tisdag 28 maj 2013

Tack för maten, Emmy!

Just precis så sa herr Mårtensson när han reste sig från matbordet nu ikväll, "tack för maten Emmy". För det är nämligen hos Emmy, även känd som Remsan, som vi hittat inspiration till kvällens middag. En korvgryta med lite smak av Thailand med hjälp av bl.a kokosmjölk, lime, sweet chilisås och chili, serverad med nudlar och rostade sesamfrön. Receptet har vi haft på lut i vår samlamapp ett bra tag nu och äntligen fick vi loss de berömda och provade, så nöjda med smaken blev vi, tänk att en korvamiddag kan vara så god!


Här gäller det berömda talesättet "smaka dej fram", både vad gäller lime, chili och ingefära. Ta så du blir nöjd med smaken, kör du Håkans stil så öser du på med chili och kör du Ankis stil så blir det lime som ska sätta den mesta smaken, ingefära vräker vi båda i:)
Grönsakerna kan du variera helt efter egen tillgång, se receptet som en skiss som du själv kan fortsätta att rita på:

Korvgryta med asiatiska smaker
400 g medisterkorv eller falukorv
3 dl kokosmjölk
ca ½ dl sweet chilisås
½ lime, rivet skal och saft
ca 1 msk riven färsk ingefära
sambal oelek efter eget tycke och smak
1 stor morot, strimlad
1 stjälkselleri, slantad
1 paprika, strimlad
2 salladslök, strimlad
1 burk vattenkastanj
maizenaredning
Skiva, halvera och stek korven på båda sidor. Häll av överflödigt fett från stekningen.
Häll i kokosmjölk, grönsaker, chilisås, limeskal och ingefära och låt det hela puttra någon minut.
Smaka av med ev. mer lime och kryddor och red sedan av såsen till önskad konsistens.
Servera med nudlar eller ris, kanske pasta också skulle funka.

Som den uppmärksamme kanske har lagt märke till så har vi lagt till en ny funktion när det är dags för er att lämna en kommentar till inlägget. Vi har helt enkelt känt oss tvungna att lägga en så kallad ordverifiering i kommentarsfältet, dvs för att få er kommentar att synas så kommer ni att få skriva av några bokstäver som visas. Detta gjorde vi eftersom det har börjat dyka upp alldeles för många så kallade SPAM och andra kommentarer som vi inte alls tycker hör hemma här och länkar till sidor som vi inte alls vill ska synas i vårt kök.
Vi hoppas ni förstår och att det inte ska avskräcka er att fortsätta skriva en liten hälsning till oss, glada blir vi när ni plitar något trevligt i rutan.

Smaklig spis! / Anki och Håkan
xx

10 kommentarer:

  1. Vilka goda smaker! Kokosmjölk, lime, ingefära... låter hur gott som helst. Kram

    SvaraRadera
  2. Spam! Vem kom på det? Löjligt....;)
    Emmy kan man lita på! Korvgrytan känns det som jag kan ha testat annars får jag nog göra det.

    SvaraRadera
  3. Härliga smaker! Precis som jag gillar!
    Ha en fin kväll!

    SvaraRadera
  4. En sån mumsig rätt! Ja, Emmy hon kan hon. Precis som ni. Jag älskar ingefära och lime. Chilisåsen kan kvitta tycker jag. Den smakar för sött i min mun.

    Hoppas att ni har haft en skön kväll. Nu är jag riktigt ap-trött! Godnatt på er Mårtenssonare. Kram!

    SvaraRadera
  5. Låter gott, mycket gott! Ska spara receptet! Perfekt vardagsmat då man vill laga något fort! :)
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  6. Kul att ni gillade receptet! Grytan går då klart göra med fisk eller kött/kyckling också om man vill.
    Spam och annat skit är inte kul. Jag hade hoppats att slippa verifiering men det verkar som de flesta känner sig tvungna till sist iaf.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma här, vi ville verkligen egentligen inte lägga till sån verifiering men till slut insåg vi att vi inte hade något val, de senaste dagarna har det dykt upp kommentarer där länken lett till sidor som vi verkligen inte bli förknippade med:(
      Klart vi gillade receptet, när har vi inte gjort det:)

      Radera
  7. Det såg väldigt intressant och gott ut! :)
    Vilken fin avlång tallrik. Var har ni hittat den, är nämligen på jakt efter såna? :)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack väldigt gott var det.
      Tallriken har vi köpt på Campadre, http://campadre.se/tipsa/15459 och den är av märket Briscapo och heter Together, ingår i ett set med skål, liten och stor tallrik.

      Kramar

      Radera
  8. Korvgryta à la Asien, varför har jag inte gjort det innan? Faluwok har jag gjort, men ingen kokosmjölk i närheten av den. Ska testa, absolut! Tack för tipset - både till er och Emmy :)

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!