melodi medan glass gärna får vara. Min frys är full av överraskningar som göms i snö (is). Jag borde göra en rensning men det är så trist. En annan dag, tralala! Kram!

    SvaraRadera
  5. Myssigt med glass. Min man vaknar direkt efter en portion oavsett hur mycket han jobbade!

    Kramisar

    SvaraRadera
  6. Jag tillhör de där torrisarna som inte gillar Ben & Jerry´s. Jag vet... Udda eller hur. Men glassen är på tok för söt och för mäktig för mig.
    Fyllda canneloni däremot tar jag gärna en portion.

    SvaraRadera
  7. Mmm...gott med Ben&Jerry's! Dotterns favvoglass! Canneloni låter också smarrigt! Längesen jag lagade canneloni, dags snart! :)
    Ha en toppen fredag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  8. Ben&Jerrys skulle jag kunna äta för jämnan om jag hade haft pengar till det ;) Dough-ble Whammy är okej men inget slår Fairly Nuts - ångrar mig alltid lite de gånger jag vågar prova någon annan ;)

    Canneloni har jag aldrig ätit. Woops! Men mat som framkallar sådana läten måste ju vara gott ;)

    Trevlig helg på er, kramar!

    SvaraRadera
  9. SÅ gott med canneloni, gjort liknande men det var länge sen nu och blev jättesugen nu igen!
    B&J är favvo bland köpeklassar!! Lyx man får unna sig ibland ..
    Ha en fin helg!!
    =)

    SvaraRadera
  10. Bra med överblivna infrusna ingredienser i bland. Ser inte illa ut alls faktiskt.

    Ha en skön helg!

    Kram kram

    SvaraRadera
  11. Nähä hörni, där lägger jag som vanligt in veto. B&J förstår jag mig icke på! :=) Men ni har ju god smak när det gäller allt annat, så kanske får jag köpa hem ett paket och prova... (och väger jag 200 kg nästa gång vi ses vet jag vem jag ska skylla på! :=) KRAM!

    SvaraRadera
  12. Hej! Ni skriver så himla trevligt. Och vilka bra och roliga idéer jag får sedan. Tack för en kul blogg som jag just börjat följa. Inte konstigt att ni får så många glada kommentarer. Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Kejs och välkommen till vårt kök! Tack för komplimangen, kul att du trivs här och gillar det vi delar med oss av, vi blir så glada och det är verkligen en sporre att fortsätta dona här.
      Hoppas din helg är bra och fortsätter så!

      Radera
  13. Canneloni är bara så gott och det är trevligt att man kan variera fyllningen efter tycke och smak. Hörrni, den där glassen alltså.... inte ska ni fresta på det viset! ;)

    SvaraRadera
  14. Men hallå vilken glass, vill ha nu. Jag har aldrig själv gjort canneloni men det är ju så smidigt och man kan variera så mycket. Kram

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!